Safe Roads by efood: Το efood θέλει να κάνει τους δρόμους μας ασφαλέστερους

Safe Roads by efood: Το efood θέλει να κάνει τους δρόμους μας ασφαλέστερους

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της εταιρείας delivery περιλαμβάνει online εκπαιδευτικά μαθήματα, δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, καθώς και ειδικό ένθετο στην εκπομπή του Traction.

Η οδική ασφάλεια μάς αφορά όλους. Είτε πρόκειται για οδηγούς, είτε για πεζούς. Και η εδραίωση μια κουλτούρας ορθής συμπεριφοράς στους δρόμους θα πρέπει να τίθεται ψηλά στην ημερήσια ατζέντα. Η ασφάλεια στους δρόμους είναι μια ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι και μια προσπάθεια που για να αποφέρει καρπούς πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε αυτήν. Εταιρείες, όμως, όπως το efood, κάνουν τη διαφορά μέσα από προγράμματα όπως το Safe Roads by efood.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο αφορά τόσο την οδική ασφάλεια των διανομέων όσο και τη συνολική οδική συμπεριφορά οδηγών και πεζών. Κι αυτό θα επιτευχθεί μέσω της υλοποίησης δράσεων παρέμβασης – εκπαίδευσης γύρω από την οδήγηση, καθώς και μέσω της ευρύτερης ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του γενικού κοινού.

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι το efood διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες διανομέων σ’ όλη την Ελλάδα, έχοντας παρουσία σε τουλάχιστον 100 πόλεις. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν δεκάδες χιλιόμετρα. Αναγνωρίζοντας, ότι η ασφάλεια στους δρόμους μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν την αντιμετωπίζουμε ως μια συλλογική προσπάθεια και ως έναν κοινό στόχο, το efood υλοποιεί το πρόγραμμα αυτό, έχοντας στόχο τόσο την ασφάλεια των διανομέων της, αλλά και τη γενικότερη καλλιέργεια της κουλτούρας της ασφαλούς οδήγησης, η οποία είναι απαραίτητη για τον καθένα μας. Είτε είμαστε οδηγοί, είτε είμαστε πεζοί.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι οι ενέργειες του προγράμματος θα υλοποιηθούν στη βάση τριών πυλώνων:

  • Ασφαλής οδήγηση των διανομέων του efood

  • Ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού για την οδική συμπεριφορά

  • Δράσεις παρέμβασης και εκπαίδευσης για τη βελτίωση των συνθηκών οδήγησης στην Ελλάδα

Η online σχολή ασφαλούς οδήγησης

Ένας βασικός πυλώνας του Safe Roads by efood είναι η ίδρυση του efood riders Academy, της online εκπαιδευτικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας κάθε διανομέας θα αναπτύσσει και θα εξελίσσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές του γύρω από την εργασία και τη ζωή. Κι αυτό, θα πραγματοποιείται μέσα από ποικίλες θεματικές ενότητες.

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, μάλιστα, θα δημιουργηθεί από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης – Θανάσης Χούντρας. Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας, θα λαμβάνει χώρα η εκπαίδευση των διανομέων στην παροχή πρώτων βοηθειών, κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό, ώστε να μπορούν να συνδράμουν ανά πάσα στιγμή σε έκτακτα περιστατικά στον δρόμο.

Συνεργασία με το Traction

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω κι θέτοντας στο επίκεντρο την ευαισθητοποίηση του κοινού, το Safe Roads by efood θα ενσωματώνει και δράσεις ενημέρωσης – εκπαίδευσης. Στόχος, όπως έχε προαναφερθεί, είναι η ενίσχυση της κουλτούρας της ασφαλούς οδήγησης, ώστε κάποια στιγμή να καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε τους ελληνικούς δρόμους ασφαλέστερους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το efood ξεκινάει τη συνεργασία του με την ομάδα του -γνωστού σε όλους- Traction, και τους Κώστα και Μάνο Στεφανή, με βασικό αντικείμενο την παραγωγή πρωτότυπου εκπαιδευτικού περιεχομένου για την ασφαλή οδήγηση των δικύκλων. Μάλιστα, θα δημιουργηθεί και ειδικό ένθετο στη ομώνυμη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή.

Πέραν όλων αυτών και δεδομένου ότι ζούμε στην εποχή του διαδικτύου, σχεδιάζεται και μια εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στα social media, μέσω της οποίας θα παρέχονται χρηστικές πληροφορίες για την οδική συμπεριφορά και τον σεβασμό στους δρόμους.

Όλοι μαζί, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε και να κάνουμε ασφαλέστερους τους ελληνικούς δρόμους για όλους και κυρίως για όλους εκείνους που εργάζονται ως διανομείς καθημερινά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα