Ποιος είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις ταχυμεταφορές

Ποιος είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις ταχυμεταφορές
shutterstock

Τέσσερις εταιρίες ταχυμεταφορών πραγματοποιούν τις 9 στις 10 αποστολές στον πλανήτη. Ποια είναι αυτή που ηγείται και αυξάνει και τα μερίδια της

Ένας τεράστιος αριθμός ταχυμεταφορών – ο οποίος αυξάνεται καθημερινά – πραγματοποιείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γνωρίζατε ότι η αγορά των ταχυμεταφορών που φθάνει τα 24 δισ. ευρώ μοιράζεται κυρίως ανάμεσα σε 4 μεγάλους παίκτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η DHL Express κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής ενημέρωσης με αφορμή τα εγκαίνια της νέας της βάσης στο αεροδρόμια των Βρυξελλών, οι Big 4 (DHL, Fedex, UPS και ΤΝΤ) πραγματοποίησαν το2016 το 89% των ταχυμεταφορών.

Για την αγορά της Ευρώπης η οποία υπολογίζεται σε 7,1 δισ. ευρώ αδιαμφισβήτητος ηγέτης είναι η DHL με μερίδιο 44%. Μάλιστα κατά το 2016 κατάφερε να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο της κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Την δεύτερη θέση κατέχει η UPS (24%) και ακολουθούν ΤΝΤ (11%) και η Fedex (10%). To υπόλοιπο 10% μοιράζονται οι μικρότεροι και τοπικοί παίκτες.

Σε ότι αφορά στην παγκόσμια αγορά και εδώ την πρώτη θέση κατέχει η DHL με μερίδιο 38%. Η εταιρεία πέτυχε να βελτιώσει το μερίδιο της περαιτέρω κατά 4% το 2016. Την δεύτερη θέση (σ.σ. με η χωρίς την ΤΝΤ που έχει εξαγοράσει) κατέχει η Fedex με μερίδιο και 24% και ακολουθούν UPS (22%) και ΤΝΤ (5%). 

Φωτογραφία: shutterstock

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα