Η σημασία του να (μην) είναι κανείς σοβαρός

Η σημασία του να (μην) είναι κανείς σοβαρός
Swearing in ceremony of new Deputy Minister for Infrastructure , Transport and Networks, Marinas Chrysoveloni at the Presidential Palace, Feb. 24, 2016 / , , , , 24 , 2016 Menelaos Myrillas

Ο Πάνος Καμμένος μπορεί να καταγγέλλει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ την έχει ψηφίσει. Το ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση, προφανώς είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

“Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική”.

Η δήλωση αυτή, δεν έγινε από κάποιο στέλεχος της αντιπολίτευσης, αλλά από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Μικρή λεπτομέρεια: Ο Πάνος Καμμένος ψήφισε υπέρ αυτή της αύξησης και συμμετέχει με το κόμμα του στην κυβέρνηση.

Ο μιθριδατισμός της κοινής γνώμης στις ανακολουθίες, δεν προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, παρά το προφανές δούλεμα, που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επιφυλάσσει στο κοινό του, ανάλογα με το πού βρίσκεται και σε ποιους απευθύνεται.

Θυμίζουμε την κυβερνητική κρίση που προκάλεσε στην κορύφωση του προσφυγικού, μόνο και μόνο για να απευθυνθεί στο ακροατήριό του και στη συνέχεια να κάνει κυβίστηση. Για τα ψηφαλάκια δηλαδή και για την καρέκλα.

Αν θεωρήσουμε ότι μετά τη συμφωνία στο Eurogroup η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο για χάσιμο και πρέπει να έχει και συγκεκριμένους στόχους  (σταθεροποίηση της οικονομίας, εμπέδωση κλίματος σταθερότητας, μέριμνα για τους ασθενέστερους ενόψει της εφαρμογής των μέτρων), η γενικότερη στάση Καμμένου, τα θέτει όλα υπό αμφισβήτηση κάθε στιγμή.

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικά επικίνδυνο.

Και δεν είναι πρόβλημα Καμμένου αυτό, ο οποίος πάντα έτσι κινούνταν πολιτικά, αλλά ζήτημα όσων επιμένουν στη συνεργασία μαζί του, όταν ο μόνος λόγος γι’ αυτό, δηλαδή η σύμπηξη αντιμνημονιακού μετώπου, έχει εκλείψει από τον περασμένο Ιούλιο.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα