EUROBANK

Τράπεζα της Eurobank

Eurobank: Ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της ελληνικής ναυτιλίας

Κατά 29,4% σε σύγκριση με το 2020 ή κατά 768 εκατ. δολάρια αυξήθηκε το 2021 το χαρτοφυλάκιο της Eurobank. Ήταν η ελληνική τράπεζα που κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στα δάνεια προς την ελληνική ναυτιλία.

Eurobank

Eurobank: Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα για έβδομη χρονιά

Η φετινή διάκριση της Τράπεζας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς αφορά σε μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων, που καθιστά ισχυρότερες τις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί ο χρηματοπιστωτικός κλάδος παγκοσμίως.

Τουρισμός στην Αθήνα

Τράπεζες: Ανοίγουν τις στρόφιγγες για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Σίγουρες για την καλές φετινές επιδόσεις του Τουρισμού είναι οι Τράπεζες και θέτουν τις τουριστικές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των χρηματοδοτήσεων τους. Τα Προϊόντα και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Νέα προγράμματα χρηματοδότησης ξενοδοχείων

Η Eurobank τόνισε ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος Αν. Αθανασόπουλος, δεσμεύεται να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας και της στήριξης των επενδυτικών τους πλάνων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας

Φ. Καραβίας: Η Eurobank θα χρηματοδοτήσει "πράσινα" projects

Από το Οικονομικό φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής της Eurobank τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα στηρίζει τους πελάτες στην πράσινη μετάβαση και διαθέτει τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει "πράσινα" επενδυτικά projects

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Τραπεζίτες: Τα "κόκκινα" δάνεια φρενάρουν τις επενδύσεις

Παρά το γεγονός ότι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει ανοίξει, δεν υπάρχει ικανός αριθμός επενδυτικών σχεδίων για να απορροφήσει τους πόρους, εξέφρασαν από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών οι πρόεδροι των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Τράπεζα της Eurobank

Eurobank Factors: Ψηφιακή εξυπηρέτηση για τις υπηρεσίες Reverse Factoring

Μέσω της εφαρμογής βελτιώνεται ακόμα περισσότερο ο χρόνος ανταπόκρισης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και διευκολύνονται οι συναλλαγές Reverse Factoring, μια επιλογή η οποία κερδίζει διαρκώς έδαφος στην αγορά, ενισχύοντας τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Ακίνητα

Eurobank: Το real estate ο πρωταγωνιστής των ξένων επενδύσεων το 2021

Την 4ετία 2018-2021 οι ξένες άμεσες επενδύσεις σε δραστηριότητες ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο τετραπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την τετραετία 2014-2017 (από τα €410 εκατ. στα €1.733 εκατ.).

Μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου

Καραβίας: Παγκόσμιο θέμα για δεκαετίες η Ενέργεια

Η γεωπολιτική κατάσταση καθιστά σαφή την ανάγκη επιτάχυνσης της στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δήλωσε ο επικεφαλής της Eurobank Φ. Καραβίας, ενώ για την Ελλάδα τόνισε ότι θεμελιώδη δεν έχουν αλλάξει.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Στις "ράγες" ο σχεδιασμός για αύξηση δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των τραπεζών οι νέες εκταμιεύσεις θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, στους κλάδους του τουρισμού, της ενέργειας και των μεταφορών. Πιο εμφανής στήριξη σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγροτική παραγωγή.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Υποτονικό παραμένει το ενδιαφέρον των μικρών επιχειρήσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρά τις εκτεταμένες ενημερωτικές καμπάνιες των τραπεζών οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν είτε να μην ενδιαφέρονται είτε να μην είναι επαρκώς ενημερωμένες, για την προοπτική του Ταμείου Ανάκαμψης.

Eurobank

Eurobank: Νέο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Το νέο Ταμείο, διέπεται από ισχυρό νομικό πλαίσιο εξασφαλίζοντας διαφανή και ορθή διακυβέρνηση στα πρότυπα των υψηλών προδιαγραφών του Ομίλου Eurobank, παρέχοντας σημαντικά και πολλαπλά πλεονεκτήματα.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από 10 χρόνια συρρίκνωσης

Την ετοιμότητα των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την οικονομία το 2022 αναδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, καθώς ο στόχος της εξυγίανσης των ισολογισμών και των δραστικής μείωσης των κόκκινων δανείων επετεύχθη.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Κέρδη 424 εκατ. το 2021 - Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός

Αχαρτογράφητα τα νερά λόγω της Ουκρανικής κρίσης, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος Φ. Καραβίας. Διανομή μερίσματος στη χρήση του 2022, αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά 13% το χρόνο και διατηρήσιμη απόδοση κεφαλαίων 10% το έτος στους στρατηγικούς στόχους 2022-24.

Eurobank

Eurobank: Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό

Εκπόνηση μελέτης για το Δημογραφικό σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Θετική ανταπόκριση για το πρόγραμμα "Μπροστά για την οικογένεια". Δρομολογούνται νέες δράσεις.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Σύννεφα στον δρόμο της επιστροφής στην ανάπτυξη

Εμπόδια στην επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην κανονικότητα βάζουν η έκρηξη του πληθωρισμού και το Ουκρανικό. Ανησυχία στις τράπεζες. Κρίσιμο το επόμενο 3μήνο. Ανοίγουν τον Μάρτιο τα χαρτιά τους οι τραπεζίτες.

Τράπεζα της Eurobank

Eurobank: Ξεκινάει ο 10ος κύκλος του egg – enter-grow-go για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας

Στον 10ο κύκλο, το egg αναβαθμίζει και εντατικοποιεί την καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν, επιδιώκοντας την επιτάχυνση υλοποίησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Φόβοι για ακριβότερα δάνεια λόγω αύξησης επιτοκίων

Η προεξοφλημένη αύξηση των επιτοκίων αυξάνει την ανησυχία των δανειοληπτών για αύξηση της δόσης του δανείου τους. Χωρίς συνέπεια τα στεγαστικά. Άμεση αύξηση της δόσης για τα επιχειρηματικά. Η απάντηση των τραπεζών με προϊόντα σταθερού επιτοκίου.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: πρόσκληση στις επιχειρήσεις για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Eurobank θέτει πόρους και τεχνογνωσία στη διάθεση των πελατών της, στηρίζει επενδυτικά σχέδια και συμμετέχει ενεργά στη χρηματοδότηση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα

Τράπεζα της Eurobank

Eurobank: Βράβευση αριστούχων μαθητών

Οι 1.105 φετινοί αριστούχοι προστίθενται στη μεγάλη οικογένεια των συνολικά 50.560 νέων που έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα από την Τράπεζα, στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Ταμείο Ανάκαμψης: Στο 0,35% το ελάχιστο επιτόκιο χορήγησης δανείων - Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες

Σε 0,35% ορίζεται το ελάχιστο επιτόκιο χορήγησης δανείων στο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα πιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο δανειοδοτικό σκέλος του «Ελλάδα 2.0».

Υποκατάστημα της Eurobank

Eurobank: Συμπεριελήφθη στο δείκτη Bloomberg Gender-Equality Index

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσης της Eurobank να στηρίζει τις γυναίκες εργαζόμενες, καθώς και της προσήλωσής της στην εφαρμογή των κριτηρίων ESG σε όλες τις πτυχές λειτουργίας του Ομίλου.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Ανοίγει, με την Εθνική Τράπεζα, ο "χορός" των ομολογιακών εκδόσεων για το 2022

Οι ελληνικές τράπεζες προγραμματίζουν ομολογιακές εκδόσεις ύψους 1 δισ. ευρώ η κάθε μία, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εκδόσεων να τοποθετείται το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι συγκεκριμένοι τίτλοι εξασφαλίζουν ικανοποιητικές αποδόσεις από 2,5% έως 8%.

Τράπεζα

Τράπεζες: 8 δισ. συναλλαγές το πρώτο 6μήνο για κεφαλαιακή θωράκιση

Πωλήσεις πακέτων ακινήτων και μικρότερων πακέτων κόκκινων δανείων συνολικού ύψους 8 δις. ευρώ  δρομολογούν άμεσα οι τράπεζες για ενισχύσουν τους κεφαλαιακούς δείκτες. Όλες οι κινήσεις ανά τράπεζα.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Σχεδιάζουν να ρίξουν 10 δισ. ευρώ νέα δάνεια το 2022

Από το σύνολο των νέων δανείων, τα 3,6 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν κατά κύριο στις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν σε νοικοκυριά και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αναλογία 60% – 40%

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Στο μικροσκόπιο των Θεσμών με πλούσια ατζέντα

Συναντήσεις από τους Θεσμούς θα έχουν μέσα στην εβδομάδα οι τραπεζίτες στο πλαίσιο της 13ης αξιολόγησης. Κόκκινα δάνεια, μορατόρια, χρηματοδότηση οικονομίας, κινήσεις στρατηγικής, κεφαλαιακή θωράκιση και άλλα στην ατζέντα των συναντήσεων.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Ποδαρικό με νέα προγράμματα μείωσης προσωπικού

Σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα εθελουσίας στην Εθνική Ασφαλιστική. Συμφωνία για μεταφορά 40 εργαζομένων της Eurobank στην Worldline. Έρχονται νέα στοχευμένα προγράμματα αποχώρησης προσωπικού.