news 24/7

EUROBANK

Eurobank

Καραβίας-Eurobank: Στο 10% η ύφεση φέτος

Θα χρειαστούμε ένα ή δύο χρόνια ακόμη για να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank. Θετικά νέα το εμβόλιο και η εισροή 70 δισ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Ολοκληρωμένες λύσεις για e-shops

Η τράπεζα συνδράμει τις επιχειρήσεις στο πεδίο των ηλεκτρονικών πωλήσεων, από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο, με τραπεζικές αλλά και μη τραπεζικές καινοτόμες υπηρεσίες.

EUROBANK

Eurobank: Προσαρμοσμένα κέρδη 348 εκατ. στο 9μηνο

Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά 7,8δισ. σε ετήσια βάση. Αύξηση ενήμερων χορηγήσεων κατά 1,5 δις. ευρώ. Στο 15,6% διαμορφώθηκε ο δείκτης κεφαλαίων CET1. Η ζημιά από τις συναλλαγές Cairo & FPS φτάνουν τα €1,334 δισ.

Υποκατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ψηφιακές υπηρεσίες για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Η Eurobank, για την καλύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών της, σε ασφαλές συναλλακτικό περιβάλλον, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο μενού ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω όλων των διαθέσιμων εναλλακτικών δικτύων.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Σειρά εκδηλώσεων για την ενίσχυση της αξίας της αποταμίευσης 

Η τράπεζα έχει μοιράσει πάνω από 2 εκατ. κλασικούς κουμπαράδες στα σχολεία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, φέτος οι ιδιαίτερες συνθήκες και περιορισμοί λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπουν να συνεχιστεί η παράδοση.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Τράπεζες: Εγκαταλείπουν τα ''ρετιρέ'' οι εργαζόμενοι

Πιεζόμενες από την ανάγκη για δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους οι τράπεζες μειώνουν το προσωπικού τους κατά 3.500 άτομα το 2020. Στελέχη υψηλότατου μορφωτικού επιπέδου στην πλέον παραγωγική ηλικία εγκαταλείπουν τον κλάδο.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Τέλος στην αλληλογραφία με τους καταθέτες

Από την 31η Δεκεμβρίου 2020 η περιοδική ενημέρωση θα σταματήσει να γίνεται με αποστολή του έγχαρτου αντιγράφου λογαριασμού μέσω ταχυδρομείου και θα πραγματοποιείται, πλέον, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Mastercard: Επέκταση του δικτύου συνεργατών για την πρωτοβουλία Priceless Planet Coalition

Η εταιρεία ανακοίνωσε νέους εταίρους σε όλο τον κόσμο, για την ενίσχυση των δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ελληνικός εταίρος στην πρωτοβουλία η Eurobank.

ΑΤΜ της Eurobank

Eurobank: Γιατί αυξήθηκαν οι καταθέσεις

Η σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών οδήγησαν στη μείωση των κινήτρων για αποθησαυρισμό και ως εκ τούτου στην ενίσχυση των καταθέσεων.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Καλύτερη Ψηφιακή Τράπεζα στην Ελλάδα

Είναι η 3η χρονιά που η Eurobank κατακτά την κορυφαία αυτή διάκριση από το Global Finance, γεγονός που αποδεικνύει τη συνέπειά της στην παροχή καινοτόμων και ολοκληρωμένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών

Πρόγραμμα Εξωστρέφειας egg: Ημερίδα για τη διασύνδεση με το γαλλικό οικοσύστημα καινοτομίας

Πρόγραμμα Εξωστρέφειας egg: Ημερίδα για τη διασύνδεση με το γαλλικό οικοσύστημα καινοτομίας

Στόχος της ημερίδας ήταν η διασύνδεση θεσμών, επενδυτών, καινοτόμων επιχειρήσεων αλλά και επιταχυντών από τη Γαλλία με επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις στους κλάδους του Τουρισμού, των επιστημών Υγείας, Ενέργειας – Περιβάλλοντος αλλά και υψηλής τεχνολογίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, με τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, κ. Σταύρο Ανδρεάδη και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Eurobank: Χορηγός της τελετής απονομής του Βραβείου "Αυτοκράτειρα Θεοφανώ"

Το πρώτο Βραβείο απονεμήθηκε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ERASMUS, ενός θεσμού που εκφράζει έμπρακτα την ιδέα της ευρωπαϊκής συνεργασίας και κινητικότητας.

Άνδρας με προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό σε δρόμο της Αθήνας

Τράπεζες: Πόσο θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια την επόμενη διετία

Τι θα αναφέρουν τα Business Plans που θα καταθέσουν μέχρι την άλλη Τετάρτη οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον SSM. Ποιες παραδοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν. Οι επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια.

Eurobank

Eurobank: Συνεργασία με Enterprise Greece για ενίσχυση εξωστρέφειας και επενδύσεων

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η παροχή σύγχρονων και καινοτόμων υποστηρικτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, η διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε εξειδικευμένη πληροφόρηση και η υποστήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Νέο εργασιακό μοντέλο και εθελουσίες φέρνει ο κορονοϊός

Μπροστά σε μια νέα εργασιακή πραγματικότητα θα βρεθεί πολύ γρήγορα το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς οι τράπεζες προχωρούν σε νέα μοντέλα εργασίας και δύο ακόμη προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Που οφείλεται η συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 15,2% στο β’ τρίμηνο

Η συγκράτηση της ετήσιας ύφεσης, μετά και τη βουτιά 15,2% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, θα κριθεί από το κατά πόσο θα υπάρξει ανάκαμψη το Q3, λέει η τράπεζα. Τι δείχνουν οι πρόδρομοι δείκτες.

Tράπεζα Eurobank

Φ. Καραβίας - Eurobank: Προτεραιότητα η στήριξη των πελατών μας

Στο α’ τρίμηνο του 2021 θα υπάρξει σαφή εικόνα για την ικανότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να αποπληρώνουν τις οφειλές τους, σύμφωνα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φ. Καραβία.

EUROBANK

Eurobank: Καθαρά κέρδη €176 εκατ. το Α΄ εξάμηνο

Στο 15,3%, το χαμηλότερο ποσοστό στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μείωσε τον δείκτη NPEs η Eurobank στο εξάμηνο. Παράλληλα πέτυχε καθαρά κέρδη 176 εκατ. ευρώ. Αυξημένες οι καταθέσεις και οι χορηγήσεις.

Χρήματα

Τράπεζες: "Θερινός" συνωστισμός για τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων

Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα ετοιμάζονται να στείλουν τις επόμενες μέρες Συμβάσεις εμπιστευτικότητας για διαγωνισμούς τιτλοποίησης τριών χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων.

EUROBANK

Φ. Καραβίας: Oι στόχοι και οι προκλήσεις της Eurobank

Η άμεση δανειοδότηση και υποστήριξη των πελατών, η αποτροπή δημιουργίας μίας νέας γενιάς κόκκινων δανείων και η στήριξη των έργων πνοής για την ανάπτυξη οι στόχοι της Eurobank, όπως τους ανάλευσε στους μετόχους ο Διευθύνων Σύμβουλος Φ. Καραβίας.

Eurobank

Eurobank: Μοναδική τράπεζα στο top 10 των Most Admired Companies

Η Eurobank έχει δέσμευση, προτεραιότητα και απόλυτη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει ως Τράπεζα της Ανάπτυξης. Στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στις νέες προκλήσεις, τόνισε ο Φωκίων Καραβίας.

Χρήματα

Τράπεζες: Γιατί η πανδημία αυξάνει τις καταθέσεις των Ελλήνων

Ενισχυμένες κατά 5,88 δισ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από την αρχή του έτους. Πώς εξηγούν την τάση οι ειδικοί και τι θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Επιτάχυνση της μείωσης του ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο – Αναστροφή από το γ' τρίμηνο

Τα στοιχεία των δεικτών οικονομικού κλίματος και PMI μεταποίησης τον Ιούνιο 2020, προοιωνίζονται την επιτάχυνση της μείωσης του πραγματικού ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο 2020 και την πιθανή αναστροφή της πτωτικής πορείας από το 3ο τρίμηνο και έπειτα.

Η τράπεζα της Eurobank

Eurobank: Δάνειο 400 εκατ. στον ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Το κοινό ομολογιακό δάνειο έχει διάρκεια αποπληρωμής δέκα χρόνια και δυνατότητα τμηματικών αναλήψεων σύμφωνα με την πορεία υλοποίησης της διασύνδεσης. Tο έργο θα υλοποιηθεί και με τη χρήση ιδίων κεφαλαίων ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Σε doValue Greece μετονομάζεται η Eurobank FPS

Θ. Καλαντώνης: Κόμβος ανάπτυξης σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη η doValue. Από το σύνολο των 7 υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων που έχει, αξίας άνω των 26 δισ. ευρώ, περίπου το 40% αφορά στη Eurobank ενώ το υπόλοιπο 60% αφορά σε άλλους διεθνείς επενδυτές.

EUROBANK  (EUROKINISSU/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Eurobank: Μικροπιστώσεις έως 12.500 ευρώ σε συνεργασία με την AFΙ

Περίπου 3,24 εκατ. ευρώ σε 330 εταιρείες, έχουν εκταμιευτεί στα τέσσερα χρόνια συνεργασίας της Eurobank με την AFI. Μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι έχουν πρόσβαση σε ευέλικτη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους.

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Τη διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Την διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Έλληνες τραπεζίτες: Νέα δάνεια 15 δισ. ευρώ το 2020

Αξιοποίησης της κρίσης με επενδύσεις σε κλάδους με υψηλές προοπτικές συνέστησαν οι επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών μιλώντας στο Delphi Forum. Τόνισαν ότι οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία και ότι δεν ανησυχούν για νέα κόκκινα δάνεια

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Νέα δάνεια 800 εκατ. μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΑΤ

Ολοκλήρωση διαδικασιών εντός τριημέρου υπόσχεται η τράπεζα. Χωρίς προσημείωση 9 στα 10 δάνεια με εγγύηση δημοσίου. Σημαντική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται τονίζει ο Φ. Καραβίας.

Χρηματιστήριο

Τα μηνύματα των τραπεζιτών για την μετά κορονοϊό εποχή

Οι εκτιμήσεις Ψάλτη, Καραβία και Μυλωνά για την πορεία της οικονομίας και η δέσμευση να στηρίξουν με ρευστότητα τους πελάτες. Έγκαιρη η αντίδραση της πολιτείας, διαχειρίσημη η αύξηση των κόκκινων δανείων.

Eurobank

Eurobank: Στα 57 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων του 2020 εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2019. Το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ολοκληρώνονται οι συναλλαγές Cairo & FPS. Τι εκτιμά ο CEO Φωκίων Καραβίας.