Τέρμα τα κρούσματα. Να σβήσουμε τώρα τις τιμές από ράφια και βενζινάδικα

Τέρμα τα κρούσματα. Να σβήσουμε τώρα τις τιμές από ράφια και βενζινάδικα
Στρουθοκάμηλος (στον Ν.Ηλείας παρακαλώ). Ένα πτηνό που εμπνέει την κυβέρνηση Eurokinissi

Μετά την πανδημία μπορούμε πλέον -με την ίδια συνταγή- να καταργήσουμε και την ακρίβεια.

Από αυτή την εβδομάδα τέρμα η καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα του Covid 19. Πρόκειται για μία σοφή κυβερνητική απόφαση. (Είναι σίγουρα κυβερνητική, γιατί μια ιδέα τέτοιου επιπέδου αποκλείεται να προέρχεται από τον ΕΟΔΥ. Στο Μαξίμου το σκέφθηκαν).

Έτσι λοιπόν αυτή η καθημερινή υπόμνηση της πανδημίας φεύγει από την ζωή μας. Σταματά με τον τρόπο αυτό η συνεχής υπονόμευση του ηθικού των πολιτών. Διότι όταν ανακοινώνονται 12, 15 και 20.000 κρούσματα ημερησίως, πώς να συγκεντρωθεί η χώρα στο βασικό της καθήκον; Τον τουρισμό.

Που να βρεθεί η διάθεση για το καθημερινό χαμόγελο; Αυτό για το οποίο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στριμώχνονται στα αεροδρόμια για να έλθουν στην Ελλάδα. Που να βρεθεί το κέφι ώστε να δικαιώσουμε την φήμη μιας χώρας που μέρα – νύχτα διασκεδάζει; (Σίγουρα όχι στην μέση αμοιβή των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό).

Όμως ή θα έχουμε ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων ή δεν θα έχουμε. Δεν χωράνε ημίμετρα. Γι αυτό η κυβέρνηση δεν συγχωρείται που έκανε μισή δουλειά. Εξαφάνισε δηλαδή το πρόβλημα της πανδημίας, ενώ μπορούσε ταυτόχρονα να εξαφανίσει και το ζήτημα της ακρίβειας. Με την ίδια ακριβώς συνταγή.

Ο τρόπος είναι προφανής και απλός: Έπρεπε να απαγορευθεί η αναγραφή των τιμών των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Όπως επίσης και οι τιμολογιακές πινακίδες στα βενζινάδικα. Τουλάχιστον για τους επόμενους δύο καλοκαιρινούς μήνες.

Έτσι θα πηγαίνουμε στα μαγαζιά, θα ψωνίζουμε και στο τέλος θα μας λένε την «σούμα» στο ταμείο. Αν έχουμε χρήματα θα καταβάλουμε το αντίτιμο. Αν όχι …δεν πειράζει. Φεύγουμε. Μια άλλη φορά.

Στα βενζινάδικα, αν δεν φτάνουν τα λεφτά, θα αφήνουμε εκεί το αμάξι. Όταν θα έχουμε το σύνολο στην διάθεσή μας θα επιστρέφουμε και θα το παίρνουμε. Ίσως με μία παραπάνω επιβάρυνση για την φύλαξη.

Το σύστημα έχει βεβαίως κάποια προβλήματα. Όμως διαθέτει και ένα μεγάλο προτέρημα: Δεν θα βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τους δείκτες που θα δείχνουν ότι τα προβλήματά μας μεγαλώνουν. Γεγονός που σίγουρα καταστρέφει την ψυχολογία μας και όσο να ‘ναι έρχεται σε αντίθεση με το κυβερνητικό αφήγημα του «όλα πάνε καλά».

Θα πείτε ότι αυτό είναι ένα είδος «στρουθοκαμηλισμού». Τι έχουν πάθει όμως οι στρουθοκάμηλοι που ακολουθούν το σύστημα του «βάζω το κεφάλι στην άμμο» επί εκατομμύρια χρόνια;

Όπως μας πληροφορούν οι εγκυκλοπαίδειες είναι από τα πτηνά που εκτρέφονται παγκοσμίως. Για τα αβγά, το κρέας αλλά και το δέρμα και τα φτερά τους. Αξιοσημείωτη καριέρα δηλαδή, που τις κατατάσσει στα περιζήτητα «προϊόντα»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα