Στην Κρήτη ένα «ευχαριστώ» δεν αρκεί

Στην Κρήτη ένα «ευχαριστώ» δεν αρκεί

Όταν μια σύνδεση που διακόπτεται φέρνει στην επιφάνεια την όμορφη πλευρά των ανθρώπων...

Ίσως δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει πατήσει το πόδι του στην Κρήτη και να μην έχει «γευτεί» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη «φιλοξενία» σε αυτό το νησί. Ένα ζεστό «καλωσόρισμα» δεν είναι αρκετό. Συνοδεύεται πάντα από κέρασμα, το οποίο δύσκολα αρνείται κανείς. Υπάρχει ξένος που να μη γεύτηκε ρακή και οφτό (το κρεατικό που τη συνοδεύουν συνήθως) σε επίσκεψή του στα Χανιά; Είναι όμορφο να σε καλοδέχονται σε έναν τόπο που η θερμή υποδοχή είναι πραγματική παράδοση.

Όσο πραγματικά λαχταριστά και μοναδικά ήταν τα μπισκότα που ετοίμασε ο Κρητικός ζαχαροπλάστης κύριος Μπίστιχας,για να ευχαριστήσει δύο τεχνικούς. Ναι, μοναδικά μπισκότα, γιατί το κέρασμα στην Κρήτη προσαρμόζεται στα διαθέσιμα υλικά και τα όριά του φθάνουν εκεί που φθάνει και η φαντασία του δημιουργού-οικοδεσπότη. Από φαντασία, ο κ. Κώστας διαθέτει πολλή, ιδίως όταν του δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσει με τα δικά του διαθέσιμα υλικά ζαχαροπλαστικής.

Τυχερός, καθότι έκανε το πάθος του επάγγελμα κι έγινε ένας γλυκατζής-ζαχαροπλάστης στα Χανιά, ο κύριος Μπίστιχας απολαμβάνει να εξυπηρετεί τους πελάτες του δημιουργώντας για αυτούς μοναδικά σε γεύση και εμφάνιση γλυκά, Και, φυσικά, για να εξυπηρετήσει άμεσα και γρήγορα τις ανάγκες τους έχει κάνει τις νέες τεχνολογίες αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς του, μιας και δέχεται καθημερινά ηλεκτρονικά τις παραγγελίες των πελατών του. Αφορμή για μια ακόμα μοναδική δημιουργία, στάθηκε η ανάγκη του να εκφράσει έμπρακτα το «ευχαριστώ» στους δύο τεχνικούς οι οποίοι έτυχε να βρεθούν στο μαγαζί του την ώρα που η σύνδεση του με το διαδίκτυο είχε διακοπεί, αποκαθιστώντας άμεσα τη βλάβη.

Ακριβώς στο σωστό timing, θα έλεγε κανείς, για να διεξαχθεί μια ακόμα σκηνή κρητικής φιλοξενίας, με υλικά την προθυμία των δύο τεχνικών, που αποκατέστησαν αμέσως τη σύνδεση και του ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου, ο οποίος δεν θα τους άφηνε βέβαια με άδεια χέρια,ή μάλλον στομάχια. Βάζοντας την τέχνη του σε εφαρμογή, ο κ. Κώστας έφτιαξε μια φουρνιά από τα πιο γευστικά μπισκότα του, τα οποία τα διακόσμησε με το λογότυπο της εταιρείας των δύο τεχνικών της COSMOTE.

Στην Κρήτη, δεν προσφέρεις για να ανταμειφθείς. Όμως ανταμείβεσαι προσφέροντας. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι οικοδεσπότες της, πόσο μάλλον ο ζαχαροπλάστης από τα Χανιά, που μια σύμπτωση τον έφερε σε επαφή με το πιο ανθρώπινο πρόσωπο της εξυπηρέτησης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα