Ένα ανέντιμο παιχνίδι ξαναπαίζεται: Ο Κουφοντίνας είναι τώρα ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποτε ήταν ΠΑΣΟΚ…

Ένα ανέντιμο παιχνίδι ξαναπαίζεται: Ο Κουφοντίνας είναι τώρα ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποτε ήταν ΠΑΣΟΚ…
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για μια ιστορία που επαναλαμβάνεται. Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, η ΝΔ εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη ήταν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα τη θέση του ΠΑΣΟΚ παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ανέντιμο πολιτικό παιχνίδι άρχισε να (ξανα)παίζεται αυτές τις μέρες, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. Με έντεχνο τρόπο η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Βεβαίως, αφορμές υπάρχουν, όπως είναι η αφελής δήλωση του Θ. Δρίτσα. Η οποία τροφοδότησε έναν ορυμαγδό δηλώσεων και αρθρογραφίας, που ξεκινούσε από την(θεμιτή) αποδοκιμασία της και έφτανε έως τα υπονοούμενα ότι ο πολιτικός του χώρος «συμπαθεί» ή και «καλύπτει» την τρομοκρατία.

Το παιχνίδι αυτό δεν είναι νέο. Εχει παιχθεί κατά κόρον στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, όταν η ΝΔ και ο φιλικός της Τύπος εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη ήταν το ΠΑΣΟΚ. Τα θηριώδη πρωτοσέλιδα της εποχής έχουν αφήσει ιστορία.

Κάποιοι άλλοι είχαν προχωρήσει πιο πολύ.

Και δεν ήταν μόνον οι εφημερίδες. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε στις ιδιωτικές του συνομιλίες ότι «ο Ανδρέας(Παπανδρέου) είναι από πίσω». Πολλά χρόνια αργότερα έκανε ένα βήμα πίσω, αποδεχόμενος ότι ο Ανδρέας δεν ήταν ο αρχηγός της τρομοκρατίας, αλλά μπορεί να τα γνώριζε!

Φυσικά, όλα αυτά κατέρρευσαν, όταν συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης στις αρχές τις δεκαετίας του 2000. Και συνελήφθησαν από μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι πάσης φύσεως δεξιοί Κλουζό κατάπιαν τότε τη γλώσσα τους. Αλλά σήμερα το παιχνίδι αυτό ξαναπαίζεται. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, το κάζο του 2000, όταν κατέρρευσαν οι κατηγορίες κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν επιτρέπει στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης να λένε και να γράφουν παλαβομάρες του τύπου «όλα δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ», όπως έγραφαν στη δεκαετία του ’80. Πάντως, υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που δεν διστάζουν να εκστομίσουν όποια μπαρούφα τους κατεβεί. Όπως το νέο αστέρι της «αντεγκληματικής πολιτικής» Σοφία Νικολάου, που αποφάνθηκε χτες ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζουν την τρομοκρατική δράση της 17 Νοέμβρη».

Αυτό το κλίμα το σιγοντάρουν και πιο σοβαρά στελέχη της ΝΔ, έστω με πιο προσεκτικό τρόπο. Λες και μια αφελής δήλωση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ υποδηλώνει ότιδήποτε άλλο από προφανή αφέλεια. Λες και οι της ΝΔ δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από όσα έλεγαν στο παρελθόν. Λες και όποιος τάσσεται υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος του Κουφοντίνα είναι υποστηρικτής της τρομοκρατίας. Ένα τέτοιο κυνήγι μαγισσών δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό.

Ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά όταν κάνουν δηλώσεις για τέτοια θέματα. Και οι νουνεχείς της ΝΔ να πάψουν να συντηρούν την ένταση για μικροκομματικά οφέλη και προσωπική προβολή. Τα παθήματα του παρελθόντος έπρεπε να τους έχουν γίνει μάθημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα