Καταδίκη για 13 μοναχούς

Καταδίκη για 13 μοναχούς

Σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή όμως, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης 13 μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Σε βάρος τους είχε κατατεθεί μήνυση για παράνομη είσοδο στη Μονή. Τι είπαν στις απολογίες τους

Ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι μήνες εισέπραξαν δεκατρείς μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, οι οποίοι και καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, με 3ετή αναστολή όμως. Κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Πρόκειται για ζηλωτές μοναχούς σε βάρος των οποίων τα μέλη της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής κατέθεσαν μήνυση για παράνομη είσοδο και παραμονή στις εγκαταστάσεις της Μονής.

Καταδίκη για 13 μοναχούς

Κατά την ακροαματική διαδικασία αναβίωσε η κόντρα μεταξύ της νέας αδελφότητας Εσφιγμένου, που ορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα –το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αθωνικής Πολιτείας– και των μοναχών που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή.

"Το μοναστήρι λειτουργεί κανονικά. Δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε μέχρι να πεθάνουμε. Είναι θρησκευτικοί και δογματικοί οι λόγοι της παραμονής μας στην Μονή", είπαν κατά τις απολογίες τους οι τρεις παριστάμενοι κατηγορούμενοι. Οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή.

SHARE:

24Media Network