Φρένο στη διαδικασία αποζημίωσης για τα γεγονότα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου βάζει απόφαση Βαρουφάκη

Φρένο στη διαδικασία αποζημίωσης για τα γεγονότα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου βάζει απόφαση Βαρουφάκη

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να σταματήσει τη δίωξη έξι μαθητών για φθορά δημόσιας περιουσίας στις πορείες μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Δεν θα συνεχίσει το υπουργείο Οικονομικών τη διαδικασία με την οποία το Δημόσιο ζητούσε αποζημίωση για φθορά δημόσιας περιουσίας από έξι μαθητές, οι οποίοι ενάγονταν για τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λόγω και της αθώωσής τους από τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια.

Η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την υπ' αριθμόν 470/15-1-2013 έκθεση κατάθεσης ΑΓΩΓΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ενώπιον του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κατά των έξι (6) σε αυτήν αναφερομένων εναγομένων (τότε μαθητών) για τα γεγονότα που επακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λόγω και της αθώωσής τους από τα αρμόδια ποινικά Δικαστήρια για το αδίκημα της φθοράς ξένης (Δημόσιας) ιδιοκτησίας, ΔΗΛΩΝΩ ότι δεν έχει έννοια η συνέχιση της εναντίον τους διαδικασίας της ΑΓΩΓΗΣ αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Ειρηνοδικείου Πειραιά κατά τη δικάσιμο της 28/5/2015».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network