Όταν τα “σταγονίδια” διέγραφαν βουλευτές…

Όταν τα “σταγονίδια” διέγραφαν βουλευτές…
Στιγμιότυπο στο περιστύλιο της Βουλής,τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Καραμανλή μετά την προκήρυξη των εκλογών για τον Οκτώβριο.Στην φωτογραφία ο Σωτήρης Χατζηγάκης ,Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο για την εποχή που Σωτήρης Χατζηγάκης έκανε λόγο για ακροδεξιά σταγονίδια στη Ν.Δ και ο Αντώνης Σαμαράς τον διέγραψε

Τώρα μετά από όλα αυτά και τη συζήτηση περί “Ακροδεξιών σταγονιδίων” δεν μπορώ να μην θυμηθώ – έτσι για τη ιστορία – ένα περιστατικό πριν από περίπου δυόμιση χρόνια.

Ήταν Νοέμβριος του 2011, λίγο πριν από τη ψήφου εμπιστοσύνης στην μετέπειτα κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί διαφοροποιήσεις κατά την σχετική ψηφοφορία και κυρίως ένα μήνυμα προς την μεριά του τότε βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σκάει η είδηση της διαγραφής του βουλευτή Σωτήρη Χατζηγάκη!

Ο “Αβερωφικός” βουλευτής Τρικάλων μάλιστα είχε ήδη παραπεμφθεί ήδη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

Αφορμή μια δήλωση του για «Ακροδεξιά σταγονίδια που κάτω από την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς επιχειρούν να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ”

Και είχε συμπληρώσει: «Η Ν.Δ. που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει μέσα και φιλελεύθερους και λαϊκή δεξιά και μεσαίο χώρο. Όλες μαζί αυτές οι τάσεις συγκροτούν τη Ν.Δ που κανείς δεν μπορεί να αλλάξει».

Η αναφορά του – τότε – θεωρήθηκε προσβλητική και με μια ακαριαία κίνηση βρέθηκε εκτός κόμματος.

Δυόμιση χρόνια μετά, η συζήτηση επανέρχεται και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο.

Φυσικά τώρα υπάρχει η κυβέρνηση συνεργασίας, όπως επίσης και η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που δεν επιτρέπει άλλες διαγραφές…

Η αλήθεια είναι επίσης ότι τα περί “Ακροδεξιών σταγονιδίων” με αφορμή και την υπόθεση Μπαλτάκου τα λένε και τα ξαναλένε πλέον πολλοί περισσότεροι βουλευτές τόσο από τη ΝΔ όσο και τον άλλο κυβερνητικό εταίρο, βάζοντας μάλιστα και θέμα συνέχισης της συνεργασίας…

Η μόνιμη επωδός “εμείς τα λέγαμε αλλά δεν άκουγε κανείς” είναι στα χείλη πολλών γαλάζιων στελεχών που εμφανίζονται ως υπερασπιστές του περίφημου μεσαίου χώρου!

Η διαφορά είναι όμως ότι άλλος βρέθηκε … εκτός  και οι υπόλοιποι παραμένουν στον “αγώνα”…

* O Γιάννης Πιτταράς  είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο “ΚΑΝΑΛΙ 29”, το “ALTER”, το “STAR”, το “NEW CHANNEL”, την “ΒΡΑΔΥΝΗ”, το “ΚΑΡΦΙ” και σήμερα  καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ για την τηλεόραση του “ALPHA”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα