Το αεροδρόμιο της Αθήνας, πρώτο Chinnese friendly της Ευρώπης

Το αεροδρόμιο της Αθήνας, πρώτο Chinnese friendly της Ευρώπης
Αεροδρόμιο Αθήνας

Μια ακόμα καινοτόμος πρωτοβουλία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που εντυπωσιάζει.

Η ανάπτυξη της ταξιδιωτικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, για τα επόμενα χρόνια, είναι το ζητούμενο της διοίκησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται όλες οι ενέργειες μάρκετινγκ και προβολής.

Μάλιστα, αυτή η ανάπτυξη, θα προέλθει κυρίως από την Ανατολή και δευτερευόντως από τη Δύση, καθώς εκεί υπάρχει ο μεγαλύτερος πληθυσμός της γης, αφενός, και αφετέρου η άνοδος του βιοτικού επιπέδου στις χώρες αυτές και η ραγδαία ανάπτυξη των αερομεταφορών, συνιστούν ιδανικές τις συνθήκες για αύξηση της εισροής ταξιδιωτικών από την Ασία, πρωτίστως.

Τα δύο τρία τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει ανοίξει σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασία με την Κίνα, την μεγαλύτερη χώρα της Ασίας, τόσο σε εμπορικό όσο   και σε τουριστικό επίπεδο. Η “χρυσή βίζα” ήταν η αρχή, για όσους Κινέζους επενδύουν σε ακίνητα στην Ελλάδα. Εν συνεχεία, απλοποιήθηκαν αρκετά οι διαδικασίες απόκτησης ταξιδιωτικής βίζας και σε συνδυασμό με την απευθείας σύνδεση της Κίνας με την Ελλάδα, χειμώνα – καλοκαίρι, με την Air China να συνδέει την Αθήνα με το Πεκίνο, χωρίς ενδιάμεση στάση, αναβαθμίστηκε αυτή η συνεργασία.

Κι έρχεται τώρα το αεροδρόμιο της Αθήνας, να κάνει το επόμενο βήμα, καθώς οι Κινέζοι τουρίστες έχουν και ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα, θέλουν πληροφόρηση στη γλώσσα τους, ακόμα και πρωινό με προϊόντα ή μαγείρεμα όπως στον τόπο τους, γι αυτό και προτιμούν ξενοδοχεία που τους προσφέρουν τέτοιες παροχές.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, θα γίνει το πρώτο Chinnese friendly (“φιλικό” προς τους Κινέζους) αεροδρόμιο της Ευρώπης, διότι θα προσφέρει δωρεάν σε όλους τους Κινέζους ταξιδιώτες που φθάνουν, την εφαρμογή Chinnese App, με πληροφορίες για όσα πιθανά τους ενδιαφέρουν, από το αεροδρόμιο, τα αξιοθέατα της Αθήνας, τους χώρους πολιτισμού και εστίασης, ξενοδοχεία, διαδρομές και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο, ώστε η παραμονή τους να είναι άνετη και εύκολη. Παράλληλα, στο αεροδρόμιο θα υπάρχουν πληροφορίες και αφίσες στα κινεζικά, ενώ και τα εστιατόρια θα έχουν στο μενού τους κινεζικά “πιάτα”.

Εξάλλου, από πέρυσι υπάρχει διευκόλυνση πληρωμών μέσω Ally Pay, τρόπο που προτιμούν οι Κινέζοι.

Αναμφίβολα, όλες αυτές οι κινήσεις εντυπωσιάζουν και αποδεικνύουν ότι δικαίως το αεροδρόμιο της Αθήνας σαρώνει τις διεθνείς διακρίσεις, σε κάθε επίπεδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα