Το Dove λανσάρει φιάλες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και συσκευασίες χωρίς πλαστικό για τα κρεμοσάπουνα ομορφιάς του σε μπάρα

Το Dove λανσάρει φιάλες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και συσκευασίες χωρίς πλαστικό για τα κρεμοσάπουνα ομορφιάς του σε μπάρα

Το Dove ανακοινώνει διεθνώς νέες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της δέσμευσής του να μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα ως το 2025.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή χρήσης περισσότερων από 20.500 τόνων πρωτογενούς πλαστικού ετησίως:

• αφαιρώντας το πλαστικό από τη συσκευασία του εμβληματικού κρεμοσάπουνου ομορφιάς σε μπάρα σε παγκόσμιο επίπεδο

• λανσάροντας νέες φιάλες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό

• δοκιμάζοντας μια νέα μορφή επαναπληρούμενης συσκευασίας (refill) για τα αποσμητικά , η οποία μειώνει δραστικά τη χρήση πλαστικού

Σήμερα, το Dove, μια από τις μεγαλύτερες μάρκες ομορφιάς στον κόσμο, ανακοινώνει καινοτομίες και στοιχεία για να επιταχύνει την πρόοδο της παγκόσμιας βιομηχανίας ομορφιάς σε ότι αφορά στη μείωση των απορριμμάτων από πλαστικό. Αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια μείωσης του είδους του στη βιομηχανία ομορφιάς, οι πρωτοβουλίες του Dove θα επιφέρουν τεράστιο αντίκτυπο, μειώνοντας τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού κατά περισσότερο από 20.500 τόνους ετησίως. Η ποσότητα του πλαστικού που θα εξοικονομηθεί από το Dove, θα ήταν αρκετή για να καλύψει τη διάμετρο της γης 2,7 φορές.
Η μάρκα επέλεξε μια μακροχρόνια πρωτοβουλία και όχι μεμονωμένες ενέργειες, για να διασφαλίσει ένα σημαντικότερο και πιο βιώσιμο αντίκτυπο.

Τα πλαστικά απορρίμματα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και σχετίζονται με το περιβάλλον και την υγεία: ένα ζήτημα που χαρακτηρίζεται από ένα γραμμικό, μίας χρήσης μοντέλο κατανάλωσης. Προκειμένου να αποτελέσει μέρος της λύσης στη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας για το πλαστικό, όπου τα πλαστικά επαναχρησιμοποιούνται και ανακυκλώνονται, το Dove επιταχύνει και επεκτείνει τις δράσεις του με ανανεωμένη δυναμική υιοθετώντας το μοντέλο ΚΑΘΟΛΟΥ | ΚΑΛΥΤΕΡΟ | ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ:

1. ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟ: Τον επόμενο χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εμβληματικές μονές συσκευασίες του κρεμοσάπουνου ομορφιάς σε μπάρα δεν θα περιέχουν καθόλου πλαστικό, ενώ αναπτύσσονται λύσεις για την αντικατάσταση του πλαστικού εξωτερικού περιβλήματος των πολυσυσκευασιών, από ένα υλικό που επίσης δεν θα περιέχει καθόλου πλαστικό.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ: Το Dove έχει δεσμευτεί να επενδύσει σε πιο βιώσιμες λύσεις που θα μειώσουν τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού. Αυτό συμπεριλαμβάνει τη σημερινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το Dove θα αρχίσει να λανσάρει νέες φιάλες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR), όπου είναι τεχνικά εφικτό, στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης μέχρι το τέλος του 2019 – σε όλες τις σειρές προϊόντων του (Dove, Dove Men+Care και Baby Dove)3. To Dove συνεχίζει να αναζητά λύσεις, όπου η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού δεν είναι τεχνικά εφικτή, συμπεριλαμβανομένων των καπακιών και των αντλιών.

3. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ: Το Dove θα αξιοποιήσει την τεχνολογία1, στην οποία βασίζεται η νέα ανοξείδωτη, επαναπληρούμενη, επαναχρησιμοποιούμενη συσκευασία των αποσμητικών στικ του Dove που ονομάζεται minimTM

.Η τεχνολογία αυτή ελαχιστοποιεί τα απορρίμματα μειώνοντας δραστικά την ποσότητα πλαστικού που απαιτείται.

Ο Sander Defruyt, Επικεφαλής New Plastics Economy, Ίδρυμα Ellen MacArthur, αναφέρει: «Η καλύτερη ανακύκλωση από μόνη της δεν θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα σε σχέση με το πλαστικό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πλαστικά απορρίμματα στην πηγή. Αυτό σημαίνει την εξάλειψη των πλαστικών αντικειμένων που δεν χρειαζόμαστε, την καινοτομία σε εκείνα που χρειαζόμαστε, ώστε να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, ανακυκλώσιμα ή κομποστοποιήσιμα και η κυκλοφορία όλων όσων χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιώντας ή ανακυκλώνοντάς τα σε νέα προϊόντα και συσκευασίες. Χρειάζεται να δράσουμε τώρα και σε όλα αυτά τα μέτωπα παράλληλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλωσορίζουμε τις ανακοινώσεις του Dove. Τα σημαντικά βήματά τους βοηθούν στη μείωση της χρήσης πρωτογενούς πλαστικού από το Dove και βοηθούν στην επιτάχυνση της παγκόσμιας μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία για το πλαστικό».

Οι πρωτοβουλίες του Dove θα συμβάλλουν στις νέες δεσμεύσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα η Unilever σε σχέση με το πλαστικό:

• Μείωση κατά το ήμισυ της χρήσης πρωτογενούς πλαστικού, μειώνοντας τη χρήση πλαστικών συσκευασιών κατά περισσότερους από 100.000 τόνους και επιταχύνοντας τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού.

• Αρωγή στη συλλογή και επεξεργασία περισσότερου πλαστικού σε σχέση με τις πλαστικές συσκευασίες που διαθέτει στην αγορά.

Αυτές οι πρωτοβουλίες έρχονται επίσης να ενδυναμώσουν μια μακρά ιστορία πρωτοπόρων δράσεων της Unilever και του Dove που αφορούν σε εναλλακτικές λύσεις στη χρήση πλαστικού, συμπεριλαμβανομένων του γεγονότος ότι η Unilever είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας New Plastic Economy του Ιδρύματος Ellen MacArthur και της αποφυγής χρήσης περισσότερων από 10.000 τόνων πρωτογενούς πλαστικού από το Dove την τελευταία δεκαετία.

H Marcela Melero, Vice President Dove Global Skin Cleansing, εξηγεί: «Στο Dove, πιστεύουμε στην φροντίδα τόσο προς τους καταναλωτές μας, όσο και προς τον πλανήτη. Έχουμε δεσμευτεί να γίνουμε μια από τις μάρκες με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο ενάντια στα πλαστικά απορρίμματα. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε. Αναζητούμε λύσεις, ώστε να έχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο, όσο πιο άμεσα μπορούμε, εμπνέοντας έτσι και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο».

Μέσω ενός συνδυασμού εναλλακτικών υλικών συσκευασίας, ανακυκλωμένου πλαστικού όπου χρειάζεται και επενδύοντας στην τεχνολογία επαναπλήρωσης (refill), το Dove οδηγεί το κίνημα για τη δημιουργία νέας αξίας για το πλαστικό και μειώνει τον όγκο των πλαστικών συσκευασιών που παράγει.

Ο Richard Slater, Unilever Chief R&D Officer δηλώνει χαρακτηριστικά: «Στο Dove, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε περισσότερες από 100 πρωτοβουλίες σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο αφιερωμένες στην αντιμετώπιση των πλαστικών απορριμμάτων. Αλλά ως μία από τις μεγαλύτερες μάρκες ομορφιάς στον κόσμο, έχουμε την ευθύνη να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο την πρόοδό μας. Οι σημερινές ανακοινώσεις είναι ένα σημαντικό βήμα στο έργο μας για να μεταμορφώσουμε τον τρόπο παραγωγής, χρήσης και διάθεσης των πλαστικών συσκευασιών. Κάνοντας αυτή την κίνηση, επιδιώκουμε να ωθήσουμε την παγκόσμια βιομηχανία ανακύκλωσης προς τη συλλογή περισσότερων απορριμμάτων από πλαστικό και τη διάθεση περισσότερου ανακυκλωμένου πλαστικού».

Το Dove δεσμεύεται να οδηγήσει τη μάχη ενάντια στα πλαστικά απορρίμματα και να λειτουργήσει ως καταλύτης της αλλαγής στην βιομηχανία και ακόμη ευρύτερα. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, το Dove καλεί για άμεση, συνεργατική δράση, με στόχο την επίλυση του προβλήματος του πλαστικού παγκοσμίως, αλλάζοντας τόσο την εμπορική όσο και την καταναλωτική συμπεριφορά για να μεταστρέψουμε το κύμα ενάντια στα πλαστικά απορρίμματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα