Βενέτης: Ζωντανεύει το Μπάγκειον στην Ομόνοια

Βενέτης: Ζωντανεύει το Μπάγκειον στην Ομόνοια
Το κατάστημα Veneti Great στην Ομόνοια

Έναν πολυχώρο εστίασης, το Veneti Great δημιουργεί ο ομώνυμος όμιλος στην καρδιά της Αθήνας. Εξισορροπεί τις ζημιές της πανδημίας και συνεχίζει επενδύσεις, ενώ συγκρατεί το κόστος των ανατιμήσεων έως το τέλος του χρόνου ο όμιλος.

Ένα νέο concept που έχει και «εξαγώγιμο» χαρακτήρα δημιούργησε η αλυσίδα Βενέτης στον ιστορικό κτίριο του Μπάγκειον στην Ομόνοια. Πρόκειται για το Veneti Great που λειτουργεί ως ένας πολυχώρος γεύσεων και στεγάζει δέκα διαφορετικά concept εστίασης (από σουβλάκι και πίτσες έως ζαχαροπλαστείο και καφέ).

Η πιλοτική αυτή εμφάνιση του concept έχει στόχο να επεκταθεί στο εξωτερικό, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, κ. Μονεμβασιώτη υπάρχουν ήδη προσύμφωνα επέκτασης σε αγορές όπως της Μεγάλης Βρετανίας, ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας.

Σημειώνεται ότι ο στόχος αξιοποίησης του Μπάγκειον για τη Βενέτης ξεκίνησε το 2006 όταν η εταιρεία πλειοδότησε για τη μίσθωση του ιστορικού κτιρίου, ωστόσο τόσο η κρίση όσο και η υποβάθμιση της περιοχής καθυστέρησαν τα σχέδια της. Το Μπάγκειον ως Veneti Great ξεκίνησε να λειτουργεί πέρυσι, αλλά λόγω των lockdowns και της χαμηλής τουριστικής κίνησης ανέστειλε τη λειτουργία του, και επαναλειτούργησε μόλις πριν λίγο καιρό. Μετά από επένδυση που αθροιστικά άγγιξε τα 3 εκατ.ευρώ, η εταιρεία φιλοδοξεί ότι θα έχει μια καλύτερη ευκαιρία, λαμβάνοντας υπόψη και τις ξενοδοχειακές επενδύσεις που υλοποιούνται στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ο Πρόεδρος της Βενέτης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης


Πέραν των παραπάνω η διοίκηση της Βενέτης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση, διατυπώνοντας τις ανησυχίες της τόσο για την επίδραση της πανδημίας όσο και για την πίεση που δέχεται από τις ανατιμήσεις υλικών και κοστολογίου. Ο κ. Μονεμβασιώτης υποστήριξε ότι η αλυσίδα δεν προέβη σε ανατιμήσεις, διαπραγματευόμενη με τους προμηθευτές της, στάση που θα διατηρήσει έως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αλυσίδας, οι πρώτες ύλες καταγράφουν αύξηση τιμών κατά 20%-40%, ενώ το ενεργειακό κόστος 200%-300%.

Στην περυσινή χρονιά, που η εστίαση παρέμεινε κλειστή για μεγάλο διάστημα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 36.354.986 ευρώ μειωμένος κατά 24% και τα κέρδη προ φόρων στα 1.710.920 ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το 2021 αναμένεται να ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 11% σε σχέση με το 2020 και τα κέρδη προ φόρων στα 2,035 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 19% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βενέτης σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία δεν προχώρησε σε απολύσεις ούτε σε μειώσεις μισθών, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων του Ομίλου παραμένει 1.750 άτομα, όπως στην προ Covid εποχή.

Το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας Βενέτη ανέρχεται σε 113 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία προχώρησε ήδη στο άνοιγμα νέων καταστημάτων σε Χανιά, Φιλοθέη και Νέα Κηφισιά. Επίσης η Βενέτης θα ανοίξει νέα σημεία στον Βόλο, στο Περιστέρι και στη Κηφισιά, ενώ πριν το Πάσχα θα εγκαινιάσει το πρώην Jackson’s Hall. Παράλληλα άγνωστο είναι το πότε θα λειτουργήσει το εστιατόριο στην Πινακοθήκη ενώ τέλος το ερχόμενο Σάββατο θα ξεκινήσει το Venetis to Go στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα