EUROBANK

Eurobank

Ιωάννου: Ριζική αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των τραπεζών

Η ψηφιοποίηση αλλάζει πλήρως τα δεδομένα για το τραπεζικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε, στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Τ. Αναστασάτος: Γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη για την επούλωση των "πληγών" της πανδημίας

Τ. Αναστασάτος: Γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη για την επούλωση των "πληγών" της πανδημίας

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank ανέδειξε ως κεντρικό σημείο της συζήτησης την ανάγκη στοχοθέτησης γρήγορης και βιώσιμης ανάπτυξης συνδυάζοντας την αποτελεσματική χρήση πόρων με τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Eurobank

Eurobank: Προσφέρει 65.000 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε πελάτες της

Το πρόγραμμα αφορά επιλεγμένους πελάτες Personal Banking, οι οποίοι τα τελευταία, προ πανδημίας, χρόνια, έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία (1) συναλλαγή στους κλάδους αεροπορικών μεταφορών και ξενοδοχείων με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Eurobank.

Κ. Βασιλείου (Eurobank): Το κλειδί της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κ. Βασιλείου (Eurobank): Το κλειδί της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ESG προσέγγιση δεν αποτελεί απλά μία νέα, παγκόσμια τάση, αλλά μία ταχέως εξελισσόμενη ανάγκη, με οδηγό το έντονο ενδιαφέρον πελατών και επενδυτών, ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Σπεύδουν στις αγορές το 2021 με εκδόσεις 3,5 δισ. ευρώ

Η υποχρέωση των εποπτικών αρχών και η θετική χρονική συγκυρία ανοίγουν ορθάνοικτα τον δρόμο των ελληνικών τραπεζών για τις αγορές. Την αρχή κάνει σήμερα η Eurobank με την έκδοση ομολόγων 500 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Ψηφιοποιημένο δάνειο για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Η νέα υπηρεσία “e-χρηματοδότηση” δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη, να ολοκληρώσει τη διαδικασία αίτησης για χρηματοδότηση, μέσω της υπηρεσίας v-Banking, εύκολα και γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία και με απόλυτη ασφάλεια.

Ελληνικό

Τράπεζες: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της Lamda Development για το Ελληνικό

Το εγχώριο πιστωτικό σύστημα είναι πλέον ικανό να χρηματοδοτήσει το έργο ανάπλασης στο Ελληνικό εξασφαλίζοντας μάλιστα στην Lamda Development την απαραίτητη ρευστότητα για την πρώτη 5ετία.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Το αποτύπωμα της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων

Πλήρη και αναλυτική εικόνα των συνεπειών της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων τους, έδωσαν στους διεθνείς επενδυτές οι τέσσερις τραπεζίτες. Με όπλο την ενθαρρυντική εικόνα ετοιμάσουν την στρατηγική μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: αναπτύσσει το πρώτο Cluster στις ψηφιακές τεχνολογίες

Στο Cluster συμμετέχουν αρχικά, ως μέλη, δεκατρείς επιχειρήσεις, που έχουν αναπτύξει και παρέχουν, ήδη, ολοκληρωμένες λύσεις αξίας και τεχνολογικά προϊόντα αιχμής στους κλάδους του Τουρισμού και του Πολιτισμού.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Εξυπηρετείται κανονικά το 80% των δανείων που βγαίνουν από τα moratorium

Τα στοιχεία που έδωσε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας για το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που θέλουν τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας να μην υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 5 δισ. ευρώ.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Στα 544 εκατ. τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του 2020

Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 4,2% στα 865 εκατ.. Ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 16,3%. Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά €7,3 δισ. έναντι του 2019. Δρομολογείται νέα τιτλοποίηση 3,3 δις

Γραφεία της Eurobank

Eurobank: Καλύτερη τράπεζα στις υπηρεσίες Treasury & Cash Management

Η νέα διάκριση επιβεβαιώνει τη δυναμική και την ανταπόκριση της αγοράς στις δραστηριότητες του Τομέα Global Transaction Banking της Eurobank. Η φετινή διάκριση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας εξαιτίας της πανδημικής κρίσης

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Συμμετέχει στο "Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης" με 150 εκατ.

Με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, καθώς και ιδιωτικές επιχειρήσεις της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους.

Λογότυπο της Eurobank

Eurobank: Για το 2022 μετατίθεται λόγω lockdowns η δυναμική ανάκαμψη του Τουρισμού

Στην ελληνική οικονομία, τα lockdowns μεταθέτουν τη δυναμική ανάκαμψης για το 2022, εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Τάσος Αναστασάτος και πρόσθεσε ότι  πλήρης ανάκτηση των επιπέδων του 2019 αναμένεται από το 2024.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ψηφιακές λύσεις για επιχειρήσεις και ιδιώτες

Η Τράπεζα αξιοποιεί όλα τα εναλλακτικά κανάλια, το e-Banking, το Eurobank Mobile app (m-Banking), αλλά και το v–Banking, την υπηρεσία που εισήγαγε, με στόχο μια ευκολότερη καθημερινότητα για τους πελάτες της, με ασφαλή, απλό και λειτουργικό τρόπο.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Διαδικτυακή εκδήλωση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Ο Υφ. Ανάπτυξης Γ. Τσακίρης παρουσίασε τη Δράση e-λιανικό μέσω της οποίας παρέχεται επιχορήγηση 5.000 ευρώ για την δημιουργία e-shop. Το πρόγραμμα Business Banking e-Commerce solutions σε 2 μόλις μήνες λειτουργίας έχει ήδη 1.000 εγγραφές.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ηπιότερο για το εμπόριο το δεύτερο lockdown

Το μερικό άνοιγμα της αγοράς κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου με τη μέθοδο του click away δύναται να αντιστάθμισε σε έναν βαθμό, έστω και μικρό, τις αρνητικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων.

EUROBANK

Eurobank Asset Management: Ηγέτιδα στο χώρο διαχείρισης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων

"Με μερίδιο αγοράς 27,40% και ενεργητικό 2,22 δισ. ευρώ τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Eurobank πέτυχαν θετικές αποδόσεις και πέρσι, μια χρονιά με ιδιαίτερες δυσκολίες εξαιτίας της πανδημικής κρίσης

Υποκατάστημα τράπεζας

Τράπεζες: βγαίνουν στις αγορές μετά το Δημόσιο

Η έξοδος του Δημοσίου στις αγορές ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο και stiw ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση. Την αρχή θα κάνουν Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου στην Αθήνα

Τράπεζες: "Κλειδώνουν" οι πωλήσεις μεγάλων επιχειρηματικών δανείων σε funds

Παράλληλα με τις τιτλοποιήσεις οι τράπεζες επιταχύνουν και την πώληση σε funds κόκκινων επιχειρηματικών δανείων εφοπλιστών, βιομηχάνων, ξενοδόχων, αλυσίδων λιανεμπορίου και εισηγμένων εταιρειών.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Κεφαλαιακή ενίσχυση 1 δισ. με την βοήθεια του Δημοσίου

Μέσω ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με το ελληνικό δημόσιο οι συστιμικές τράπεζες ενισχύουν τα κεφάλαια τους με 1 δισ. ευρώ. Γιατί είναι επωφελής η ανταλλαγή ομολόγων και οι κινήσεις της κάθε τράπεζας

Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Τράπεζες: Συντονισμένο "πάγωμα" δανείων και το 2021

Μετά την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, προγράμματα ταμειακής διευκόλυνσης ανακοινώνουν και οι Alpha Bank και Eurobank. Στόχος να μπει ανάχωμα στα νέα κόκκινα δάνεια και να διατηρηθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα.

Τράπεζα Πειραιώς

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Στην πρώτη θέση των χρηματιστηριακών για δεύτερη χρονιά το 2020

Το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε το 2020 σε 18,85% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών χρεογράφων να διαμορφώνεται στο ποσό των 6,02 δισ. ευρώ.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ισχυρή η παγκόσμια ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Οι μαζικοί εμβολιασμοί που αναμένεται, περί τα μέσα του 2021, να έχουν καλύψει μία κρίσιμη μάζα του πληθυσμού, δύνανται να δώσουν ώθηση στην καταναλωτική και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, τονίζει σε έκθεσή της η Eurobank.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Στουρνάρας, Μυλωνάς, Καραβίας: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% την επόμενη δεκαετία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Η απορρόφηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης θα κινητοποιήσει συνολικά κεφάλαια 30 δισ. ευρώ. Στα 10 δις. ευρώ τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας. Στο τραπέζι η κατάτμηση του πτωχυετικού νόμου και η ανάγκη για επενδυτικά projects.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Συμμετοχή στο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ"

Η Eurobank, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση και επίσπευση της πράσινης ανάπτυξης, προσφέρει στους πελάτες της υποστήριξη σε όλα τα στάδια της αίτησης.

Eurobank

Καραβίας-Eurobank: Στο 10% η ύφεση φέτος

Θα χρειαστούμε ένα ή δύο χρόνια ακόμη για να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank. Θετικά νέα το εμβόλιο και η εισροή 70 δισ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Ολοκληρωμένες λύσεις για e-shops

Η τράπεζα συνδράμει τις επιχειρήσεις στο πεδίο των ηλεκτρονικών πωλήσεων, από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο, με τραπεζικές αλλά και μη τραπεζικές καινοτόμες υπηρεσίες.

EUROBANK

Eurobank: Προσαρμοσμένα κέρδη 348 εκατ. στο 9μηνο

Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά 7,8δισ. σε ετήσια βάση. Αύξηση ενήμερων χορηγήσεων κατά 1,5 δις. ευρώ. Στο 15,6% διαμορφώθηκε ο δείκτης κεφαλαίων CET1. Η ζημιά από τις συναλλαγές Cairo & FPS φτάνουν τα €1,334 δισ.