Τα ΙΚΕΑ αποκάλυψαν τη συνταγή για τα διάσημα κεφτεδάκια τους και είναι πανεύκολη

Τα ΙΚΕΑ αποκάλυψαν τη συνταγή για τα διάσημα κεφτεδάκια τους και είναι πανεύκολη
Κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ Shutterstock

Τώρα μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου τα ξακουστά κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ μέσα σε έξι απλά βήματα.

Τα ΙΚΕΑ αποφάσισαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού να δώσουν ένα έξτρα ενδιαφέρον στην καραντίνα μας.

Έτσι, θέλοντας κι αυτά με τη σειρά τους να βοηθήσουν τον κόσμο που μένει σπίτι να βρει κάτι δημιουργικό να κάνει, δημοσίευσαν στο διαδίκτυο την περίφημη συνταγή τους για τα ξακουστά κεφτεδάκια. Αυτά που σε κάθε μας επίσκεψη στο κατάστημα της εταιρείας γίνονται ανάρπαστα.

Όπως είναι λογικό, οι χρήστες του διαδικτύου ενθουσιάστηκαν από την κίνηση της εταιρείας και ήδη ετοιμάζουν τις παρασκευές τους.

Αν θες κι εσύ, λοιπόν, να τα δοκιμάσεις σπίτι, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή.

Υλικά για τα κεφτεδάκια (για τέσσερα άτομα)

  • 500 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. Χοιρινός κιμάς
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 100 γρ. Τριμμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 αυγό
  • 6 κ.σ. γάλα
  • Αλάτι πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • Λάδι
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • 40 γρ. Αλεύρι
  • 150 ml Ζωμό λαχανικών
  • 150 ml Ζωμό βοδινού
  • 150 ml Κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. Σως σόγιας
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση:

  • Βάλτε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και αρχίστε να το ζυμώνετε. Στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το αυγό και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα, καθώς και αλάτι και πιπέρι.
  • Δώστε σχήμα στον κιμά, κάνοντάς τον μικρές σφαίρες. Αφού ολοκληρώστε το πλάσιμο στα κεφτεδάκια, βάλτε τα σε ένα καθαρό πιάτο, καλύψτε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για δύο ώρες. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο.
  • Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και γυρίστε τα μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές τους.
  • Αφού έχουν ροδίσει, βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί στο φούρνο και καλύψτε τα. Αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Για να δημιουργήστε την διάσημη σως των ΙΚΕΑ, λιώστε 40 γρ. βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για δύο λεπτά. Έπειτα, βάλτε τους ζωμούς λαχανικών και βοδινού και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη σως σόγιας και τη μουστάρδα ντιζόν. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αφού έχετε εκτελέσει σωστά όλα τα παραπάνω, σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τις αγαπημένες σας πατάτες. Καλή απόλαυση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα