Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Prolepsis και της ΔΕΛΤΑ επισκέφθηκαν Νηπιαγωγείο στο Καματερό

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Prolepsis και της ΔΕΛΤΑ επισκέφθηκαν Νηπιαγωγείο στο Καματερό
ΔΕΛΤΑ

Συζήτηση με τους μαθητές για την σπουδαιότητα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τον τρόπο που ανταποκρίνονται σε αυτό είχαν εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Prolepsis και της ΔΕΛΤΑ.

Στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis σε σχολεία ευπαθών κοινωνικά περιοχών της χώρας από το 2012 συμμετέχει η ΔΕΛΤΑ, εξασφαλίζοντας από το τέλος Μαρτίου και έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, το γάλα και το γιαούρτι για 5.386 μαθητές, στην Αττική, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Prolepsis και της ΔΕΛΤΑ επισκέφθηκαν Νηπιαγωγείο στο Καματερό, που συμμετέχει στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που το υλοποιούν και να συζητήσουν μαζί τους για την σπουδαιότητα του Προγράμματος και τον τρόπο που οι μικροί μαθητές ανταποκρίνονται σε αυτό. Ήταν έκδηλη η χαρά των παιδιών, καθώς παρελάμβαναν και απολάμβαναν τα προϊόντα που τους προσφέρονται καθημερινά.

ΔΕΛΤΑ

Σχετικά με το Πρόγραμμα και τη συνεισφορά της ΔΕΛΤΑ, οι εκπρόσωποι ανέφεραν:

Η Κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, δήλωσε «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίοδο καταφέραμε, χάρη στην προσφορά της ΔΕΛΤΑ, να συνεχίσουμε να παρέχουμε γάλα και γιαούρτι στα παιδιά.»

Η κα Αναστασία Πανταζοπούλου, Ιατρός Δημόσιας Υγείας και Εργασίας και σύμβουλος του Ινστιτούτου Prolepsis, ανέφερε ότι το Πρόγραμμα έχει προσφέρει 16.5 εκ γεύματα σε μαθητές από το 2012, με σκοπό να περιορίσει την επισιτιστική ανασφάλεια και να προάγει την υγιεινή διατροφή. «Η ΔΕΛΤΑ ένιωσε την ανάγκη μας για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος σε γαλακτοκομικά και μάλιστα ενίσχυσε το πρόγραμμα, προσφέροντας σε κάθε παιδί 4 συσκευασίες, 2 γάλα και 2 γιαούρτι, που συμπληρώνονται με σάντουιτς, πίτες και φρούτα. Έτσι καλύπτουμε το 50% των αναγκών των παιδιών σε ασβέστιο. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της ΔΕΛΤΑ και ευχόμαστε να βρεθούν και άλλοι μιμητές.»

Ο Διευθυντής του Νηπιαγωγείου κος Σπύρος Φίλης, τόνισε τη σημαντικότητα του προγράμματος για τους μικρούς μαθητές, καθώς τους προσφέρει ένα σίγουρο και σταθερό γεύμα, ενώ παράλληλα τους εξοικειώνει με την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που μας έχει υιοθετήσει το Ινστιτούτο Prolepsis και έτσι προσφέρουμε στα παιδιά ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα, ίδιο σε όλα τα παιδιά. Οι μαθητές μας μαθαίνουν για το πιο ωφέλιμο γεύμα της ημέρας και εκπαιδεύονται αυτό να το κάνουν πράξη και στη ζωή τους αργότερα.»

Εκ μέρους της ΔΕΛΤΑ η κα Αλεξάνδρα Βασιλακοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς στη ΔΕΛΤΑ να συμπλέουμε για ακόμη μια φορά με το Ινστιτούτο Prolepsis για τον κοινό μας σκοπό : να προσφέρουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, το γάλα και το γιαούρτι μας, για την κάλυψη των βασικών διατροφικών αναγκών 5,5χιλ μαθητών σε σχολεία ευπαθών κοινωνικά περιοχών της χώρας μας.

Στη ΔΕΛΤΑ εδώ και 70 χρόνια αναθρέφουμε το μέλλον των παιδιών μας, με προϊόντα άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι ευθύνη και χρέος μας να προσφέρουμε στην κοινωνία με προτεραιότητα τα παιδιά και το κάνουμε με συνεχείς δράσεις. Το 2021 προσφέραμε 2 εκ μερίδες σε οικογένειες, ενώ συνολικά μέσα στα τελευταία 7 χρόνια έχουμε διαθέσει 10 εκ μερίδες για να στηρίξουμε την κοινωνία και να εξασφαλίσουμε τη σίτιση των παιδιών με βασικά αγαθά για τη σωστή ανάπτυξή τους.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το Ινστιτούτο Prolepsis για το εξαιρετικό έργο που υλοποιεί από το 2012, αλλά και να εκφράσουμε τη χαρά μας για τη νέα αυτή συνεργασία.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα