VODAFONE ΕΛΛΑΔΟΣ: Εκτόξευση στην κίνηση δεδομένων πρώτο τρίμηνο

VODAFONE ΕΛΛΑΔΟΣ: Εκτόξευση στην κίνηση δεδομένων πρώτο τρίμηνο
VODAFONE ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι πελάτες της Vodafone Ελλάδος στην κινητή τηλεφωνία ήταν 4,266 εκατ. στο τέλος Ιουνίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η μητρική της εταιρεία (Vodafone Group), τα έσοδα από υπηρεσίες στο διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2023 διαμορφώθηκαν σε 213 εκατ. ευρώ, χωρίς μεταβολή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της αμέσως προηγούμενης οικονομικής χρήσεως.

Το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή (ARPU) στην κινητή τηλεφωνία διαμορφώθηκε σε 9,8 ευρώ από 9,9 ευρώ έναν χρόνο πριν, με τη μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται στο μέσο έσοδο των συμβολαίων, που διαμορφώθηκε στα 16 ευρώ από 17,3 ευρώ (στα 5 ευρώ το μέσο έσοδο στην καρτοκινητή από 5,1 ευρώ).

Η στασιμότητα στα έσοδα από υπηρεσίες, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, οφείλεται στην απόφαση να μην εφαρμοστούν συμφωνημένες αυξήσεις στα συμβόλαια, καθώς και στην επιβράδυνση των εσόδων από τον δημόσιο τομέα, λόγω της εκλογικής περιόδου κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο.

Οι πελάτες της Vodafone Ελλάδος στην κινητή τηλεφωνία ήταν 4,266 εκατ. στο τέλος Ιουνίου, έναντι 4,301 εκατ. (μείωση 0,8%), ωστόσο κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο προστέθηκαν 44 χιλ. νέοι πελάτες συμβολαίου. Στη σταθερή τηλεφωνία οι πελάτες της μειώθηκαν κατά 16 χιλ., στις 945 χιλ. από 961 χιλ. έναν χρόνο πριν. Στο μεταξύ, μεγάλη (61,1%) ήταν για άλλη μια φορά η αύξηση που σημειώθηκε στην κατανάλωση δεδομένων (93.261 ΤΒ έναντι 57.709 ΤΒ). Να σημειωθεί, πάντως, ότι η εικόνα των επιδόσεων του πενταμήνου (Ιανουάριος – Μάιος) ήταν καλύτερη. Βάσει των όσων είχε αναφέρει η διοίκηση της Vodafone πρόσφατα, το πρώτο πεντάμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε 5,9%, στα 398 εκατ., και τα έσοδα από υπηρεσίες 2,9%, σε 359 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα