Κασσελάκης-Ανδρουλάκης: Θλιβεροί κοκορομάχοι, αβαντάρουν τον Μητσοτάκη…

Διαβάζεται σε 3'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντί να αγωνιούν για την τύχη του προοδευτικού χώρου, έχουν ανοίξει μια προσωπική  βεντέτα με υπερφίαλες-και, τελικά, ανόητες- επιδιώξεις.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το (διαδικτυακό) μελάνι του χτεσινού άρθρου μας για το που οδηγούν τον προοδευτικό χώρο οι σημερινοί επικεφαλής των δυο μικρομεσαίων κομμάτων του, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης έσπευσαν να επιβεβαιώσουν το, προφανές άλλωστε, συμπέρασμα: αντί να αγωνιούν για την τύχη αυτού του χώρου, έχουν ανοίξει μια προσωπική  βεντέτα με υπερφίαλες-και, τελικά, ανόητες- επιδιώξεις.

Με ανοηταίνουσα έπαρση και με συμπεριφορά φουσκωμένου παγωνιού, ο Κασσελάκης μας πληροφόρησε ότι το βράδυ των εκλογών… δεν θα τηλεφωνήσει στον Ανδρουλάκη, αλλά θα καλέσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ενταχθούν στο δικό του κόμμα, για να φτιάξουν τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Και ο Ανδρουλάκης, αντί να αγνοήσει την αλαζονική ανοησία, έσπευσε να απαντήσει ειρωνικά ότι… δεν κοιμήθηκε τη νύχτα από τη στενοχώρια του.

Ο σημερινός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Όταν δεν διηγείται …θαύματα που συνέβησαν στην κολυμπήθρα του…
  • Όταν δεν δείχνει στις κάμερες του Ευαγγελάτου το αξίας 1.800.000 σπίτι του στο Κολωνάκι, κάνοντας φτηνοπολιτική με τους νέους, που δεν μπορούν να φύγουν από την οικογενειακή εστία…
  • Όταν δεν μιλάει σε περιοδικό για το άλλο σπίτι του στη Νέα Υόρκη…
  • Όταν δεν αποκαλύπτει ότι ο σύντροφός του τον ώθησε να γίνει αρχηγός…
  • Όταν δεν χαρακτηρίζει «δουλευταρά» τον Μητσοτάκη…
  • ‘Όταν δεν ετοιμάζεται να… ξεσκίσει τους πολιτικούς αντιπάλους του…

…τότε, όταν δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω,  ο Κασσελάκης φαντασιώνεται τον εαυτό του ως αρχηγό που θα…σκίσει το βράδυ της 9ης Ιουνίου και θα καλέσει τους άλλους να προσέλθουν στο γιωταχί κόμμα του, για να τον κάνουν πρωθυπουργό. Άλλωστε, το είχε πει από παιδί ότι, όταν μεγαλώσει, τέτοιος θα γίνει.

Από την άλλη, ο Ανδρουλάκης φαίνεται  να μην έχει συνειδητοποιήσει σε ποια πραγματικότητα βρίσκεται. Αλλιώς δεν θα έλεγε ποτέ ότι το κόμμα του «θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών». Διότι δεν μπορεί να είναι τέτοιος ένα κόμμα που αγκομαχάει κυνηγώντας τη δεύτερη θέση με μικρομεσαίο ποσοστό. Δεν θα επαναλάμβανε μονότονα ότι το κόμμα του, με(ούτε) 12% στις περσινές εκλογές,  είναι «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη». Αυτό είναι μικρομεγαλισμός. Τέτοια παράταξη ήταν το ΠΑΣΟΚ όταν έπαιρνε πάνω από 40% ακόμα και στις ήττες του. Στις τελευταίες εκλογές ο συγγενής χώρος  του ΣΥΡΙΖΑ έχασε 14 μονάδες. Αλλά το ΠΑΣΟΚ, με τον βλακώδη διμέτωπο που έκανε, οδήγησε τη ΝΔ στο 41% και το ίδιο κατάφερε να πάρει το…κολοσσιαίο 11,84%. Όλα  αυτά επιτρέπουν στον Ανδρουλάκη να ονειρεύεται… «μεγάλες νίκες»; Ο Ανδρέας Παπανδρέου κάτι θα του έλεγε για τους «αιθεροβάμονες» . Ο Σημίτης θα του έλεγε με το δικό του μειλίχιο τρόπο «κρατήσου λίγο, Νίκο».

Εν κατακλείδι, ο προοδευτικός χώρος, που κυριαρχούσε εκλογικά σχεδόν σε όλη τη Μεταπολίτευση, βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη κατάσταση μετά το 1974. Οι ευρωεκλογές προσφέρονται για αποδοκιμασία της κυβέρνησης και αυτό θα κάνουν έν τινι μέτρω οι ψηφοφόροι. Αλλά Κασσελάκης και Ανδρουλάκης επιδίδονται σε μεταξύ τους κοκορομαχίες και κάνουν ό,τι μπορούν για να αβαντάρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εδώ είναι που πάει γάντι η ρήση «μωραίνει Κύριος ον(ους) βούλεται απολέσαι»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα