Το River West Open συμπληρώνει το “εμπορικό χωριό” της Noval Property στον Κηφισό

Το River West Open συμπληρώνει το “εμπορικό χωριό” της Noval Property στον Κηφισό
Yiorgis Yerolymbos

Το εμπορικό κέντρο River West μεγαλώνει και επεκτείνεται με νέους υπαίθριους χώρους και καταστήματα.

Μια δεκαετία μετά τη λειτουργία του στον Κηφισό το εμπορικό κέντρο River West μεγαλώνει και επεκτείνεται με νέους υπαίθριους χώρους και καταστήματα μεγάλου εμβαδού δημιουργώντας πλέον ένα εμπορικό πόλο «νέας γενιάς».

Η Noval Property (του ομίλου Βιοχάλκο) που ελέγχει και το όμορο ακίνητο όπου στεγάζεται η ΙΚΕΑ, δημιουργεί με την επέκταση του River West κατά 17.450 τ.μ. εκμεταλλεύσιμων χώρων ένα εμπορικό συγκρότημα 62.050 τ.μ. στην περιοχή του Κηφισού, ενώ ταυτόχρονα διαφοροποιεί την ταυτότητα του εμπορικού κέντρου καθώς η προσθήκη αφορά σε χώρους που αναπτύσσονται ημιαυτόνομα σε ανοιχτό χώρο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την κ. Μαρία Καλουτά, Head of Retail της Noval Property, το River West Open αποτελείται από big boxes καταστήματα, όπου θα εγκατασταθούν μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αλλά και 6 επιχειρήσεις εστίασης. Η σταδιακή τους λειτουργία θα ξεκινήσει τον Ιούλιο ενώ τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να λειτουργήσουν έως το Σεπτέμβριο.

Οι νέοι εμπορικοί χώροι είναι ήδη κατά 80% μισθωμένοι και αρκετοί θα καλυφθούν από υφιστάμενους tenants (Κωτσόβολος, Μουστάκας), που θα «μετακομίσουν» από τα υφιστάμενες θέσεις τους στο «κλειστό» River West προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερο εμπορικό χώρο. Πέραν των παραπάνω, θέση στη νέα επέκταση θα αποκτήσει επίσης η αλυσίδα ειδών οικιακού εξοπλισμού Jysk αλλά και η αλυσίδα αθλητικών Decathlon με κατάστημα εμβαδού 5.016 τ.μ. Πέραν των καταστημάτων, ο εμπορικός πόλος παρέχει πλέον πρόσβαση από διάφορα σημεία καθώς και 3.000 θέσεις στάθμευσης, οι οποίες διατίθενται δωρεάν.

Σημειώνεται πως η συνολική επένδυση εκ μέρους της Noval για το νέο τμήμα του River West ανήλθε σε 30 εκατ.ευρώ, ωστόσο προβλέπονται και νέες δαπάνες –που προς το παρίν δεν έχουν προσδιοριστεί – για τη διαμόρφωση πάρκου 20.000 τ.μ. μεταξύ των κτιριακών συγκροτημάτων (ΙΚΕΑ, River West και River West Open) καθώς και αναμόρφωση και ανακαίνιση των εμπορικών χώρων στο «κλειστό» τμήμα του εμπορικού κέντρου με ορίζοντα ολοκλήρωσης τη διετία 2022-2023. Σύμφωνα ωστόσο με την κ. Καλουτά ήδη υπάρχει υψηλή ζήτηση για την κάλυψη των καταστημάτων που θα διατεθούν στον υφιστάμενο εμπορικό κέντρο από αλυσίδες μόδας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το RIVER WEST θα προσφέρει μεγάλους εξωτερικούς χώρους αναψυχής που θα περιλαμβάνουν παιδική χαρά, υπαίθριο αμφιθέατρο, καταρράκτη και εκτεταμένους κήπους. Ταυτόχρονα, βρίσκονται υπό σχεδιασμό και πρωτοποριακοί χώροι διασκέδασης για το παιδί και την οικογένεια.

Σημειώνεται ότι η επισκεψιμότητα του εμπορικού πόλου (IKEA-River West) διαμορφώνεται σήμερα σε 5,4 εκατ.επισκέπτες ετησίως ενώ με βάση την εκτίμηση της Noval αυτή θα ανέλθει στα 8 εκατομμύρια στην προσεχή τριετία μετά την ωρίμανση των επενδύσεων. Στο ίδιο πλαίσιο εκτιμάται ότι τα έσοδα από μισθώματα που προ Covid διαμορφώνονταν στα 9,5-10 εκατ.ευρώ θα ανέλθουν στα 14 εκατ.ευρώ στο τέλος της προσεχούς τριετίας.

Σημειώνεται ότι το RIVER WEST OPEN σχεδίασε το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο L35 σε συνεργασία με την Vikelas Architects και κατασκευάστηκε από την Άκτωρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα