Στους εμβολιασμούς έχουμε κοινό στόχο

Στους εμβολιασμούς έχουμε κοινό στόχο
Πολίτες με μάσκες στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Παρά τις αντεγκλήσεις για τα μέτρα που λαμβάνονται, όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί και αυτός είναι η δημιουργία του τείχους ανοσίας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού είναι πρωτόγνωρη. Και σε εξαιρετικά έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή, δεν μπορεί οι λύσεις παρά να είναι και αυτές έκτακτες! Και επειδή, πολλά πράγματα τα βιώνουμε για πρώτη φορά, οι κυβερνώντες, αλλά και οι επιστήμονες δυστυχώς πάνε «στα ψαχτά»…

Προσεχτικά βήματα, με αβεβαιότητα πολλές φορές, γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν εχθρό, που όχι μόνο δεν τον γνωρίζουμε ακόμα καλά, αλλά έχει και όπλα που μας αιφνιδιάζουν…

Για παράδειγμα, ενώ όλοι πιστέψαμε ότι «καθαρίσαμε» με τον φονικό ιό και ξαναπαίρνουμε πίσω τις ζωές μας, με τη βοήθεια των εμβολίων, ήρθε η μετάλλαξη «Δ» να μας θυμίσει ότι ο κορονοϊός είναι εδώ, αντεπιτίθεται και απειλεί την ανθρωπότητα με ένα νέο κύμα, πιο επικίνδυνο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του. Μάλιστα, μπορεί να μας έρθει ακόμα και πριν το τέλος του καλοκαιριού!

Ήδη, σε Ευρώπη, Βρετανία και Ρωσία δοκιμάζονται από το νέο υγειονομικό τσουνάμι, ενώ το Ισραήλ, χώρα πρότυπο στους εμβολιασμούς που επέστρεψε πρώτο στην κανονικότητα ξαναπαίρνει μέτρα..!

Σκεφθείτε, ότι η βρετανική μετάλλαξη ήταν 60% πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό. Η νέα μετάλλαξη, η «Δ«, είναι ακόμα πιο μεταδοτική και από την βρετανική! Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες ένας ασθενής μπορεί να μολύνει εννέα ανθρώπους και οι εννέα αυτόματα 81 και πάει λέγοντας η ιστορία.

Δυστυχώς όμως, επειδή ως γνωστό «τα κάστρα πέφτουν -σχεδόν πάντα- από μέσα» ο διαβόητος COVID-19 εκμεταλλεύεται, αυτούς, μέσα στο «κάστρο», που για διάφορους λόγους, αρνούνται να εμβολιαστούν. Αναμφισβήτητα, δικαίωμα οποιουδήποτε είναι να θέλει ή όχι να εμβολιαστεί. Δεν είναι όμως δικαίωμα του να θέτει, ακούσια, σε κίνδυνο την υγεία άλλων.

Έτσι, λοιπόν, φτάνουμε, αναγκαστικά, σ΄αυτό που σας ανέφερα στην αρχή: Έκτακτες καταστάσεις, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με έκτακτες λύσεις. Για παράδειγμα: Πολλή συζήτηση έγινε για τα τελευταία μέτρα στην εστίαση και τα προνόμια που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Αν μπορούν να εφαρμοστούν, πως και από ποιούς θα γίνεται ο έλεγχος για την εφαρμόγή τους, αν συμφέρουν οικονομικά και ποιόν, κλπ.

Καλός και γόνιμος ο ιδεολογικός -και όχι μόνο- προβληματισμός για το θέμα, αλλά παραβλέπουμε την ουσία: Ότι αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται, όχι γιατί αποφασίσαμε, ότι έτσι θα λειτουργεί καλύτερα η εστίαση ή άλλες δημόσιες εκδηλώσεις -συναυλίες, θεάματα, γήπεδα κ.α.- σε σχέση με το παρελθόν, ούτε γιατί κάποιος θέλει να αποκλείσει μια ομάδα συμπολιτών μας από τη κοινωνία και να τους κλειδαμπαρώσει σπίτια τους…
Άλλα για να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τον ιό, πριν η επικίνδυνη αυτή μετάλλαξη πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και θρηνήσουμε εκατόμβες θυμάτων

Είπαμε: Έκτακτες καταστάσεις, απαιτούν έκτακτες λύσεις…

Μπορεί κάποια από τα μέτρα να θέλουν διόρθωση; Αναμφισβήτα! Στην εφαρμογή τους μπορεί να δούμε ότι απαιτούνται, αλλαγές ή άλλες προσαρμογές. Είπαμε: Δεν έχουμε ξαναβιώσει τέτοια κατάσταση! «Στα ψαχτά» πάμε.

Όποιος πιστεύει, ότι έχει καλύτερες λύσεις, ας τις καταθέσει. Καλή η κριτική, αλλά ακόμα καλύτερη η κατάθεση λύσεων. Στον πόλεμο κανείς δεν περισσεύει και κανέναν δεν πρέπει να αφήνουμε έξω απ’ αυτή τη μάχη!

Ένα άλλο θέμα που «σήκωσε κουρνιαχτό» ήταν τα 150 ευρώ που θα δοθούν στους νέους, ως κίνητρο για να εμβολιαστούν. Κάποιοι το χαρακτήρισαν δωροδοκία ή εξαγορά συνειδήσεων.

Πριν μπούμε στην ουσία της υπόθεσης: Σιγά που οι νέοι είναι εύκολά θύματα να «τσιμπήσουν» και να εξαγοραστούν -ας πούμε πολιτικά- επειδή κάποιος τους έδωσε 150 ευρώ..! Ιστορικά όσοι το προσπάθησαν, τους γύρισε μπούμερανγκ… Γνωστό στους πάντες!

Αλλά, είναι εξαγορά η κίνηση αυτή; Δωροδοκία ή εξαγορά μπορεί να υπάρξει μόνο για κάποιο κακό ή παράνομο λόγο.
Είναι κακός ή παράνομος λόγος να δώσεις ένα κίνητρο στους νέους να πάνε να εμβολιαστούν; Δηλαδή να κάνουν κάτι, που θα προστατέψει τις ζωές και την υγεία των ίδιων, αλλά και των κοντινών τους ανθρώπων; Όχι βέβαια! Αυτή τη στιγμή ένας στους δέκα νέους έχει εμβολιαστεί. Αρκεί; Όχι! Σκεφθείτε ότι η νέα μετάλλαξη, η «Δ», κτυπάει κυρίως νέους!

Αν κάποιος θεωρεί, ότι δεν είναι καλή η κίνηση αυτή, για υπάρξει ένα κίνητρο στους νέους να εμβολιαστούν, ας καταθέσει μια άλλη πρόταση.

Μέχρι τότε προχωράμε με πρακτικές που δεν είναι και ελληνική πρωτοτυπία… Γίνονται και στην Εσπερία.
Είπαμε: Έκτακτες καταστάσεις, απαιτούν έκτακτες λύσεις! Με τις όποιες αδυναμίες, που μπορεί να εμπεριέχουν οι λύσεις αυτές.

Καλή η κριτική -και η πολεμική ενίοτε- όμως καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας τον στόχο. Που δεν είναι άλλος από την δημιουργία του τείχους ανοσίας. Τώρα! Μέσα στο καλοκαίρι! Όχι το φθινόπωρο! Τότε θα είναι αργά… Ο φονικός ιός θα είναι «εντός των τειχών» και άντε μετά να τον μαζέψουμε…

Τώρα πρέπει να γίνει αυτό, που πρέπει να γίνει. Και αυτό, που πρέπει να γίνει, είναι μια πανστρατιά εμβολιασμού! Δυστυχώς, άλλος τρόπος δεν υπάρχει..!

ΥΓ: Είδα με χαρά την Εκκλησία να στρατεύεται στον πόλεμο αυτό. Δυστυχώς όμως δεν είναι όλοι οι ιερείς και οι αρχιερείς ταγμένοι στην μάχη αυτή. Κάποιοι, μάλιστα, θεωρούν αμαρτία ή ακόμα και… αίρεση να φοράς μάσκα! Για εμβολιασμό βέβαια ούτε συζήτηση. Να θυμίσω ότι η Εκκλησία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τον κορονοϊό. Και κάτι τελευταίο, που μου έστειλαν κάποιοι φίλοι ακροατές του Real FM: «Η Παναγιά δεν έχει πρόβλημα να φοράμε μάσκα όταν προσκυνάμε… Τη μάσκα από την καρδιά μας ζητά να βγάλουμε..!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα