Wolt: Οι άνθρωποι πίσω από τους διανομείς

Διαβάζεται σε 8'
Wolt: Οι άνθρωποι πίσω από τους διανομείς

Οι προσωπικές ιστορίες των συνεργατών της Wolt μαρτυρούν όλη τη φιλοσοφία που αποτυπώνεται μέσα από το τρίπτυχο ευελιξία – ελευθερία – αρμονία.

ΙngaΔημήτρης, Γιώργος. Τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, τρεις διαφορετικές ιστορίες, ένα κοινό χαρακτηριστικό. Όλοι εκτιμούν την ελευθερία να εργάζονται όποτε και όσο θέλουν, απολαμβάνοντας την απόλυτη ανεξαρτησία στο ωράριό τους.

Κι αυτό φαίνεται πως το βρήκαν μέσα από τη συνεργασία τους με τη Wolt, βασική φιλοσοφία της οποίας είναι ο κάθε συνεργάτης διανομέας να επιλέγει, με πλήρη ελευθερία, το πότε ακριβώς επιθυμεί να εργαστεί. 

Η Inga μας περιγράφει τι σημαίνει γι’ αυτήν να φροντίζει πάντα την οικογένειά της και να πηγαίνει για το καθημερινό της τρέξιμο, ο Δημήτρης να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του και να κάνει τα ταξίδια του, και ο Γιώργος να πηγαίνει βόλτες με τη μοτοσυκλέτα του.

Ποιος δεν ψάχνει άλλωστε την περιβόητη ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής, ιδίως σήμερα, που οι ρυθμοί της καθημερινότητας παίρνουν όλο και πιο «άγρια» μορφή. 

Οι διανομείς που συνεργάζονται με τη Wolt, γνωρίζουν ότι μπορούν να ισορροπήσουν αρμονικά την εργασία και το «ευ ζην» τους. Την επαγγελματική και την οικογενειακή τους ζωή. Τις καθημερινές διανομές και τον ελεύθερο χρόνο τους. Οι συνεργάτες μιας Φινλανδικής εταιρείας που παρεμπιπτόντως ήρθε στη χώρα μας το 2019 και σήμερα η Ελλάδα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές της Wolt παγκοσμίως. 

Ας γνωρίσουμε τώρα λίγο καλύτερα τους συνεργάτες διανομείς της Wolt, οι οποίοι ανά πάσα ώρα και στιγμή βρίσκονται έξω από την πόρτα μας, έτοιμοι να μας παραδώσουν… (σχεδόν) οτιδήποτε χρειαζόμαστε, οπουδήποτε το επιθυμούμε.

Inga, μια γυναίκα στους δύο τροχούς

Έχοντας έρθει στην Ελλάδα σε ηλικία μόλις 17 ετών, η Inga έχει καταφέρει να χτίσει τη δική της ζωή και οικογένεια στη χώρα μας. Γι’ αυτό, η ισορροπία στη ζωή της είναι πρωταρχικής σημασίας. «Μπορείς να τα έχεις όλα. Απλά πρέπει να βρεις τη σωστή ισορροπία», όπως λέει και η ίδια. Έτσι, κάθε της μέρα ξεκινά με άσκηση. 

Όπως υποστηρίζει, «το τρέξιμο είναι μία συνήθεια που ανακάλυψα σε μία δύσκολη περίοδο για μένα και έκτοτε δεν το έχω αφήσει. Μου προσφέρει την ηρεμία και τη ζωντάνια που χρειάζομαι για να ξεκινήσω τη μέρα μου!».

Αναζητώντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η Inga ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Wolt πριν τρία χρόνια. «Δεν είχα φανταστεί ποτέ να μπω σε αυτό το επάγγελμα. Συνήθως έβλεπα άντρες να δουλεύουν σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, μου άρεσε πολύ από την πρώτη μέρα! Μου αρέσει να μπορώ να επιλέγω τις ώρες και τις ημέρες που θέλω να δουλεύω, ανάλογα με το πρόγραμμα και τις ανάγκες μου, και νιώθω ότι ανήκω σε μία κοινότητα που με στηρίζει και με ακούει».

«Για μένα, κάθε παραγγελία, κάθε δρομολόγιο είναι μοναδικό! Βλέποντας τα χαμόγελα των πελατών κάθε φορά που σε καλωσορίζουν στην πόρτα τους ή τα ανυπόμονα βλέμματα των μικρών παιδιών που σε κρυφοκοιτούν πίσω από τους γονείς τους, είναι κάτι το υπέροχο! Πραγματικά αισθάνομαι ότι δεν παραδίδω ένα γεύμα ή μία παραγγελία, αλλά μία εμπειρία!».

Δημήτρης, ο πολυμήχανος οικογενειάρχης

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης έχει σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα και γραφικές τέχνες και τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με τις παραδόσεις ως παράλληλη δραστηριότητα, ενώ εργάζεται ως διευθυντής πωλήσεων σε εταιρεία.

Για τον Δημήτρη, η ευελιξία στη δουλειά του είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά καθώς του επιτρέπει να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του και να περνά ποιοτικό χρόνο μαζί τους. «Τα παιδιά μου είναι ακόμα σε μία ηλικία που με χρειάζονται, και εγώ με τη σειρά μου νιώθω την ανάγκη να είμαι κοντά τους, να συζητάμε, να κάνουμε ενδιαφέροντα πράγματα μαζί και γενικά να περνάμε ουσιαστικό χρόνο μαζί. Ενώ η δουλειά μου είναι σίγουρα σημαντική, και για οικονομικούς λόγους και αλλά και για την προσωπική μου ικανοποίηση, τίποτα δε συγκρίνεται με το να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου. Δεν ήθελα να το χάσω αυτό. Έτσι, χάρη στην ευελιξία που προσφέρει η συνεργασία μου με τη Wolt, μπορώ να είμαι κοντά τους, όποτε το επιθυμώ. Η δουλειά μου μού επιτρέπει να έχω ελεύθερο χρόνο και τον χρησιμοποιώ προς όφελος της οικογένειάς μου, όπως το να πηγαίνουμε σινεμά, σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ή να κάνουμε μικρά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς μου αρέσει τα παιδιά μου να αποκτούν νέες εμπειρίες και να βλέπουν νέα πράγματα από κοντά».

Πώς ξεκίνησε η εμπειρία του με τη Wolt; «Ακόμα θυμάμαι την πρώτη παραγγελία που πήγα να παραλάβω. Ήμουν τόσο αγχωμένος, που έφτασα νωρίς στο μαγαζί και περίμενα εκεί! Ήθελα- και θέλω ακόμη- όλα να είναι τέλεια για τον πελάτη, και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το να παραδώσω κάθε παραγγελία στην ώρα της!».

Μάλιστα, η συνεργασία του με τη Wolt έχει επεκταθεί πλέον και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. «Λόγω της δεύτερης δουλειάς μου στις πωλήσεις, πολλές φορές μέσα στο χρόνο χρειάζεται να ταξιδέψω εκτός Αττικής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ενημερώνω την εταιρεία μέσω της εφαρμογής και μπορώ για παράδειγμα να τους ζητήσω να με αφήσουν να δουλέψω στην πόλη που ταξιδεύω για τις μέρες που είμαι εκεί, ώστε να μην χάσω το εισόδημά μου».

Γιώργος, απόλυτος urban Wolt-er

Ο Γιώργος είναι 29 ετών, αλβανικής καταγωγής κατά το ήμισυ, και έχει έρθει στην Ελλάδα από μικρός. Έχει έναν γιο που μένει στη Θεσσαλονίκη με τη μητέρα του.

Η μέρα του ξεκινάει με τη μοτοσυκλέτα του. «Είμαι ελεύθερο πνεύμα. Μου αρέσει να έχω την ανεξαρτησία μου και να είμαι πίσω από το τιμόνι της ζωής μου. Μου αρέσει που μπορώ να δημιουργώ το πρόγραμμα εργασίας μου κάθε μέρα όπως θέλω».

Ενώ η συνεργασία μου με τη Wolt ίσως είναι η κύρια ασχολία του Γιώργου, φαίνεται πως δεν είναι η μόνη. Ακόμα κι αν είναι για χρόνια Wolt-er, τα κύρια ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην οικογένεια και τα χόμπι του. «Προτεραιότητά μου είναι πάντα η οικογένειά μου. Θέλω να είμαι εκεί για το παιδί μου, να διαβάζουμε μαζί, να μιλάμε για τη μέρα μας…είναι πολύ σημαντικό και για τους δυο μας.»

Πριν από τη Wolt, ο Γιώργος ήταν μπάρμαν για πολλά χρόνια, αλλά μόλις έγινε πατέρας, μπήκε στον τομέα του delivery για να είναι κοντά στο παιδί του. «Με τις ευέλικτες ώρες που μου προσφέρει η πλατφόρμα, έχω τη δυνατότητα να περνάω χρόνο με το παιδί μου αλλά και να ασχολούμαι με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά μου».

Στον ελεύθερο χρόνο του, «μου αρέσει να τον περνάω με τους φίλους μου και στο σπίτι με την οικογένειά μου. Μερικές φορές πηγαίνω βόλτες με τη μοτοσυκλέτα μου, καθώς απολαμβάνω την αίσθηση της ελευθερίας, όπου ουσιαστικά είσαι μόνο εσύ και η μηχανή σου, μακριά από οτιδήποτε άλλο. Φυσικά η μεγάλη μου αγάπη είναι τα ταξίδια! Προσπαθώ να κάνω εκδρομές όλο το χρόνο είτε σε χιονοδρομικά κέντρα το χειμώνα, είτε σε καταρράκτες και παραλίες το καλοκαίρι. Αυτά τα μικρά ταξίδια με κάνουν καλύτερο στη δουλειά μου γιατί χαλαρώνω και περνάω χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα