Σε διψήφιο αριθμό αφίξεων κινούνται τα νησιά του Ιονίου

Σε διψήφιο αριθμό αφίξεων κινούνται τα νησιά του Ιονίου
Εκδρομείς στο λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Σε υψηλό επίπεδο παραμένει ο τουρισμός στα νησιά του Ιονίου, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου.

Άκρως θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στα Ιόνια νησιά, ακόμα και το φθινόπωρο. Σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια σε Κέρκυρα, Ακάτιο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, οι αεροπορικές αφίξεις, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, κινήθηκαν συνολικά σε διψήφιο ποσοστό ανόδου τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι ενδυναμώνεται η τουριστική κίνηση και επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος, γεγονός που συμβάλλει ουσιαστικά στην προστιθέμενη αξία της οικονομίας του κάθε τόπου.

Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό σημείωσαν άνοδο κατά 12,80%, ενώ η αεροπορική κίνηση από το εσωτερικό ήταν +15,90%.

Στο Άκτιο οι αφίξεις από το εξωτερικό είχαν άνοδο 6,90%, και από το εσωτερικό μείωση 17,30%.

Στην Κεφαλονιά οι αφίξεις από το εξωτερικό είχαν άνοδο 21,50% και από το εσωτερικό 18,50%.

Στη Ζάκυνθο οι αφίξεις του εξωτερικού είχαν άνοδο 5,50% και από το εσωτερικό 2,60%.

Συνολικά, από την αρχή της χρονιάς έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι αφίξεις από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά, βρίσκονται στο +13,00%.

Μάλιστα, για τέταρτη συνεχή χρονιά οι αφίξεις του εξωτερικού είναι ανοδικές, από τις οποίες οι τρεις τελευταίες είναι σε διψήφιο ποσοστό. Το στοιχείο αυτό έχει σηματοδοτήσει έντονη επενδυτική δραστηριότητα, η οποία είναι “εργαλείο” διάχυσης των ωφελειών του τουρισμού σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα