Σαράντης: Πώς “μάζεψε” σε μία μέρα 21 σήματα της Folli Follie

Σαράντης: Πώς “μάζεψε” σε μία μέρα 21 σήματα της Folli Follie

Την διανομή ισχυρών σημάτων στο χώρο του ενδύματος και των καλλυντικών, που μέχρι σήμερα γινόταν από την Folli Follie, απέκτησε ο όμιλος Σαράντη

Το ότι το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει πέρυσι τον Μάιο στην Folli Follie θα επηρέαζε και τα “ασημικά” που είχε η εταιρεία ήταν κοινό μυστικό στην αγορά. Η αρχή μπορεί να έγινε με το μερίδιο που είχε στα Αττικά Πολυκαταστήματα και να ακολούθησε μία διαρροή μερικών ακόμη συμμετοχών, χθες όμως ήταν η ημέρα με την μεγαλύτερη αποδυνάμωση του χαρτοφυλακίου της Folli Follie με μεγάλο κερδισμένο τον όμιλο Σαράντη.

Ήδη όπως είχε γράψει από χθες το μεσημέρι το news24/7 μετά από σχετική συμφωνία με τον όμιλο PVH Corp. η Sarkk ΑΒΕΕ συμφερόντων του ομίλου Σαράντη αναλαμβάνει από αύριο 1η Ιουλίου την διανομή των Calvin Klein στην Ελλάδα και σε αρκετές χώρες της Βαλκανικής. Χθες το απόγευμα ο όμιλος Σαράντη ανακοίνωση μία ακόμη μεγάλη συμφωνία με σήματα που είχε στο χαρτοφυλάκιο της η Folli Follie.

Ισχυρά σήματα

Πρόκειτε για την συμφωνία με την COTY για την αντιπροσώπευση και διανομή σημάτων της COTY (Coty Luxury Cosmetics brands) στην ελληνική αγορά επιλεκτικής διανομής ξεκινώντας την 1η Σεπτεμβρίου 2019. H συμφωνία περιλαμβάνει την αντιπροσώπευση και διανομή των εξής σημάτων: BALENCIAGA, BOTTEGA VENETA, BURBERRY, CALVIN KLEIN, CHLOE, DAVIDOFF, ESCADA, GUCCI, HUGO BOSS, JIL SANDER, JOOP, LACOSTE, LANCASTER, MARC JACOBS, MIU MIU, NIKOS, PHILOSOPHY, ROBERTO CAVALLI, STELLA MCCARTNEY και TIFFANY & CO.

Η κίνηση αυτή ενδυναμώνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της επιλεκτικής διανομής το οποίο ήδη καταλαμβάνει ποσοστό 10% στον συνολικό τζίρο που πραγματοποιεί η Σαράντης. Ο όμιλος έχει ήδη παρουσία στα καταστήματα καλλυντικών και στα πολυκαταστήματα με την διανομή σημάτων όπως Trussardi, Prada, Nina Ricci, Cartier, Pupa, Paco Rabanne, Lalique, La Prairie κ.α.

Σημαντικό ρόλο στην απόκτηση των σημάτων στην αγορά των καλλυντικών έπαιξε το γεγονός ότι οι δύο όμιλοι ήδη συνεργάζονται καθώς στο χαρτοφυλάκιο της Σαράντης ανήκουν και τα σήματα της Wella (Wellaflex, Wella, Koleston, New Wave) που ανήκουν επίσης στην COTY.

 Επέκταση συμφωνίας με την Estée Lauder

Παράλληλα χθες ο Όμιλος Σαράντη ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνίας μετόχων με την Estée Lauder. Συγκεκριμένα ο Όμιλος και η EL συμφώνησαν να τροποποιήσουν την συμφωνία μετόχων, που διέπει την κοινή τους εταιρεία ELCA, επεκτείνοντας την διάρκειά της από τις 30 Ιουνίου 2021 στις 30 Ιουνίου 2028.

Τα μέρη επίσης συμφώνησαν να συμπεριλάβουν στην περιοχή και την Μολδαβία. Η ELCA έχει έδρα στην Κύπρο και κατέχει κατά 100% τις θυγατρικές εταιρείες Estee Lauder Hellas, Εstee Lauder Bulgaria και Estee Lauder Romania.

Βάσει του νέου συμφωνητικού, η EL θα έχει το δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό της στην ELCA εως το 100%, εξαγοράζοντας τις μετοχές, που κατέχει ο Όμιλος σταδιακά έως το 2027. Σύμφωνα με τον Όμιλο Σαράντη πρόκειται για μία θετική συμφωνία καθώς θα προσφέρει ρευστότητα αλλά και την δυνατότητα για νέες συνεργασίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version