Οι σοκολάτες που προτιμά όλη η οικογένεια είναι από πιστοποιημένο κακάο

Οι σοκολάτες που προτιμά όλη η οικογένεια είναι από πιστοποιημένο κακάο

Στα Lidl θα βρούμε μια απίστευτη ποικιλία από εκλεκτές σοκολάτες, σε μοναδικές τιμές που θα καλύψουν κάθε γούστο.

Μαύρη σοκολάτα με την χαρακτηριστική πικρή γεύση της, σοκολάτα γάλακτος με πλούσια υφή που συνδυάζεται ιδανικά με ξηρούς καρπούς, βελούδινη και πολυτελής λευκή σοκολάτα, που ένα και μόνο κομμάτι μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση. Όποια κι αν είναι η αγαπημένη σας, η σοκολάτα βρίσκεται διαρκώς στη λίστα των πιο δημοφιλών τροφίμων στον κόσμο και, σχεδόν, δε μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτή.

Και ενώ η δημοτικότητα της σοκολάτας αυξάνεται, κατά τα προηγούμενα χρόνια δινόταν ελάχιστη σημασία στην προέλευση του κακάο, του βασικού συστατικού της, αλλά και στις συνθήκες υπό τις οποίες καλλιεργείται και παράγεται στις τροπικές περιοχές γύρω από τον Ισημερινό. Ευτυχώς, όμως, η καταναλωτική συνείδηση αλλάζει και μέσω των αγοραστικών μας επιλογών έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τα προϊόντα που σέβονται το κακάο, την πρώτη ύλη, το περιβάλλον, αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται στην εφοδιαστική αυτή αλυσίδα, επιλέγοντας πιστοποιημένα προϊόντα βιώσιμης προέλευσης.

Σοκολάτες με σφραγίδα Fairtrade

Η σημασία της σοκολάτας για την Lidl Ελλάς είναι έκδηλη από τα εκλεκτά προϊόντα υψηλής ποιότητας που προσφέρει στα ράφια της εδώ και χρόνια. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε μπάρες σοκολάτας ιδιωτικής ετικέτας με υψηλά χαρακτηριστικά ποιότητας, όπως ολόκληρους ξηρούς καρπούς, μαύρη σοκολάτα με 74% κακάο, σοκολάτες γάλακτος, σοκολάτες με σταφίδες ή με μπισκότο. Ιδιαίτερα αγαπημένες είναι οι εκλεκτές σοκολάτες ιδιωτικής ετικέτας με την επωνυμία «J.D. Gross», βελγικές πραλίνες ή σοκολάτες με καραμέλα ή πορτοκάλι και σοκολάτες με ιδιαίτερες ποικιλίες όπως Ecuador ή Amazonas και διαφορετικά ποσοστά από ποιοτικό κακάο ως συστατικό, 56% ή 60% ή 70%.

Αυτό όμως που κάνει τα Lidl να ξεχωρίζουν είναι πως στο σύνολο των προϊόντων σοκολάτας ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτει, το 100% του κακάο είναι πιστοποιημένο με τη σφραγίδα προϊόντων Fairtrade.


Τι σημαίνει όμως το σήμα Fairtrade; Σημαίνει πως όλα τα συστατικά αγοράζονται στο 100% σε συνθήκες δίκαιου εμπορίου. Σημαίνει καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μικροκαλλιεργητών και των απασχολούμενων στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική αλλά και την ενίσχυση της φιλικής προς το περιβάλλον καλλιέργειας.

Προσφέροντας προϊόντα με κακάο με πιστοποίηση της Fairtrade η Lidl θέλει να συμβάλλει στη γεφύρωση του μισθολογικού χάσματος των εισοδημάτων των καλλιεργητών κακάο, παρέχοντας αξιοπρεπείς αμοιβές στους παραγωγούς, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον.

Και για όσους δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη τη μεγάλη γκάμα επιλογών σε σοκολάτες που προφέρουν τα Lidl, τώρα είναι η καταλληλότερη ευκαιρία, καθώς την εβδομάδα από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου θα επωφεληθείτε έκπτωσης 20% σε επιλεγμένες σοκολάτες με πιστοποίηση Fairtrade, που εξασφαλίζει πιο δίκαιες αμοιβές για τους παραγωγούς αλλά και καλύτερη ποιότητα για όλους εμάς που τις απολαμβάνουμε!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα