Το τσιγάρο του Πολάκη…

Το τσιγάρο του Πολάκη…

Οι μενουμευρωπαίοι του Κυρίτση και η απίθανη αποδόμηση της λογικής του από το τσιγάρο του αναπληρωτή υπουργού υγείας

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά οι κατά Κυρίτση «μενουμευρωπαίοι». Ό,τι γράφτηκε και ό,τι ειπώθηκε τα τελευταία 24ωρα από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας», από «το αστικό μπλοκ και τις μιντιακές εκπροσωπήσεις του» (sic) δεν ήταν αρκετά πειστικό για να αποδομήσει  την «επιχειρηματολογία» του.

Και πώς να αποδομήσεις με τη λογική μια «επιχειρηματολογία» που στηρίζεται σε παρανοϊκά και ξεπερασμένα εμφυλιοπολεμικά ανακλαστικά; Είναι αδύνατον!

Το δράμα για τον Κυρίτση -αλλά δυστυχώς και για μας- είναι ότι οι ίδιοι οι συριζαίοι τον αποδομούν, συμπεριφερόμενοι σαν «άπλυτοι σφετεριστές της εξουσίας»! Δεν χρειάζεται καν να παρέμβει το «σύστημα» και οι «μιντιακές εκπροσωπήσεις του».

Τον Κυρίτση τον αποδόμησε χθες, μέσα σε ένα λεπτό, χωρίς καν να μιλήσει, ο πολύς Παύλος Πολάκης, υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Του έριξε στα μούτρα τις στάχτες του τσιγάρου του!

Και μάλιστα λίγες μόλις ώρες μετά την ..παρέμβαση Κατρούγκαλου, ο οποίος, θέλοντας να δικαιολογήσει τις υπέρογκες αυξήσεις της φορολογίας , είπε ότι «μπορούμε να ζήσουμε χωρίς καφέ και χωρίς τσιγάρο..»!  Απευθυνόμενος προφανώς όχι στους «πατρίκιους» οι οποίοι – κατά Κυρίτση-«είναι σε θλίψη» αλλά στους πληβείους που ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι εκπροσωπεί! Μέσω του Πολάκη, ο οποίος όμως δεν  μπορεί να ζήσει «χωρίς καφέ και χωρίς τσιγάρο» ούτε για όσο διαρκεί μια σύντομη Συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο του…

Η εικόνα του υποτιθέμενου θεματοφύλακα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, να δίνει Συνέντευξη Τύπου με το τσιγάρο στο χέρι, με φόντο το logo του Υπουργείου του, ήταν συντριπτική! Κανένας εκπρόσωπος του «αστικού μπλοκ» και των συστημικών ΜΜΕ δεν θα μπορούσε να έχει σκαρφιστεί πιο σατανικό τρόπο αποδόμησης!

Διότι το βασικό «επιχείρημα» Κυρίτση στο περίφημο πια άρθρο του στην «Αυγή», είναι ότι η ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από ενάμισυ χρόνο εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από το «σύστημα» ως «κατάληψη και σφετερισμός της εξουσίας από τους άπλυτους». 

Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε, εάν οι εκπρόσωποι της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ -όχι όλοι, αλλά ορισμένοι –δεν συμπεριφέρονταν οι ίδιοι ως καταληψίες και σφετεριστές της εξουσίας-για να μη μιλήσουμε για το «άπλυτοι»..

Διότι όταν ο πολλά βαρύς και θεριακλής υπουργός Υγείας ανάβει τσιγαράκι σε συνέντευξη Τύπου, παραβιάζοντας, σχεδόν χλευάζοντας, νομοθεσία του Υπουργείου του, δεν είναι υπουργός. Είναι καταληψίας στο υπουργείο του. Είναι σφετεριστής της εξουσίας.

Στη Δημοκρατία, στον κοινοβουλευτισμό η εξουσία ασκείται με κάποιους κανόνες οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί για όλους, ανεξαρτήτως ποιο ή ποια κόμματα έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ο σεβασμός και η εφαρμογή των νόμων, πρωτίστως από την εκτελεστική εξουσία που υποτίθεται ότι λειτουργεί ως παράδειγμα, είναι ο πιο θεμελιώδης κανόνας για τη «νομιμότητα» της διακυβέρνησης.

Ο Πολάκης την παραβίασε και σε  μια «κανονική» Δημοκρατία ο Π/Θ θα τον είχε απαλλάξει των καθηκόντων του. Αυτή η ιδιότυπη ανοχή, που επιδεικνύεται συχνά έναντι πρωτοκλασάτων υπουργών που λένε και κάνουν ό,τι να ναι, δεν είναι παράδειγμα «αριστερής εναλλακτικής διακυβέρνησης». Είναι παράδειγμα διακυβέρνησης που αποποιείται τον εαυτό της. Κι όταν μια διακυβέρνηση αποποιείται τον εαυτό της, όλες οι απόπειρες να δρέψει κι από πάνω δάφνες, επειδή –κατά Κυρίτση-δεν έχει «μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων» καταντούν, απλώς, η επιτομή της γελοιότητας. Και το χειρότερο ούτε που το φαντάζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή ακριβώς είναι η συνταγή της επιτυχίας για να «ηττάται η Αριστερά» κατά κράτος κι ούτε καν «ηρωϊκά”!

*H Άννυ Ποδηματά είναι δημοσιογράφος, πρώην ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα