Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαστρεβλώνοντας λέξεις και πραγματικότητα…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαστρεβλώνοντας λέξεις και πραγματικότητα…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης sooc

Ο Γιώργος Καρελιάς παραθέτει τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη διάκριση Δεξιάς - Αριστεράς στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Σαλαμίνα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χτες τη Σαλαμίνα. Συναντήθηκε με το δήμαρχο, πήγε να προσευχηθεί σε ένα μοναστήρι, περιηγήθηκε σε δυο κέντρα για παιδιά και γυναίκες και συναντήθηκε με τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Σ’ αυτήν τη συνάντηση, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε και τα εξής(τουλάχιστον) περίεργα: «Τα διλήμματα, τα οποία θα τεθούν και τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και στο Συνέδριο, θα είναι πολύ σαφή.

Δεν είναι πια τα παραδοσιακά διλήμματα Αριστεράς-Δεξιάς, με τα οποία γαλουχήθηκαν ίσως και η δική μας γενιά ή η γενιά των πατεράδων μας και των γονιών μας. Τώρα το βασικό ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά, αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τη σταθερότητα την οποία έχουμε πια ως χώρα ή αν θα ξανακυλήσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε. Εξάλλου, οι αντίπαλοί μας στο πρόσφατο συνέδριό τους μας θύμισαν από τι γλιτώσαμε».

Από αυτήν την πρωθυπουργική αναφορά προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Πρώτον, επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στη διάκριση Δεξιάς-Αριστεράς, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει σαν να μην τον χωράει το δεξιό κοστούμι του, σαν να ντρέπεται που είναι δεξιός πολιτικός. Αλήθεια, πού κατατάσσει ο ίδιος τον εαυτό του; Πάντως, αρχηγός ενός δεξιού κόμματος εξελέγη το 2016 και πρωθυπουργός με τη σημαία του ίδιου κόμματος εξελέγη το 2019.

Δεύτερον, τι θα πει σήμερα δεν υπάρχουν «τα παραδοσιακά διλήμματα Αριστεράς- Δεξιάς», αλλά «το ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά;». Ολοι «μπροστά» θέλουμε να πάμε, αλλά το «μπροστά» δεν είναι μια ουδέτερη έννοια. Για ένα δεξιό «μπροστά» μπορεί να σημαίνει η Αστυνομία να δέρνει πολίτες σε πλατείες ή να καταργείται ο ΟΑΕΔ και το διάδοχο σχήμα του να πλασάρεται ως «εξυγίανση» ενώ θα κόβει τα επιδόματα σε ανέργους.

Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να πιστεύει ότι η χώρα έχει κατακτήσει κάποια «σταθερότητα» (εννοείται ότι αυτή έχει επιτευχθεί από τη δική του κυβέρνηση…). Όμως, οι πολίτες άλλα πιστεύουν. Και είναι πολύ περίεργο που δεν το αντιλαμβάνεται ένας πολιτικός ο οποίος ξημεροβραδιάζεται με τα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Τι είδους «σταθερότητα» έχει η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους στον κόσμο και με τα ομόλογά της να χαρακτηρίζονται «σκουπίδια»; Επίσης, ποια «σταθερότητα» νιώθει ο πολίτης που δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματός του και η κυβέρνηση τού λέει «είναι εισαγόμενη η ακρίβεια;».

Τέταρτον, όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «μας θυμίζει ένα παρελθόν που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε», τι εννοεί; Ότι ως κακό παρελθόν της χώρας πρέπει να θεωρούμε μόνο την περίοδο 2015-2019, όταν κυβέρνησε για πρώτη φορά αυτό το κόμμα της παραδοσιακής αριστεράς;

Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η περίοδος αυτή ήταν όλη κακή, αλήθεια προέκυψε από παρθενογέννεση; Δηλαδή, ξύπνησαν ένα πρωί οι Ελληνες ψηφοφόροι κι έτσι στα ξεκούδουνα έφεραν στην κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός τι είχε προηγηθεί; Ποιος κυβερνούσε επί τέσσερις δεκαετίες; Μήπως το δικό του κόμμα, η ΝΔ, μαζί με το έτερο μεγάλο κόμμα της Μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ; Μήπως το δικό του κόμμα «προετοίμασε» τη χρεοκοπία και μετά την παρέδωσε προς διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ; Και γιατί, άραγε, οι ψηφοφόροι το 2015 παραμέρισαν τα δύο παραδοσιακά κόμματα και ανέδειξαν πρώτο ένα άλλο, που μέχρι τότε είχε 4%;

Αν ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται καλύτερα παραμερίζοντας το δίλημμα «Αριστερά-Δεξιά», κανένα πρόβλημα. Και ο Φουκουγιάμα το 1992 είχε γράψει για «το τέλος της Ιστορίας», αλλά το 2018 έβλεπε «επιστροφή του σοσιαλισμού»!

Αυτό που δεν μπορεί να πετύχει ο νυν πρωθυπουργός είναι να διαγράψει το κακό παρελθόν του δικού του κόμματος και να χρεώσει όλα τα δεινά στη, μία και μοναδική μέχρι στιγμής, κυβερνητική τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Φίλιπ Ντικ το έχει πει έτσι: «Το βασικό εργαλείο για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι η διαστρέβλωση των λέξεων»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα