Σκλαβενίτης: Κοντά σε μεγάλο deal με την Βερόπουλος

Σκλαβενίτης: Κοντά σε μεγάλο deal με την Βερόπουλος

Τι συζητάνε οι διοικήσεις των δύο μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ; Ποιες ανακατατάξεις έρχονται στην αγορά

Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται αυτό το διάστημα η οικογένεια Σκαβενίτη με τον Νίκο Βερόπουλο. Μετά από τις συζητήσεις του περασμένου καλοκαιριού που οδήγησαν στην απόκτηση από τους πρώτους του 60% που κατείχε η Βερόπουλος στην κρητική αλυσίδα Χαλκιαδάκης πλέον οι συζητήσεις αφορούν στο πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να προκύψει η μεγαλύτερη αλυσίδα του χώρου η οποία θα παραμένει σε ελληνικά χέρια.

Σε επικοινωνία που είχε το news247.gr και με τις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις όμως διευκρίνισαν ότι είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για συμφωνία αν και το κλίμα μεταξύ των διοικήσεων είναι καλό. Η συνεργασία η οποία έχει και την στήριξη του τραπεζικού συστήματος καθυστερεί και για ένα ακόμη λόγο. Την ρευστότητα στο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται: Το πρώτo θέλει την εξαγορά του δικτύου της Βερόπουλος στην Ελλάδα με τον Νίκο Βερόπουλο να διατηρεί τα καταστήματα VERO σε Σερβία και ΠΓΔΜ (όπου κατέχει και την πρώτη θέση στην αγορά) και το δεύτερο την ενσωμάτωση του συνόλου του δικτύου με τον Νίκο Βερόπουλο να αποκτά ένα μειοψηφικό ποσοστό στο νέο όμιλο.

Και στις δύο περιπτώσεις ο ενιαίος όμιλος θα είναι μακράν ο μεγαλύτερος στον χώρο του λιανεμπορίου στην Ελλάδα με ετήσιο κύκλο εργασιών που θα αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ. Κάτω από την ίδια στέγη θα βρίσκονται τρεις αλυσίδες σούπερ μάρκετ (Σκλαβενίτης, Βερόπουλος, Χαλκιαδάκης) ένα δίκτυο Cash & Carry (Makro) και ένα μικρό δίκτυο πρατηρίων καυσίμων που έχει αναπτύξει η Βερόπουλος.

Ο όμιλος θα έχει σχεδόν πανελλαδική κάλυψη (σ.σ. εκτός προς το παρόν παραμένει η περιοχή της Θράκης και οι Κυκλάδες) και αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στον νομό Αττικής όπου ο όμιλος θα διαθέτει πάνω από 200 καταστήματα (σήμερα ο Σκλαβενίτης έχει πάνω από 110 και ο Βερόπουλος πάνω από 90).

Διαβάστε ακόμη: Σκλαβενίτης: Η αυτοκροτορία των “δεν”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα