Γ. Μπουτάρης: "Ναι στη δημιουργία τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου"

Γ. Μπουτάρης: "Ναι στη δημιουργία τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου"

Θετικός στη δημιουργία τζαμιού αλλά και μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων

Θετικός στη δημιουργία τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σε συνάντηση που είχε την Τρίτη (08/10) με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό στον Τούρκο υπουργό ότι ήδη έχει παραχωρήσει δύο φορές δημοτικό χώρο σε μεγάλες μουσουλμανικές γιορτές για να μπορέσουν οι πιστοί να προσευχηθούν, τονίζοντας ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο δημιουργίας λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στην πόλη.

Μάλιστα, δήλωσε πως αν και δεν υπόκειται στην αρμοδιότητα του, θα προσπαθήσει να ασκήσει πιέσεις για την κατασκευή μουσουλμανικού νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για να αυξηθεί το κύμα τουριστών από την χώρα του στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες από seleo.gr

SHARE:

24Media Network