Φυλάκιση σε 86 αγρότες για κατάληψη του αεροδρομίου του Ηρακλείου

Φυλάκιση σε 86 αγρότες για κατάληψη του αεροδρομίου του Ηρακλείου

Ένοχοι για παρακώλυση συγκοινωνιών κρίθηκαν οι 86 από τους 92 αγρότες, που είχαν καταλάβει το 2009, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης"

Ένοχους έκρινε την Δευτέρα (04/11) δικαστήριο της Κρήτης τους 86 από τους 92 αγρότες, οι οποίοι κατηγορούνταν για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου το 2009.

Οι αγρότες, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, είχαν προβεί τότε σε συμβολική κατάληψη του χώρου, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στις πτήσεις ενώ προκλήθηκαν και ζημιές, οι οποίες σύμφωνα με τους αρμόδιους ανήλθαν σε 10.000 ευρώ, αναγκάζοντας τους επίσης να εκδώσουν Διεθνή Αγγελία για κλείσιμο του αεροδρομίου.

Το δικαστήριο αθώωσε και τους 92 για την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, με τους 86 εξ αυτών να καταδικάζονται σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή για παρακώλυση συγκοινωνιών. Από τους έξι που απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες οι τέσσερις, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν παρόντες. Να σημειωθεί ότι υπήρχε και 93ος κατηγορούμενος, ο οποίος όμως έχει αποβιώσει.

Στην απολογία του, ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου υποστήριξε ότι ήταν προγραμματισμένο να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του αεροδρομίου, ωστόσο αρκετοί συμμετέχοντες παρεξήγησαν την κίνηση του εισαγγελέα να ζητήσει συνάντηση με τον ίδιο για να συζητηθεί η περιφρούρηση της κινητοποίησης.

Οι αγρότες έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλά άτομα σε ένα μικρό χώρο και να προκληθεί δυσφορία. Μάλιστα προκειμένου να αναπνεύσουν όσοι βρίσκονταν εκεί, έσπασαν μία τζαμαρία. Ο τότε πρόεδρος επεσήμανε, επίσης, ότι οι χιλιάδες αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί ήταν πολύ δύσκολο να ελεγχθούν.

Πληροφορίες από cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταση στο Ηράκλειο: Αγρότες εισέβαλαν στο Δικαστικό Μέγαρο, τραυματίες αστυνομικοί

SHARE:

24Media Network