Ryanair: Τέλος στις δωρεάν αποσκευές

Ryanair: Τέλος στις δωρεάν αποσκευές
(AP Photo/Francisco Seco) AP

Η Ryanair αλλάζει την πολιτική της για τις αποσκευές. Από το Νοέμβριο θα πληρώνουμε για όλες, πλην εκείνων που χωρούν κάτω από τη θέση μας.

H Ryanair αλλάζει την πολιτική για τις αποσκευές που επιτρέπεται να παίρνουμε μαζί μας, στην καμπίνα. Μέχρι τώρα είναι δωρεάν. Από τον Νοέμβριο θα πληρώνουμε όσες ζυγίζουν 10 κιλά.

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι επισήμαναν πως ένα άλλο κομμάτι της υπάρχουσας πολιτικής, αυτό που μας επιτρέπει να δίνουμε τις μικρότερες αποσκευές στην πύλη επιβίβασης, χωρίς χρέωση (εάν το αεροπλάνο είναι γεμάτο), προκαλεί καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις. Και για αυτό αποσύρεται. Σύμφωνα με τον Kenny Jacobs, υπεύθυνο στο μάρκετινγκ της Ryanair “η νέα πολιτική θα κάνει πιο γρήγορη την επιβίβαση και θα σταματήσει τις καθυστερήσεις”.

Σε ό,τι αφορά αυτές που βάζαμε στα ειδικά ντουλάπια της καμπίνας, δεν ανταποκρίνονται πια στη ζήτηση, καθώς, όπως υποστηρίζουν από την Ryainair, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των επιβατών που υιοθετεί νέους τρόπους να παίρνει περισσότερα πράγματα μαζί του, χωρίς να πληρώσει. Η εταιρία έχει διαμαρτυρηθεί πως έως και νήπια… τραβούν βαλίτσες μέχρι τις θέσεις τους, στα αεροπλάνα.

Από τον Νοέμβριο λοιπόν, μαζί μας στην πτήση, θα μπορούμε να παίρνουμε δωρεάν μόνο μια αποσκευή που θα χωρά κάτω από το κάθισμα μας.

Ένας περιορισμένος αριθμός επιβατών, αυτοί που “κλείνουν” εισιτήρια με σειρά προτεραιότητας στην επιβίβαση (κάτι που κοστίζει 6 ευρώ), θα μπορούν να κρατούν και μια μικρή τσάντα, ως χειραποσκευή.

Για να διευκολύνει η Ryanair τη γενικότερη προσαρμογή, ανακοίνωσε πως μειώνει τις τιμές για τις αποσκευές που δίνουμε στο check-in. Από 25 ευρώ που είναι η ισχύουσα τιμή, θα δίνουμε 8 ευρώ για κάθε μία που ζυγίζει κάτω από 10 κιλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα