Η μέρα που η Σοφία Νικολάου “θαμπώθηκε” από τον μύθο του Πολάκη

Η μέρα που η Σοφία Νικολάου “θαμπώθηκε” από τον μύθο του Πολάκη
"Τι έπαθε ο Πολάκης και δεν με έβαλε και μένα φωτογραφία στη λίστα προγραφών του;" διερωτήθηκε στα social media η Σ.Νικολάου Eurokinissi

Μια κυριακάτικη ανάρτηση στα social media της πρώην γ.γ αντεγκληματικής πολιτικής που -αν μη τι άλλο- εγείρει πολλές σκέψεις.

Επί 3 ημέρες, έχουμε διαβάσει στα social media σχεδόν τα πάντα, όσα αφορούν τον Παύλο Πολάκη: Τα στοιχεία του χαρακτήρα του, την πολιτική του ιστορία, την σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αλληλεπίδρασή του με το …υπόλοιπο σύμπαν. Αν πιστέψει κανείς το 50% όσων γράφονται, οφείλει να αποδεχθεί ότι σχεδόν το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με τον βουλευτή Χανίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον «μαγικό κόσμο» των social media ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να έχει αποκτήσει τις ιδιότητες του …Τσάκ Νόρις (για όσους θυμούνται την γνωστή σειρά ανεκδότων). Μεταξύ άλλων: Ξέρει το πώς να γκρεμίσει το «βαθύ κράτος» της δεξιάς. Η παρουσία του (ή η απουσία του) καθορίζει το ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές. Μπορεί να πάει σε ένα μικρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης και να το βάλει άνετα στην Βουλή. Έχει ήδη ένα εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης καλύτερο από του Τσίπρα. Μία του λέξη μπορεί να προκαλέσει κύματα μίσους στην ελληνική κοινωνία. Αν πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει κόμμα και να κατέβει στις εκλογές. Γνωρίζει μυστικά που μπορούν να κάνουν άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό.

Ίσως ακόμη και ο ίδιος ο Κρητικός πολιτικός να έχει απορήσει με τις ιδιότητες που του αποδίδονται. Ιδίως όταν συνοδεύονται από εκατοντάδες αναρτήσεις και σχόλια επί σχολίων σε Facebook, Twitter, ακόμη και το Instagram. Όμως η πιο εντυπωσιακή στιγμή σε όλον αυτό τον «σοσιαλμιντιακό» χείμαρρο, ήταν όταν διαπιστώθηκε ότι από τον «μύθο» του Παύλου Πολάκη «θαμπώθηκε» το πλέον απίθανο πρόσωπο: Η Σοφία Νικολάου (ναι, αυτή της Ν.Δ) !

Την Κυριακή, μόλις λίγες ώρες μετά την περίφημη ανάρτηση του Παύλου Πολλάκη (με τους δικαστές και τους δημοσιογράφους, που σήκωσε τον γνωστό ορυμαγδό) η πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής εμφανίστηκε στα social media. Στις 8.27 το βράδυ, απόρησε: «Τι έπαθε ο Πολάκης και δεν με έβαλε και μένα φωτογραφία στη λίστα προγραφών του και στις αφίσες επικήρυξης; Το κάνει καθημερινά, απειλώντας και στοχοποιώντας με ψέματα»!

Όπως και να την αναγνώσει κανείς αυτή την δημόσια απορία της Σοφίας Νικολάου είχε κάτι το περίεργο. Μια πικρία, ίσως, που ο Π.Πολάκης δεν της αναγνώρισε την συμμετοχή στο «βαθύ κράτος» του Μητσοτάκη; Μια αίσθηση «αδικαίωτου» λόγω της μη συμπερίληψης σε μια λίστα με τόσους επιφανείς; Μια παραπονιάρικη έκφραση απογοήτευσης που δεν βρέθηκε στην καρδιά της επικαιρότητας; Ποιος ξέρει.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Π.Πολάκης “αποκατέστησε” τα πράγματα την χθεσινή ημέρα. Δημοσιεύοντας στοιχεία για την βίλα της Σοφίας Νικολάου στο Ψυχικό, τα οποία υιοθέτησε στην συνέχεια και το τμήμα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ. Εγείροντας νέα ερωτήματα σχετικά με το αν είναι αποτέλεσμα των περίφημων 6 «απευθείας αναθέσεων», με επιπτώσεις αξίας 2 εκατομμυρίων στο δημόσιο, για την οποία ελέγχεται η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Έτσι σήμερα η Σοφία Νικολάου ίσως να έχει βρει το «υλικό» που χρειάζονταν, προκειμένου να δομήσει ένα προφίλ «προσώπου διωκόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ». Με στόχο να ενισχύσει τις διαπραγματεύσεις με το κόμμα της, για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, που τόσο ποθεί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα