Σκλαβενίτης: Εξαγόρασε το 60% της Χαλκιαδάκης

Σκλαβενίτης: Εξαγόρασε το 60% της Χαλκιαδάκης

Μετά την εξαγορά της Makro η αθηναϊκή αλυσίδα πραγματοποιεί "απόβαση" στην Κρήτη. Τι σημαίνει η εξαγορά για το μέλλον των αλυσίδων

Εξαγορών συνέχεια από την Σκλαβενίτης. Κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα από την ανακοίνωση της εξαγοράς της Makro που της πρόσφερε την δυναμική της είσοδο στο χονδρεμπόριο ανακοινώθηκε την Δευτέρα η εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Κρήτης, Χαλκιαδάκης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Υπεγράφη, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, η συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 60% του συνόλου των μετοχών της Χαλκιαδάκης Α.Ε. από την Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ, με πωλητή την Βερόπουλος Α.Ε. Η επένδυση χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια, ενώ χρηματοοικονομικός σύμβουλος της συναλλαγής ήταν η Τράπεζα Πειραιώς.

Με την παραπάνω εξαγορά, μετά και την πρόσφατη υπογραφή εξαγοράς του 100% των μετοχών της Makro Cash & Carry, η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της εκτός Αθηνών, στην αγορά της Κρήτης, με στρατηγικό εταίρο την οικογένεια του Μηνά Χαλκιαδάκη, που έχει μακρά κι επιτυχημένη παρουσία στην τοπική αγορά.

Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. διαθέτει σήμερα 38 καταστήματα στην Κρήτη, με κύκλο εργασιών κατά το 2013, 132 εκατ. ευρώ και απασχολεί 940 εργαζομένους.

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού”.

 

Τι σημαίνει η εξαγορά για τις τρεις αλυσίδες

Για την Σκλαβενίτης ήταν μία κίνηση για να μην απομακρυνθεί από τις Μαρινόπουλος και Βασιλόπουλος. Πλέον είναι σε πολύ κοντινή απόσταση και με βάση τα μεγέθη του 2014 μπορεί να βρίσκεται και στην δεύτερη θέση από πλευράς κύκλου εργασιών. Παράλληλα ενδυναμώνει την θέση του απέναντι σε προμηθευτές καθώς από εκεί που ήταν μία αλυσίδα πλέον είναι ένας από τους κορυφαίους αγοραστές (Σκλαβενίτης, Makro, Χαλκιαδάκης)  κάτι που μεταφράζεται σε καλύτερες τιμές που λογικά τον κάνει πιο ανταγωνιστικό.

Για την Βερόπουλος, τα 22 εκατ. ευρώ που έλαβε για την πώληση του 60% της Χαλκιαδάκης, μπορεί να ήταν μία δύσκολη απόφαση καθώς χάνει το πιο υγιές κομμάτι του ομίλου του ήταν όμως και μία σημαντική οικονομική ανάσα με την οποία μπορεί πλέον να προσβλέπει σε ένα καλύτερο μέλλον από την στιγμή που ο κλάδος φαίνεται να αφήνει τα πιο άσχημα πίσω του.

Για την Χαλκιαδάκης η αλλαγή συνεργάτη μεταφράζεται σε καλύτερες προσφορές προς τους πελάτες της καθώς πλέον – όπως προαναφέρθηκε – είναι μέλος ενός πιο ισχυρού σχήματος.

Διαβάστε επίσης: Σκλαβενίτης η αυτοκρατορία των “δεν”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα