news 24/7

EUROBANK

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Επιτάχυνση της μείωσης του ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο – Αναστροφή από το γ' τρίμηνο

Τα στοιχεία των δεικτών οικονομικού κλίματος και PMI μεταποίησης τον Ιούνιο 2020, προοιωνίζονται την επιτάχυνση της μείωσης του πραγματικού ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο 2020 και την πιθανή αναστροφή της πτωτικής πορείας από το 3ο τρίμηνο και έπειτα.

Η τράπεζα της Eurobank

Eurobank: Δάνειο 400 εκατ. στον ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Το κοινό ομολογιακό δάνειο έχει διάρκεια αποπληρωμής δέκα χρόνια και δυνατότητα τμηματικών αναλήψεων σύμφωνα με την πορεία υλοποίησης της διασύνδεσης. Tο έργο θα υλοποιηθεί και με τη χρήση ιδίων κεφαλαίων ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Θ. Καλαντώνης: Κόμβος ανάπτυξης σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη η doValue. Από το σύνολο των 7 υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων που έχει, αξίας άνω των 26 δισ. ευρώ, περίπου το 40% αφορά στη Eurobank ενώ το υπόλοιπο 60% αφορά σε άλλους διεθνείς επενδυτές.

EUROBANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Eurobank: Μικροπιστώσεις έως 12.500 ευρώ σε συνεργασία με την AFΙ

Περίπου 3,24 εκατ. ευρώ σε 330 εταιρείες, έχουν εκταμιευτεί στα τέσσερα χρόνια συνεργασίας της Eurobank με την AFI. Μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι έχουν πρόσβαση σε ευέλικτη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους.

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Τη διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Την διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Αξιοποίησης της κρίσης με επενδύσεις σε κλάδους με υψηλές προοπτικές συνέστησαν οι επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών μιλώντας στο Delphi Forum. Τόνισαν ότι οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία και ότι δεν ανησυχούν για νέα κόκκινα δάνεια

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Eurobank: Νέα δάνεια 800 εκατ. μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΑΤ

Ολοκλήρωση διαδικασιών εντός τριημέρου υπόσχεται η τράπεζα. Χωρίς προσημείωση 9 στα 10 δάνεια με εγγύηση δημοσίου. Σημαντική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται τονίζει ο Φ. Καραβίας.

Χρηματιστήριο

Τα μηνύματα των τραπεζιτών για την μετά κορονοϊό εποχή

Οι εκτιμήσεις Ψάλτη, Καραβία και Μυλωνά για την πορεία της οικονομίας και η δέσμευση να στηρίξουν με ρευστότητα τους πελάτες. Έγκαιρη η αντίδραση της πολιτείας, διαχειρίσημη η αύξηση των κόκκινων δανείων.

Eurobank

Eurobank: Στα 57 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων του 2020 εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2019. Το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ολοκληρώνονται οι συναλλαγές Cairo & FPS. Τι εκτιμά ο CEO Φωκίων Καραβίας.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου ο Γ. Ανδριτσάνος

Ο κ. Γ. Ανδριτσάνος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2017 είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας.

Τράπεζα της Ελλάδος

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου

Τις συνέπειες του κορονοϊού στα χαρτοφυλάκια και τις εργασίες των τραπεζών καθώς και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν στην επενδυτική κοινότητα οι Έλληνες τραπεζίτες.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Ανάπτυξη μέσω ξένων επενδύσεων και αποταμίευσης

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε μονοπάτι υψηλότερων ρυθμών μεγέθυνσης είναι η προσέλκυση κεφαλαίων από την αλλοδαπή και η παράλληλη ενίσχυση των κινήτρων για αποταμίευση του ιδιωτικού τομέα.

Eurobank

Eurobank: Νέο πακέτο μέτρων 750 εκ. ευρώ για την επανεκκίνηση του ξενοδοχειακού κλάδου

Οι πρωτοβουλίες συνολικού ύψους 750 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 200 εκ. ευρώ για διετή αναστολή δόσεων κεφαλαίου, 250 εκ. ευρώ για παροχή άμεσης ρευστότητας σε κεφάλαια κίνησης και 300 εκ. ευρώ για νέες επενδύσεις, αφορούν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Διεθνής διάκριση για τον Τομέα Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών

Η Focus Economics ανακήρυξε την Eurobank Research ως την τρίτη (3η) ακριβέστερη διεθνώς, και πρώτη (1η) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, για τις προβλέψεις αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2019

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Τα θετικά και τα αρνητικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο

Βάσει των δεικτών υψηλής συχνότητας που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, η εικόνα που διαμορφώνεται για την επίδοση της οικονομίας το 1ο τρίμηνο 2020 έχει θετικά και αρνητικά μηνύματα.

EUROBANK

Eurobank: Ολοκληρώνει τις πρώτες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

Αίτημα για την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €754 εκατ. υπέβαλε η Eurobank. Έμπρακτη εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δηλώνει ο Γ. Ζαββός

Φωτογραφία αρχείου

Eurobank: Nέο ψηφιακό πορτοφόλι

Οι χρήστες μπορούν να διενεργούν καθημερινές συναλλαγές χωρίς να απαιτείται να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας στα τερματικά αποδοχής καρτών (POS), ακόμη και αν πρόκειται για συναλλαγές άνω των 50 ευρώ.

Υποκατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ενίσχυση ρευστότητας μικρομεσαίων μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Τα νέα δάνεια μπορούν να κυμαίνονται από 10.000 - 500.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια ενώ για την υπόλοιπη διάρκεια παρέχεται μηδενικό επιτόκιο για το 40% της συμμετοχής του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

EUROBANK (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στο deal Eurobank - DoValue

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Η τράπεζα της Eurobank

Στ. Ιωάννου (Eurobank): Οι τράπεζες θα στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Το μεγάλο στοίχημα είναι η επάνοδος της οικονομίας στην κανονικότητα και η ενεργοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Σ’ αυτή την προσπάθεια οι τράπεζες θα πρωτοστατήσουν, δηλώνει ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της Eurobank.

Bank of Greece

Τράπεζες: Ανοίγουν σταδιακά τις "κάνουλες" ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις

Το πιστωτικό σύστημα δηλώνει κεφαλαιακά έτοιμο ώστε να ανοίξει σταδιακά τους κρουνούς της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία. Ήδη οι τράπεζες εγκρίνουν την ανανέωση όλων των ορίων χρηματοδοτήσεων.

Eurobank

Eurobank: Επιδείνωση της οικονομίας το β' τρίμηνο

Η χειροτέρευση των δεικτών PMI μεταποίησης και οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο υποδηλώνουν, σύμφωνα με την Eurobank, επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση το β' τρίμηνο. Αδύναμος κρίκος ο Τουρισμός.

Atm της Eurobank

Πρόεδρος στη Eurobank FPS ο Θ. Καλαντώνης

Ο κ. Καλαντώνης παραιτήθηκε από Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων (Δ.Σ.) της Eurobank Συμμετοχών και της θυγατρικής της "Τράπεζα Eurobank ΑΕ".

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ολοκληρώθηκε το deal για την FPS

Την παραίτηση τους από την Eurobank θέτουν την επόμενη εβδομάδα τόσο ο Θ. Καλαντώνης όσο και ο Αν. Πανούσης προκειμένου να αναλάβουν από τις 6 Απριλίου τα καθήκοντά τους στην FPS ως εκτελεστικός πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα.

Eurobank

Φ. Καραβίας: Ψηφιακή τράπεζα σε χρόνο ρεκόρ η Eurobank

«Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο για την οικονομία και την κοινωνία είναι να παραμείνουν σε λειτουργία, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, τα καταστήματα των τραπεζών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του στο προσωπικό ο CEO της τράπεζας.

Υποκατάστημα της Eurobank

Eurobank: Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) η Eurobank προχωρά στην προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού κατά τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός του Ομίλου

Το σχέδιο ταχείας εξυγίανσης του ισολογισμού που παρουσίασε η Eurobank το Νοέμβριο του 2018 ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Στο 15,9% ο Δείκτης των NPEs. Καμία πρακτική επίδραση στις σχέσεις, τις συναλλαγές και τα οικονομικά δεδομένα των πελατών και των μετόχων.