Επίθεση κατά τρανς ατόμων: Δεν ήταν μόνοι τους οι δράστες

Διαβάζεται σε 2'
Επίθεση κατά τρανς ατόμων: Δεν ήταν μόνοι τους οι δράστες
INTIME

Μαζί με τους νέους της Αριστοτέλους ήταν όσοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, απειλούν όποιον ψήφισε τον γάμο των ομόφυλων και διώχνουν από τον “ιδιόκτητο ναό” τους όποιον διαφωνεί.

Στην πλατεία Αριστοτέλους χτες, μαζί με τους νέους που επιτέθηκαν ήταν όσοι τους ταΐζουν με μίσος. Γιατί ο ρατσιστικός λόγος οδηγεί αργά ή γρήγορα στη ρατσιστική βία. Δεν ήταν λοιπόν μόνο η εφηβική ματσίλα που έφερε τη βία. Δίπλα στους νέους της πλατείας στέκονταν πολλοί ακόμα: Έβριζαν, έφτυναν, χειροδικούσαν και πετούσαν μπουκάλια σε δύο φοβισμένα νέα παιδιά.

Στη Θεσσαλονίκη χτες βιαιοπραγούσαν κίτρινα ΜΜΕ, τοξικές φυλλάδες, «Τρωκτικά» του Τύπου. Μαζί με τους νέους της Αριστοτέλους ήταν όσοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, απειλούν όποιον ψήφισε τον γάμο των ομόφυλων και διώχνουν από τον “ιδιόκτητο ναό” τους όποιον διαφωνεί. Χτες όρμησαν εναντίον των δύο ανθρώπων οι τηλεπαρουσιαστές με τα χοντροκομμένα αστεία και τα γελάκια που κλείνουν το μάτι στην τοξική αρρενωπότητα. Ήταν εκεί ακροδεξιοί πολιτικοί φονταμενταλιστές, η εγχώρια altRight και τα ορφανά της Χρυσής Αυγής. Ήταν εκεί γνωστοί trash τηλεδήμαρχοι, τοξικοί τηλεποινικολόγοι, τηλεσυνδικαλιστές της ΕΛΑΣ και άλλα  «attention whores». Μην καμώνεται σήμερα κανείς τον έκπληκτο και τον σοκαρισμένο.

Ο ομοφοβικός τρανσφοβικός χυλός της Αριστοτέλους είναι ο ίδιος που επιχείρησε να λιντσάρει πριν χρόνια τον Μπουτάρη. Άλλοι οι άνθρωποι, ίδιος ο μαύρος χυλός. Οι γνωστοί εθναμύντορες και εθνολαϊκιστές τότε πότιζαν τους νέους με εθνικιστικό μίσος, δημιουργούσαν οργισμένους Μακεδονομάχους. Βάφτιζαν το εθνικιστικό μίσος “ιερή πατριωτική αγανάκτηση”.  Ο ίδιος αυτός ρατσιστικός χυλός έκανε συλλήψεις και ανέβαζε “κομμάτια” σε καρότσες στην Αλεξανδρούπολη. Γιατί οι ίδιοι πάλι «καθοδηγητές» έλεγαν πως οι μετανάστες βάζουν τις φωτιές. Και κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως η χώρα δέχεται ασύμμετρη απειλή.

Η πιο ασύμμετρη απειλή στη χώρα είναι ο εθνικοπατριωτικός οίστρος, η ματσίλα, οι θεωρίες συνωμοσίας, η «εθνική της αντίδρασης». Η πιο ασύμμετρη απειλή στη χώρα είναι η καταβύθιση στον σκοταδισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα