Συνεργασία με την Κινεζική CMEC επιδιώκει η διοίκηση της ΔΕΗ

Συνεργασία με την Κινεζική CMEC επιδιώκει η διοίκηση της ΔΕΗ

Συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Κίνα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ είχε τη ευκαιρία να συνεχίσει τις επαφές με την κατασκευαστική εταιρεία CMEC, διερευνώντας τις δυνατότητες συνεργασίας στην Ελλάδα και την Αλβανία

Ενδιαφέρουσες επαφές με εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, στο Πεκίνο και την Σαγκάη, είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκης, ο οποίος συνοδεύει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ συναντήθηκε με εκπροσώπους 17 σημαντικών κινεζικών επιχειρήσεων και συζήτησε θέματα ηλεκτροπαραγωγής, δικτύων μεταφορών και διανομής (smart Grid) και πιθανών συνεργασιών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ζητήματα περιβαλλοντικής αναβάθμισης μονάδων. Επίσης, επισκέφθηκε εργοστάσια παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Με ορισμένες από αυτές τις κινεζικές εταιρείες είχαν ήδη γίνει επαφές και συζητήσεις στην Αθήνα που συνεχίστηκαν και στην Κίνα. Από τις επαφές επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο και η τεχνογνωσία των κινεζικών εταιρειών, καθώς και η διάθεσή τους για συνεργασίες. Οι επαφές θα συνεχισθούν με ανταλλαγή επισκέψεων και στην Αθήνα.

Πληροφορίες του news247 αναφέρουν ότι η σημαντικότερη συνάντηση του κ. Παναγιωτάκη ήταν με την εταιρεία CMEC που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Κίνα με έντονη διεθνή δραστηριότητα σε μεγάλα ηλεκτρομηχανολογικά έργα. Η προοπτική την οποία επιδιώκουν οι επικεφαλής της ΔΕΗ, αφορά συνεργασία για την κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας στη Μελίτη της Φλώρινας και για την από κοινού δραστηριοποίηση στην Αλβανία.

Είναι γνωστό ότι στρατηγικός στόχος της ΔΕΗ για την επόμενη περίοδο είναι η λιγνιτική παραγωγή να ανέλθει στο 35% και άμεσα να προχωρήσει στις ενέργειες που θα επιτρέψουν την κατασκευή δεύτερης μονάδας στην Μελίτη. Γνωστό είναι επίσης ότι βασική επιδίωξη της επιχείρησης είναι η κατασκευή της μονάδας να γίνει σε σύμπραξη με κάποιον οίκο που θα αναλάβει να αναγείρει τη μονάδα και θα διαχειρισθεί μαζί με τη ΔΕΗ τόσο τη μονάδα όσο και τα ορυχεία της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πατάει γκάζι η ΔΕΗ μετά την απόφαση για απόσχιση του ΑΔΜΗΕ

SHARE:

24Media Network