Ευρωπαϊκά συγχαρητήρια για την επανεκλογή Ομπάμα

Ευρωπαϊκά συγχαρητήρια για την επανεκλογή Ομπάμα

Την ικανοποίησή της για την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές εκλογές εκφράζει η Ευρώπη

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε πως είναι "πολύ χαρούμενος" για την επανεκλογή του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα" έγραψε στα ολλανδικά ο Βαν Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε πως είναι ευκολότερο να συνεργάζεται κανείς με έναν αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του γιατί είναι λιγότερο απορροφημένος με τα εθνικά θέματα.

"Στη διάρκεια της δεύτερης θητείας τους, οι αμερικανοι πρόεδροι έχουν την τάση να ανακαλύπτουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και έχουμε αναγκη, ΗΠΑ και Ευρώπη, να βρισκόμαστε κοντά και να συνεργαζόμαστε στενά", τόνισε ο Γιούνκερ.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Ελιο Ντι Ρούπο συνεχάρη τον Ομπάμα για τη νίκη του την οποία χαρακτήρισε ως ένα "ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον των ΗΠΑ, όλου του κόσμου, αλλά και το δικό μας".

"Οι Αμερικανοί ψήφισαν για με Αμερική περισσότερο δίκαιη και ανεκτική", πρόσθεσε.

Ο Ντι Ρούπο χαιρέτισε "τις προοδευτικές ιδέες και τις επιλογές της διεθνούς πολιτικής του Ομπάμα που προωθούν μια πολύπλευρη προσέγγιση με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό".

"Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο μου Μπαράκ Ομπάμα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας", έγραψε στο Twitter του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

SHARE:

24Media Network