Τα ελληνικά χάρτινα καλαμάκια σαρώνουν τον κόσμο

Χάρτινα καλαμάκια
Χάρτινα καλαμάκια ISTOCK

Κι όμως, ο μεγαλύτερος παραγωγός χάρτινων καλαμακίων (sic) στην Ευρώπη είναι μια ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, που παρεμπιπτόντως σαρώνει στις χρηματοδοτήσεις.

Η Matrix Pack είναι εν πολλοίς, η ελληνική εταιρεία συσκευασίας, που παράγει τα πιο οικολογικά χάρτινα καλαμάκια της εποχής μας, έχοντας μεγάλο capacity παραγωγής, το οποίο αναμένεται να μεγαλώσει περαιτέρω μετά τις σοβαρές χρηματοδοτήσεις που έλαβε μέσα στο 2022. Κατά δήλωση της, παράγει σήμερα 20 δις. καλαμάκια ετησίως με στόχο να φτάσει τα 30 δις καλαμάκια έως το τέλος του 2022, προχωρώντας στις απαραίτητες επενδύσεις.

Η εταιρεία της οικογένειας Πολυχρονόπουλου πήρε οικολογικές αποφάσεις ήδη από το 2017, μετατρέποντας την παραγωγή της και το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης σε hub οικολογικής παραγωγής. Διαθέτει ήδη μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, χτίζοντας έτσι μια διεθνή θέση, εξάγοντας σε 52 χώρες.

Τον Φεβρουάριο του 2022 η εταιρεία έλαβε χρηματοδότηση 8,5 εκατ. ευρώ από τη ΕΤΕπ, κερδίζοντας το credit της παραγωγικής μονάδας που διαθέτει «πράσινο» σχέδιο και χρηματοοικονομική υγεία. Μέσα στο καλοκαίρι του 2022, η εταιρεία προσέλκυσε ωστόσο επένδυση 18 εκατ. ευρώ, με την είσοδο του επενδυτικού κεφαλαίου «SouthBridge Europe Mezzanine II». Παράλληλα, η εταιρεία εξέδωσε μακροπρόθεσμο «πράσινο» ομολογιακό δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ, που καλύφθηκε ισομερώς από τις τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank.

Επίσης, ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας The Paper Straw, η οποία διαθέτει μονάδα παραγωγής στην Βρετανία καθώς και σημαντική παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εν λόγω εξαγορά θα επιταχύνει την ανάπτυξη του ομίλου και θα επιφέρει σημαντικές συνέργειες.

H Matrix Pack διαθέτει σήμερα εγκαταστάσεις σε 5 χώρες, (Ελλάδα, Αγγλία, Βουλγαρία, Πολωνία και Ισπανία) που επιτρέπουν στον όμιλο τόσο την απρόσκοπτη και ευέλικτη επέκταση του στο χάρτινο καλαμάκι, όσο και την είσοδο σε νέες συμπληρωματικές κατηγορίες προϊόντων. Η εταιρεία συνεχίζει όμως να επενδύει δυναμικά σε νέα καινοτόμα προϊόντα και είναι στην τελευταία φάση του R&D για 2 καινούργια προϊόντα και θα ανακοινώσει πολύ σύντομα την έναρξη παραγωγής αυτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιβάλλον
SHARE:

24Media Network