Φωτιές σε όλη τη χώρα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ - ΔΑΣΟΣ
(ICON / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ - ΔΑΣΟΣ (ICON / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) ICON PRESS

Αντιμέτωποι με πολλές εστίες φωτιάς οι άνδρες της πυροσβεστικής. Πυρκαγιές σε Πάργα, Ναύπακτο και Δομοκό. Πύρινα μέτωπα και σε Λακωνία, Μύκονο, Αγρίνιο. Δεν απειλούνται σπίτια

Πληθαίνουν τα πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας λόγω των δυνατών ανέμων.

Ειδικότερα, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί, επίσης, σε δασική έκταση στην περιοχή Βαρδάλη στο Δομοκό. Επιτόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με 12 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Στην Πάργα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κυψέλη. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 7 πυροσβέστες, με 4 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Ηλιόκαστρο Κρανιδίου.

Επί ποδός βρίσκεται από το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη τα πύρινα μέτωπα σε Μύκονο, Βαθύ Λακωνίας, Αστροβίτσα Μεσολογγίου και Σκουτασιάδα Αγρινίου.

Καμία από τις πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στις περιοχές.

Συναγερμός για εκδήλωση πυρκαγιών την Τρίτη

Πολύ υψηλός προβλέπεται για αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου ο κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά, σύμφωνα με το σχετικό χάρτη πρόβλεψης, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι περιφερειακές ενότητες που πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι εξής:

* Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

* Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

* Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

* Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

SHARE:

24Media Network