Βερόπουλος: Τι αλλάζει από Δευτέρα, για εργαζόμενους, καταναλωτές, προμηθευτές

Βερόπουλος: Τι αλλάζει από Δευτέρα, για εργαζόμενους, καταναλωτές, προμηθευτές

Ποια είναι τα σχέδια της διοίκηση του ομίλου METRO που εξαγοράζει την Βερόπουλος. Πόσο θα μειωθούν οι τιμές στο ράφι του Βερόπουλου

Tην Δευτέρα κλείνει και τυπικά η εξαγορά της εταιρείας Βερόπουλος από την MyMarket καθώς οι δύο πλευρές αναμένεται – εκτός απροόπτου- να υπογράψουν το σχετικό συμφωνητικό. Το «εκτός απροόπτου» μπαίνει ως ένας πολύ μικρός αστερίσκος καθώς την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί απογραφή η οποία δεν αναμένεται να κρύβει εκπλήξεις καθώς είχε προηγηθεί ξανά πριν από επτά εβδομάδες περίπου με αφορμή την ολοκλήρωση της οικονομικής χρήσης του 2015.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου METRO, Αριστοτέλης Παντελιάδης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την εξαγορά οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πορεία την εξαγοραζόμενης εταιρείας.

Οι καταναλωτές θα μπορέσουν να αντιληφθούν αυτές τις εξελίξεις καθώς σε διάστημα δύο εβδομάδων θα υπάρχει ενιαία πολιτική τιμών στις δύο αλυσίδες κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές στα περισσότερα είδη που θα υπάρχουν στα ράφια του Βερόπουλου θα πέσουν κατά 4,5%. Θα προστεθούν αρκετά νέα προϊόντα – ενώ θα υπάρχουν και κάποια που δεν θα υπάρχουν πια – καθώς πλέον θα υπάρχει κοινή τροφοδοσία από το σύστημα της My Market. Όπως τόνισε ο κ. Παντελιάδης σύντομα θα πυκνώσει και η τροφοδοσία των καταστημάτων Βερόπουλος η οποία έως σήμερα γινόταν 2 – 3 φορές την εβδομάδα και πλέον θα φτάσει να γίνεται 2 φορές την ημέρα κάτι που μεταφράζεται σε μηδενικές ελλείψεις αλλά κυρίως ενδυνάμωση στα τμήματα που έχουν φρέσκα προϊόντα (μαναβική, κρεοπωλείο, γαλακτοκομικά κ.α.)

Μέσα στο 2016 όπως ήδη
είχε γράψει πρώτο το news247 από τον περασμένο Δεκέμβριο αναμένεται να γίνει η μετατροπή των καταστημάτων της Βερόπουλος σε My Market με παράλληλες επενδύσεις για την βελτίωση των καταστημάτων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της επένδυσης ύψους 5 εκατ. ευρώ που θα «τρέξει» σε όλο το δίκτυο του ομίλου και αφορά την αλλαγή φωτισμού που θα είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον, πιο οικονομικός (μείωνει στο1/3 την κατανάλωση) και θα είναι πιο ευχάριστος στον χώρο. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων σε βάθος τριετίας που θα επενδύσει ο όμιλος στην Βερόπουλος θα φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ

Από το σύνολο των 179 καταστημάτων που διαθέτει η Βερόπουλος ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι εκτιμά ότι θα κλείσουν αρχικά 19 κυρίως μικρά καταστήματα που δεν ταιριάζουν στην φιλοσοφία της My Market. Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα καταστήματα θα μεταφερθούν στα πιο κοντινά καταστήματα των δύο αλυσίδων. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αντίθετα από τους 9.000 εργαζόμενους που δουλεύουν σε My Market, Βερόπουλο και Metro Cash & Carry αναμένεται να φθάσουν τους 10.000 τα επόμενα χρόνια καθώς θα ο όμιλος θα ανοίγει συνεχώς νέα καταστήματα. Όπως αναφέρθηκε από την διοίκηση στην Συνέντευξη Τύπου «πιστεύω μας είναι ότι ‘οι εργαζόμενοι είναι η εταιρεία’. Θέλουμε οι εργαζόμενοι που θα έρθουν από την Βερόπουλος να αντιληφθούν σύντομα τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον όμιλο μας και να αισθανθούν ότι εισέρχονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και αξιοκρατίας».

Σε ότι αφορά τους προμηθευτές της Βερόπουλος ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει κανένα «κούρεμα». «Όλες οι υποχρεώσεις της Βερόπουλος, που είναι πολλές (σ.σ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φθάνουν τα 60 – 70 εκατ. ευρώ), θα πληρωθούν στο ακέραιο τους και πολύ σύντομα». Χαρακτήρισε σημαντική την βοήθεια τους έως σήμερα και θεωρεί ότι πλέον οι συνεργασία με τους προμηθευτές μπαίνει σε νέα βάση καθώς ο όμιλος είναι πλέον πολύ πιο ισχυρός και μπορεί να πετύχει εκπτώσεις οι οποίες να φθάνουν έως τον τελικό καταναλωτή.

Με την εξαγορά της Βερόπουλος ο όμιλος ΜΕTRΟ θα έχει πλέον ένα δίκτυο 240 σούπερ μάρκετ και 50 Cash and Carry. Στόχος την διοίκησης Παντελιάδη είναι ο ετήσιος τζίρος του ομίλου να διαμορφώνεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα