Θέσεις εργασίας και οικονομικές επενδύσεις στην... έρημο της Ελλάδας της κρίσης

Θέσεις εργασίας και οικονομικές επενδύσεις στην... έρημο της Ελλάδας της κρίσης

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε και από το παρακάτω infographics ίσως πάρετε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης για τις λίγες η αλήθεια, αλλά πραγματικές περιπτώσεις επιχειρηματικότητας με προοπτική για τους εργαζόμενους και την εγχώρια οικονομία

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε, διαβάσατε, είδατε μια ευχάριστη είδηση από τον χώρο της οικονομίας και της εργασίας στην Ελλάδα; Πάρτε όσο χρόνο χρειαστεί. Ακριβώς, οι "καλές ειδήσεις" σε αυτόν τον τομέα αν δεν εκλείπουν πλήρως, είναι σίγουρα πολύ σπάνιες. Κι αν η ρήση "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη" μπορεί να ηχεί έντονα στα αυτιά μας σε παρόμοιες περιπτώσεις, έφτασε στα χέρια μας το παρακάτω infographics.

Θέσεις εργασίας και οικονομικές επενδύσεις στην... έρημο της Ελλάδας της κρίσης

Θέσεις εργασίας εκεί που "θεριεύει" η ανεργία

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον απασχολεί σήμερα 1.500 εργαζόμενους, ενώ τη δραστηριότητά της υποστηρίζουν περισσότερες από 28.000 θέσεις εργασίας. Άλλωστε, οι κινήσεις της εταιρίας στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που συχνά οι εταιρίες εγκαταλείπουν, δείχνουν ένα ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων. Για το 2015, οι επενδύσεις που υλοποιεί ανέρχονται σε 28,5 εκατ. ευρώ ενώ την τριετία 2012-2014 οι συνολικές επενδύσεις στη δραστηριότητά της ανήλθαν σε 37,1 εκατ.

Αναλύοντας το θέμα "παραγωγή στην Ελλάδα"

Παρατηρώντας το infographics σημειώσαμε μια ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία, επίσης σημαντική στην Ελλάδα της κρίσης. Η χώρα μας πάσχει από παραγωγικότητα, παρουσιάζει πλήρη απραξία στο επίπεδο της εγχώριας δραστηριότητας και κατά γενική ομολογία φροντίζει να... εισάγει τα πάντα και εξάγει ελάχιστα. Όπως φαίνεται, η Coca-Cola Τρία Έψιλον παράγει το 96% των προϊόντων της στις μονάδες της στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξάγει το 6% του συνολικού όγκου παραγωγής της.

Το θέμα "παραγωγή" στην Ελλάδα, από Έλληνες παραγωγούς είναι μια υπόθεση που θα μπορούσε να δείξει το δρόμο της ανάπτυξης και σε κάθε περίπτωση δείχνει πως η χώρα μας μπορεί και θέλει να παράγει ξανά. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, συνεργάζεται με περισσότερους από 4.500 Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές. Σε αυτούς αναλογεί το 90% της ετήσιας δαπάνης των προμηθειών της. Η ετήσια δαπάνη προμηθειών από ελληνικές επιχειρήσεις κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ ενώ ο μέσος όρος των ετήσιων αγορών για τους χυμούς της ανέρχεται σε 13 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον για την παραγωγή των χυμών και των αναψυκτικών της αξιοποιεί 50.000 τόνους ελληνικών φρούτων στηρίζοντας έμπρακτα την εγχώρια παραγωγή.

Επιχειρείν με σεβασμό στο περιβάλλον

Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή από την ανάγκη μιας οικονομίας για επενδύσεις και την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση για οικονομικούς σκοπούς φυσικών πόρων, την καταστροφή ανεκτίμητου φυσικού πλούτου και την επιπλέον του περιβάλλοντος με μόνο σκοπό το κέρδος. Μια επένδυση που δεν σέβεται τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται καταλήγει στο τέλος της ημέρας ζημιογόνα και από οικονομικής πλευράς.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον σχεδιάζει προγράμματα που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και εξοικονομούν φυσικούς πόρους. Με το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» που υλοποιεί από το 2008 έως και σήμερα, σε 28 νησιά του Αιγαίου έχουν εγκατασταθεί: 3 μονάδες πόσιμου νερού και 50 συστήματα συλλογής βρόχινου, εξοικονομώντας ετησίως περισσότερα από 62.465.000 λίτρα νερού. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον συμβάλει στη βελτίωση της ζωής για περισσότερους από 45.000 κατοίκους σε περιοχές με λειψυδρία.

Ανταπόκριση στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, απαντώντας σε ουσιαστικές ανάγκες της, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και σχεδιάζοντας μακροχρόνια προγράμματα. Από το 2012 με το πρόγραμμα «Το Σχολείο Που Θέλεις» έχει βελτιώσει τις σχολικές υποδομές σε 10 σχολεία της περιοχής της Θεσσαλονίκης. Συνολικά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, έχει προσφέρει ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον σε 3.400 μαθητές έχοντας επενδύσει έως σήμερα πάνω από 1 εκατ. Ευρώ.

SHARE:

24Media Network