Αυτά είναι τα εστιατόρια με αστέρια Μισελέν στην Ελλάδα

Ο οδηγός Μισελέν είναι ο πιο αναγνωρισμένος στην παγκόσμια γαστρονομία
Ο οδηγός Μισελέν είναι ο πιο αναγνωρισμένος στην παγκόσμια γαστρονομία MICHELIN GUIDE

Χωρίς εκπλήξεις η ανακοίνωση των εστιατορίων που κέρδισαν μια θέση και μια διάκριση στον πιο διάσημο γαστρονομικό οδηγό στον κόσμο. Τα πέντε μαγαζιά που διατήρησαν ένα και δύο αστέρια αντίστοιχα

Είναι η πιο προβεβλημένη και αναγνωρίσιμη διάκριση για ένα εστιατόριο στον κόσμο. Αρχικά, και μόνο η αναφορά μιας κουζίνας, της έμπνευσης ενός σεφ όπως αποτυπώνεται στο μενού ενός χώρου εστίασης, στον κατάλογο της Μισελέν αποτελεί τεράστια τιμή. Μόλις την Τρίτη, ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια που γράφτηκαν στις σελίδες του από την Ευρώπη. Για την Ελλάδα η συγκομιδή παραμένει ίδια με το 2017 με δύο εστιατόρια να διατηρούν τα δύο τους αστέρια και άλλα τρία να κρατάνε από ένα αστέρι Μισελέν αντίστοιχα.

Funky Gourmet / 2 αστέρια

Το εστιατόριο Funky Gourmet άνοιξε το Νοέμβριο του 2009. Το 2012 το Funky Gourmet βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin, μια διάκριση που κράτησε για δύο χρόνια, ενώ το 2014 κατέκτησε και δεύτερο αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα (και φέτος).

Στο ζεστό περιβάλλον του Funky Gourmet οι καλεσμένοι μας μπορούν να απολαύσουν μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από μοναδικά Ελληνικά προϊόντα και την εποχικότητα τους, δημιουργώντας μια μοντέρνα Ελληνική κουζίνα.

To Funky Gourmet είναι ένα εστιατόριο κομψής αισθητικής στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή του Κεραμεικού. Η κύρια αίθουσα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εστιατορίου, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 30 άτομα. Ταυτόχρονα, ο ισόγειος χώρος του εστιατορίου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 14 άτομα.

Σπονδή / 2 αστέρια

Ο chef Άγγελος Λάντος και η ομάδα του δημιουργούν μοναδικές γεύσεις, συνδυάζοντας αρώματα και χρώματα, με σεβασμό στην Γαλλική παραδοσιακή κουζίνα.

Στα πιάτα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το ίδιο το εστιατόριο, τα πιο φρέσκα προϊόντα και για αυτό το λόγο, τα μενού αλλάζουν ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής, αλλά βέβαια και τη δημιουργική έμπνευση του σεφ μας. Ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασσική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα. Η παρουσίαση των πιάτων του ικανοποιεί την όραση, με φίνα αρώματα και μια δόση εξωτισμού στη γεύση.

Αυτές οι δημιουργίες του σεφ μας, σερβίρονται εξαιρετικά από μια ενημερωμένη ομάδα σέρβις, μέσα σε ένα μοντέρνο πλαίσιο αισθητικής, όπως ταιριάζει σε ένα μέλος των “Les Grandes Tables du Monde”.

Τα αστεράτα της Ελλάδας

Πέραν όμως από τα διάστερα, τρία ακόμη εστιατόρια κατάφεραν να διατηρήσουν τη διάκριση του ενός αστεριού στον φετινό οδηγό. Το εστιατόριο "Χύτρα" στου Ψυρρή, το Botrini's του αναγνωρίσιμου σεφ Έκτορα Μποτρίνι και το κλασικό "Βαρούλκο" του Λευτέρη Λαζάρου είναι τα τρία εστιατόρια που διακρίθηκαν και φέτος από τον γαλλικό οδηγό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η βίβλος της γαστρονομίας αποκαλύπτει τα αστέρια Michelin για το 2018

Μαρκ Βεϊρά: Πιστεύω ότι πρέπει να πιάσεις πάτο για να συνειδητοποιήσεις το καλύτερο

Αυτό είναι το νέο εστιατόριο για το οποίο μιλά η Αθήνα

SHARE:

24Media Network