Φοβερό deal: Μία φιάλη ουίσκι για 1,1 εκατομμύρια δολάρια

H φιάλη του εκατομμυρίου
H φιάλη του εκατομμυρίου AP

Αξίζει μία φιάλη ουίσκι κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια; Μην βιαστείτε να απαντήσετε "όχι" γιατί η πραγματικότητα θα σας διαψεύσει.

Ένα από τα πιο περιζήτητα ουίσκι στον κόσμο, ένα The Macallan Valerio Adami 1926 60 ετών, πωλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία έναντι του ποσού ρεκόρ των 848.750 στερλινών (1,1 εκατ. δολάρια, 952.600 ευρώ).

Ο αγοραστής είναι ένας ιδιώτης συλλέκτης από την Ασία που πλειοδότησε από το τηλέφωνο, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Bonhams.

Ο οίκος είχε πωλήσει φέτος τον Μάιο άλλη μία από τις συνολικά 12 φιάλες με ετικέτα φιλοτεχνημένη από τον ιταλό καλλιτέχνη Αντάμι έναντι 814.091 στερλινών. Τέτοια ουίσκι απευθύνονται σε συλλέκτες λόγω της σπανιότητάς τους και το πιθανότερο είναι πως οι ιδιοκτήτες τους δεν θα τα πιουν, λέει ο Μάρτιν Γκριν, ειδικός για τα ουίσκι στον οίκο Bonhams. «Είναι η Ρολς-Ρόις των μολτ», τόνισε. «Προφανώς δεν ξέρουμε τι θα γίνει μ' αυτό, όμως όποιος μπορεί να ξοδέψει περίπου ένα εκατομμύριο στερλίνες για μια φιάλη ουίσκι, μπορεί να έχει και την πολυτέλεια να το πιει.

ADVERTISING

Όμως είναι από μόνο του ένα ωραίο αντικείμενο -- σχεδόν ένα μουσειακό κομμάτι». Μόλις 24 φιάλες από το ουίσκι αυτό, που εμφιαλώθηκε το 1986, παρήχθησαν από το Macallan, ένα από τα γνωστότερα αποστακτήρια ουίσκι του Σπέισαϊντ στη Σκωτία.

Το αποστακτήριο Macallan παρήγγειλε στον Αντάμι και στον Πίτερ Μπλέικ, γνωστό επειδή είχε συμμετάσχει στο σχεδιασμό του εξώφυλλου του άλμπουμ των Μπιτλς «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band», να σχεδιάσουν ετικέτες για 12 φιάλες ο καθένας. Δεν είναι γνωστό πόσες από τις ετικέτες που σχεδίασε ο Αντάμι εξακολουθούν να υπάρχουν.

Μία από τις φιάλες αυτές λέγεται ότι καταστράφηκε σε σεισμό το 2011 στην Ιαπωνία και πιστεύεται πως τουλάχιστον μία έχει ανοιχθεί και το περιεχόμενό της καταναλωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κινέζος πλήρωσε 9.999 ελβετικά φράγκα για ένα ποτήρι ουίσκι

Ο Ryan Reynolds αγόρασε το 'καλύτερο τζιν του κόσμου'

Όταν το ρούμι Zacapa 23 συνάντησε τον chef pâtissier Φίλιππο Παπασπύρου

Χάρτης: Σε ποιες χώρες ρέει άφθονο το κρασί - Πόσο καταναλώνουμε στην Ελλάδα;

Γαλλία, ο παράδεισος του ουρανίσκου

Η νέα γεύση που διχάζει: Παγωτό μαγιονέζα

SHARE:

24Media Network