Εξελέγησαν οι νέοι μητροπολίτες Πρεβέζης και Ιερισσού

Εξελέγησαν οι νέοι μητροπολίτες Πρεβέζης και Ιερισσού
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ(ΠΡΕΒΕΖΗΣ) ΚΑΙ ΙΕΡΙΣΣΟΥ -ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ --ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Δύο νέους μητροπολίτες σε Πρέβεζα και Ιερισσό εξέλεξε την Πέμπτη η σύνοδος της Ιεραρχίας

Μητροπολίτης Πρεβέζης εκλέχθηκε ο μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσιρίγκας.

Να αναφερθεί ότι ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης, υπηρετεί για πάνω από είκοσι χρόνια ως Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσιρίγκας έλαβε 56 ψήφους, ενώ ο Αρχιμανδρίτης. Θεοδόσιος Μαρτζούχος 18.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, κατά κόσμον κ. Γεώργιος Τσιρίγκας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.

Πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκάρη μοναχός στην ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, στις 20/11/1993. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 1/12/1993 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Σεργίου και Πρεσβύτερος την 28/5/1995 υπό του τότε Επισκόπου Διαυλείας και νυν Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας κ. Δαμασκηνού.

Από το 1996 υπηρετεί ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων.

Από το 1995 μέχρι το 2000 υπήρξε συνεργάτης στην Γραμματεία των Συνοδικών Δικαστηρίων και από το 2000 μέχρι σήμερα Γραμματέας αυτών.

Νέος μητροπολίτη Ιερισσού εξελέγη ο μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας.

Ο Αρχιμ. Θεόκλητος έλαβε 40 ψήφους, ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Ρηγανάς 20 και ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης 14.

Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, κατά κόσμον Παναγιώτης Αθανασόπουλος, γεννημένος στην Τρίπολη στις 13 Νοεμβρίου 1955, είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη Μοναχός στις 6/12/1978 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεοκλήτο Β’ (Φιλιππαίο).

Από τον ίδιο Μητροπολίτη χειροτονήθηκε Διάκονος στις 10 Δεκεμβρίου 1978 και Πρεσβύτερος στις 26 Οκτωβρίου 1980 στον Ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, προχειρισθείς αυθημερόν σε Αρχιμανδρίτη.

Είναι μέχρι σήμερα υπεύθυνος του Ποιμαντικού έργου στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, καθώς επίσης υπεύθυνος του Νεανικού και Κατηχητικού έργου στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα