Κοπανατζήδες είναι όσοι δεν πάνε στη δίκη Τσοχατζόπουλου και την προανακριτική

Κοπανατζήδες είναι όσοι δεν πάνε στη δίκη Τσοχατζόπουλου και την προανακριτική
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άρχισε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στο στιγμιότυπο διακίνονται η Βίκυ Σταμάτη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Μπορούν άραγε κάποιοι πολιτικοί, που ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντα τους, να διώχνουν την ίδια ώρα χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους για τον ίδιο λόγο;

Δεν υιοθετώ την παρατεταμένη γκρίνια, αλλά και τον ωχαδελφισμό. Δεν είμαι από αυτούς που νομίζουν ότι για όλα τα προβλήματά μου, φταίνε οι άλλοι εκτός από εμένα.

Όμως μερικές αναγκάζομαι να δικαιολογήσω την πολιτική απαξίωση, που πλέον είναι η κυρίαρχη τάση στις μέρες μας και ειδικά στους νέους.

Ορθώς οι πολιτικοί μας κυνηγάνε τους επίορκους, τους κοπανατζήδες  και τους άνευ αντικειμένου στο ελληνικό δημόσιο, όμως οι ίδιοι δεν μπορεί περί άλλων να τυρβάζουν.

Πώς θα πείσουν; Πώς θα εμπνεύσουν;

Δεν μιλώ για την εικόνα της Βουλής, που συχνά πυκνά είναι άδεια, κάτι που έχουν καταγγείλει τόσο  βουλευτές των κομμάτων όσο και το προεδρείο της Βουλής, αλλά το τελευταίο διάστημα, παρακολουθώ κατά τη γνώμη μου προκλητικές συμπεριφορές.

Παρακολουθώντας την πρώτη ημέρας της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που κλήθηκαν ως μάρτυρες, δεν προσήλθαν ποτέ.

Α νάμεσα σε αυτούς πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος . Ακόμη κλήθηκαν οι Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιάννος Παπαντωνίου, Θόδωρος Πάγκαλος, Αλέκος Παπαδόπουλου, Γιώργος Ρωμαίος, Αθανάσιος Τζογάνης, Μάνος Παραγιουδάκης και Νίκος Κρυονερίτης, που προτάθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης από τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην υπουργό.

Όλοι απόντες… Δηλαδή κοπανατζήδες. Πώς αυτοί οι πολιτικοί, που σήμερα πρωταγωνιστούν, άλλοι που θέλουν να διατηρήσουν την υστεροφημία τους, θα πείσουν τον κόσμο ότι επιζητούν τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης – που οδήγησε στη φυλακή, για πρώτη φορά, πρώην υπουργό για την πολιτική του δράση – και να αποκαταστήσουν την πολιτική στα μάτια των νέων.

Άλλωστε, ο Τσοχατζόπουλος δεν ήταν μόνος στο ΚΥΣΕΑ. Μπορεί ως αρμόδιος υπουργός να πρότεινε αγορά υποβρυχίων, αλλά κάποιοι έδιναν έγκριση. Δεν πρέπει να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης; Με την παρουσία τους και μόνο τα μέλη του ΚΥΣΕΑ θα μπορούσαν να δώσουν εξηγήσεις – αν έχουν – και να διαλυθεί κάθε σκιά συνενοχής.

Ένα δεύτερο, αλλά επίσης σημαντικό θέμα, είναι η επίμονη άρνηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου  να παραστεί στην προανακριτική επιτροπή της  Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Αν ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του ως δημόσιος λειτουργός, μπορεί να δώσει το καλό παράδειγμα στους χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, που θα απολυθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς και να παραιτηθεί της θέσης του βουλευτή και του μισθού του.

Διότι δεν μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος, που δεν πηγαίνει τη δουλειά του, να θεωρείται κοπανατζής και να απολύεται κι ένας βουλευτής, που λόγω συνεδρίων και ομιλιών δεν πηγαίνει στην προανακριτική της βουλής, να μένει στο απυρόβλητο.

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα