Παρελθόν για την Εθνική Τράπεζα η Σερβία

ΕΘΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΗΣ)
ΕΘΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΗΣ) EUROKINISSI

Πλήρης αποχώρηση της Εθνικής Τράπεζας από την αγορά της Σερβίας – ολοκληρώθηκε η πώληση των θυγατρικών της. Αποτέλεσμα η βελτίωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας

Την πλήρη αποχώρηση από τη Σερβία όπου είχε αναπτύξει δραστηριότητα την περασμένη δεκαετία η Εθνική Τράπεζα, σηματοδοτεί η  πώληση δύο θυγατρικών της.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, η Εθνική Τράπεζας (ΕΤΕ), ολοκλήρωσε την πώληση του 100% των θυγατρικών της στη Σερβία, Vojvodjanska Banka AD και NBG Leasing doo έναντι τιμήματος 125 εκατομμυρίων  ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε και στην παραχώρηση ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μετά την λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού. Το τίμημα εξαγοράς αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή 0.75x P/TBV (στοιχεία 31/12/2016).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η επιτυχής ολοκλήρωση της Συναλλαγής αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ για το Q3.17 κατά 44 μονάδες βάσης, μετά την κεφαλαιακή επίπτωση που αναγνωρίστηκε στο Q2.17 κατά την υπογραφή της Συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής ενισχύει τη ρευστότητα της ΕΤΕ κατά περίπου €270 εκατ., λαμβάνοντας υπόψη και την αποπληρωμή του ενδο-ομιλικού δανεισμού.

Η Credit Suisse International ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Bojovic & Partners ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

SHARE:

24Media Network