Τα Jumbo δεν καταλαβαίνουν από κορονοϊό

Τα Jumbo δεν καταλαβαίνουν από κορονοϊό

Τρίτος μήνας στα Jumbo όπου οι πωλήσεις είναι υψηλότερες από την περσινή χρονιά παρότι διανύουμε μία ιδιαίτερη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα μεγέθη που δείχνουν την πορεία της Jumbo στο επτάμηνο του 2020 ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση της εταιρείας. Όπως είχε αναφέρει και ο πρόεδρος τους Απόστολος Βακάκης στην Γενική Συνέλευση η διοίκηση έπεσε έξω σχετικά με την επίδραση του κορονοϊού έως σήμερα και “οι πρώτες ενδείξεις είναι εκνευριστικά καλές“. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Jumbo για την πορεία της εταιρείας από την αρχή του έτους έως και το τέλος Ιουλίου.

“Ο Όμιλος JUMBO συνεπής στις δεσμεύσεις του προς τους μετόχους-συνεταίρους, ενημερώνει για την πορεία των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής συγκυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η χρονιά του 2020 ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη, με τις πωλήσεις του Ιανουαρίου να αυξάνονται κατά περίπου +13% και του Φεβρουαρίου κατά +23%, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

Ως αποτέλεσμα των αναγκαίων -όπως αποδείχθηκε- κυβερνητικών αποφάσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, παρά την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα, e-JUMBO, οι πωλήσεις του Μαρτίου, για τον Όμιλο, κατέγραψαν μείωση κατά -51% περίπου.

Τον Απρίλιο, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και τα υπόλοιπα απλώς να υπολειτουργούν χάθηκε οριστικά και η Πασχαλινή περίοδος. Οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση (-86%), σε σύγκριση πάντα με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Τρεις ανοδικοί μήνες

Ο Μάιος έφερε την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Με τα περισσότερα καταστήματα να λειτουργούν σε Ελλάδα και τα τρία από τα πέντε στην Κύπρο, σε συνδυασμό με την βαθμιαία άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι πωλήσεις του Ομίλου ωθούνται σε διψήφια ανάπτυξη (+13,6%) για τον μήνα αυτό.

Ο Ιούνιος παρέμεινε σε θετική τροχιά σημειώνοντας αύξηση +5,8% με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν σε 278,8 εκατ. Ευρώ μειωμένες κατά -17% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα καταγράφεται τον Ιούλιο θετικός ρυθμός αύξησης των πωλήσεων για τον Όμιλο κατά +8% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Κατά συνέπεια οι πωλήσεις του Ομίλου για τους πρώτους επτά μήνες του 2020 καταγράφονται μειωμένες κατά -12,5% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα ανωτέρω μεγέθη δεν επιτρέπουν -προς το παρόν- την εξαγωγή βάσιμων συμπερασμάτων κι εκτιμήσεων για το σύνολο της χρονιάς, καθώς είναι φανερό πως οι συνθήκες στην αγορά αλλάζουν θεαματικά μέρα με την μέρα και ανάλογα με τις εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η διοίκηση του Ομίλου JUMBO δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να ενημερώνει τακτικά τους μετόχους-συνεταίρους για όλα τα νέα δεδομένα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα