Τα αρώματα και οι γεύσεις της Ελλάδας πλημμυρίζουν την 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τα αρώματα και οι γεύσεις της Ελλάδας πλημμυρίζουν την 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων γεμάτο γεύσεις και αρώματα έρχεται στην 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ,  υπό την επιμέλεια του Executive Chef Κώστα Μπουγιούρη της Λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Με τιμώμενη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με την συμβολή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρας της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, και διακεκριμένων σεφ από όλη την χώρα, δημιουργούν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης και τους μυούν στα  μυστικά της μαγειρικής τέχνης αλλά και τις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Μαγειρεύουμε Ελλάδα

Αναμφίβολα, η καρδιά της ΕΞΠΟΤΡΟΦ χτυπά δυνατά στην εκδήλωση “Μαγειρεύουμε Ελλάδα“. Ένας μαραθώνιος προετοιμασιών και μαγειρέματος “ταξιδεύει” το κοινό στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο μέσα από απολαυστικές τοπικές γεύσεις που ετοιμάζουν οι κορυφαίες Λέσχες Αρχιμαγείρων και διακεκριμένοι έλληνες σεφ. Πιο αναλυτικά στην κουζίνα του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” εισβάλλουν ο Δημήτρης Γιγίνης που μας μυεί στα μυστικά και την τέχνη της Ανδριώτικης γαστρονομίας, οι δημοφιλείς chef Δημήτρης Σκαρμούτσος και Γιάννης Μπαξεβάνης που μας ταξιδεύουν σε νέες γευστικές αναζητήσεις, οι pastry chef Χρήστος Βέργαδος και Διονύσης Αλέρτας με τις μοναδικές δημιουργίες τους, ο chef Βασίλης Παπαμικίνος ο οποίος μας συστήνει την παραδοσιακή Μηλέϊκη κουζίνα, ο Γκίκας Ξενάκης για να μας παρουσιάσει γεύσεις και προϊόντα της Νάξου, η Ελένη Ψυχούλη που μας ξεναγεί μέσα από τις συνταγές της στο γραφικό Πήλιο, ο Χάρης Νικολούζος μας συστήνει την ελληνική δημιουργική κουζίνα και ο  Ηλίας Σκουλάς που μας  μυεί στα μυστικά του street food.

Ακόμη, ο καθηγητής των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Γιώργος Τσαπάρας μοιράζεται μαζί μας την γνώση της γαστρονομικής τέχνης, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, με επικεφαλής την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, φέρνουν στο “πιάτο” μας την επιβεβαίωση του τίτλου του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης μαγειρεύει με την συνοδεία του χορευτικού Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου και κλέβει την παράσταση, ενω η Λέσχη αρχιμαγείρων Κέρκυρας μας συστήνει τα φημισμένα εδέσματα του νησιού συνοδευόμενη από το χορευτικό της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας. Το chef club Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας ετοιμάζει για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αυθεντικές γεύσεις παράδοσης, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το γαστρονομικό πλούτο από την Σύρο, την Κάλυμνο, την Κω, την Λέρο και την Αστυπάλαια μέσα από τις δημιουργίες καταξιωμενων σεφ των νησιών αυτών. Τέλος, οι chef Γιάννης Στρατίκης & Θάνος Παναγιώτου από την HotelBrain μας αποκαλύπτουν την γεύση της φιλοξενίας μέσα από ένα εξαιρετικό Ξενοδοχειακό πρωινό και οι αγαπημένες Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Ελένη Ψυχούλη κλείνουν τις εκδηλώσεις με την απονομή των  βραβείων προϊόντων ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Μαγειρεύουμε Ελλάδα εδώ

Πίνουμε Ελλάδα

Όμως γαστρονομία δεν είναι μόνο το φαγητό. Ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ εχει η ελληνική παραδοσιακή ποτοποιία στο event “Πίνουμε Ελλάδα- DRINK MEZZE“. Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά “παντρεύοντας” το παλιό με το νέο. Γιατί όταν η παράδοση συναντά τις τελευταίες τάσεις στο χώρο του mixology,  το αποτέλεσμα είναι “μεθυστικό”.

Greek Chef

Τον δικό του ξεχωριστό παλμό στην έκθεση έχει ο  4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής GREEK CHEF.  Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ και τα Chef Club της χώρας αναζητούν τον επόμενο μεγάλο σεφ κι όχι μόνο! Για πρώτη φορά στην ενότητα  GREEK CHEF εγκαινιάζεται κατηγορία “Greek Chef Junior”, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Επαγγελματίες και νεαροί σεφ διαγωνίζονται για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα GREEK CHEF 2019 και του πρώτου Greek Chef Junior

Δείτε αναλυτικά πληροφορίες και το Πρόγραμμα του 4ου Πανελλήνιου διαγωνισμού μαγειρικής GREEK CHEF εδώ

Masterclass

Για πρώτη φορά η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τις γευστικές διαδρομές στα ελληνικά προϊόντα μέσα από 10 διαφορετικά masterclasses σε 4 μοναδικές κατηγορίες

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα των  ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, εδώ

Σεμινάρια / Ημερίδες

Την “τιμητική” τους στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχουν, όπως πάντα, και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι ημερίδες. Κορυφαίοι sommelier, σεφ, διατροφολόγοι και διακεκριμένοι επιστήμονες μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο της γαστρονομίας και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της ελληνικής κουζίνας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Μέσα από σειρά σεμιναρίων – ημερίδων οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τα μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας και τις μεθόδους ανάπτυξης μέσω του τουρισμού και του διαδικτύου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σεμιναρίων της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ εδώ

www.expotrof.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα