ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Πισίνα σε ταράτσα πολυκατοικίας

Τεκμήρια διαβίωσης: Πώς θα καλυφθούν φέτος για την αποφυγή έξτρα φόρου;

Πώς θα καλύψουν τα τεκμήρια διαβίωσης και θα αποφύγουν τις επιβαρύνσεις φόρου όσοι έχουν δει απώλειες το 2020. Τι ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.

Η μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της Ε.Ε. δεν περιλαμβάνει τους χειρότερους παραβάτες

Η μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της Ε.Ε. δεν περιλαμβάνει τους χειρότερους παραβάτες

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα, πιέζοντας για αλλαγές στην κατάρτιση του καταλόγου φορολογικών παραδείσων της Ε.Ε., καθώς αυτή τη στιγμή κρίνεται ότι «προκαλεί σύγχυση και είναι αναποτελεσματικός».

ΑΘΗΝΑ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ (EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός με δύο αποφάσεις για φοροδιαφυγή

Ο γνωστός επιχειρηματίας του κατασκευαστικού κλάδου συνελήφθη στη Κηφισιά το περασμένο Σάββατο από άντρες της τοπικής αστυνομικής Αρχής και οδηγήθηκε την Τρίτη στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών

Δολάρια

ΕΕ: Φορολογικοί παράδεισοι Σεϊχέλες, Νήσοι Κέιμαν και Παναμάς - Εκτός λίστας η Τουρκία

Η λίστα συντάχθηκε το 2017 έπειτα από αποκαλύψεις για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή. Η απόφαση της ΕΕ για την Τουρκία προκάλεσε εκνευρισμό στην Κύπρο.

Μηχάνημα POS

Ψηφιακό δίχτυ για την φοροδιαφυγή στήνει η ΑΑΔΕ

Φρένο στην ετήσια απώλεια φόρων που υπολογίζεται στα 20 δισ. ευρώ -15 από ΦΠΑ και 5 δισ. από πλαστά και εικονικά τιμολόγια- φιλοδοξεί να βάλει η ΑΑΔΕ, ψηφιοποιώντας όλο των κύκλο των συναλλαγών.

Φωτογραφία αρχείου.

ΑΑΔΕ: Έβγαλε "λαβράκια" απο τις πωλήσεις μέσω internet - Πάνω από 5,7 εκατομμύρια η φοροδιαφυγή

Σε μία περίπτωση ο πωλητής ρούχων και παπουτσιών απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1,76 εκατ. ευρώ. Σε άλλη, ιδιοκτήτης καφετέριας πωλούσε παπούτσια με το συνολικό ύψος φοροδιαφυγής να ανέρχεται στα 1,25 εκ. ευρώ.

Καταστηματάρχης μπροστά από την ταμιακή μηχανή

Μετά από 9 χρόνια απραξίας - Έρχεται ηλεκτρονική διασύνδεση ταμειακών με την ΑΑΔΕ

Μετά από πολλές καθυστερήσεις προωθούνται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ και η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Στόχος να συλληφθούν τα 7,4 δισ. ευρώ που χάνονται από ΦΠΑ και 4,5 δισ. από εικονικά και πλαστά τιμολόγια.

Ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Φορολογικό νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Σταθερό ποσοστό για μισθωτούς και μη μισθωτούς το 30% του ετήσιου εισοδήματος, φόρος 22% ως πέναλτι για το ποσοστό που υπολείπεται , αποδείξεις με «πολλαπλασιαστή» φέρνει μεταξύ άλλων το νέο καθεστώς στις ηλεκτρονικές συναλλαγές .