Ξεκινάει ο 3ος διαγωνισμός "Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες"

Διαγωνισμός "Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες"

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να καλλιεργήσει αφενός την αντίληψη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στους νέους και αφετέρου τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν.

Το British Council διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες» στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος του.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να καλλιεργήσει αφενός την αντίληψη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στους νέους και αφετέρου τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο προκειμένου να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να συνεργαστούν με σκοπό την επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που τους αφορούν.

ADVERTISING

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και σπουδαστές επαγγελματικών σχολών να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια, να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική κοινωνική επιχείρηση και να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό διεκδικώντας πλούσια δώρα.

Διαγωνισμός
Διαγωνισμός "Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες"

Το πρόγραμμα «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες» θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά με την υποστήριξη της HSBC και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχικής Κατάρτισης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σε επαγγελματικές σχολές ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα.

Ο Peter Yeates, CEO της HSBC στην Ελλάδα δήλωσε ότι «προτεραιότητά μας είναι η υποστήριξη νέων ανθρώπων, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες που ενισχύουν τις δυνατότητες απασχολησιμότητάς τους και να αποκτήσουν τις οικονομικές τους γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για να επιτύχουν σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Για αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που υποστηρίζουμε, για μια ακόμα χρονιά, το πρόγραμμα Life Skills του British Council, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να ενισχύσουν την κριτική τους σκέψη.»

Διαγωνισμός
Διαγωνισμός "Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες"

Το British Council έχει αναπτύξει ένα πλούσιο έργο τα τελευταία χρόνια, βοηθώντας στη δημιουργία ενός κλίματος όπου πολίτες και θεσμοί θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις. Ποιος είναι ο στόχος; Να συνδέσει τα τοπικά μας ζητήματα με αντίστοιχα διεθνή θέματα – από την κοινωνική δράση, ως τα θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τους νέους. Για να το πετύχει αυτό πραγματοποιεί μια σειρά από προγράμματα σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν εμπειρογνωμοσύνη σε περιοχές όπως η νεανική και η κοινωνική επιχειρηματικότητα, οι ίσες ευκαιρίες και η διαφορετικότητα, η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με τον Βαγγέλη Κραββαρίτη στο [email protected] ή στο 2103692361

Το News247.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

SHARE:

24Media Network