Το χρήμα είναι χρόνος

A woman walks past a homeless person who sleeps in the storefront of a closed store in the northern Greece city of Thessaloniki./               .
A woman walks past a homeless person who sleeps in the storefront of a closed store in the northern Greece city of Thessaloniki./ . SOOC

Τα καλά νέα από την οικονομία, δεν θα έχουν καμία αξία αν δεν επιδράσουν στην καθημερινότητα των ταλαιπωρημένων πολιτών. Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να βιαστεί

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Τα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο 9μηνο του έτους, προκάλεσαν χαμόγελα στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός τα έσοδα “κόβουν” τον κόφτη.

Με μια ψύχραιμη ματιά, μπορούμε να πούμε ότι οι αριθμοί αρχίζουν να ευημερούν και η σταθερότητα επιστρέφει. Αυτό πολιτικά για την κυβέρνηση, είναι θετικό μόνο όμως αν γρήγορα χρησιμοποιήσει τα όποια κέρδη για να προστατέψει τους ασθενέστερους.

Διότι όλο το παιχνίδι παίζεται στην τσέπη των πολιτών, στο καλάθι της νοικοκυράς, στην ανεργία και στην καθημερινότητα.

Μπορεί τα κόμματα να συγκρούονται, για οποιοδήποτε θέμα, από την εκκλησία και τη διαπλοκή μέχρι την τρύπα του όζοντος και τους κορμοράνους, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού, που δημιουργούν το κλίμα στην κοινωνία. Και η κοινωνία έχει επιβαρυνθεί από 6 χρόνια σκληρής λιτότητας.

Τα καλά νέα από το μέτωπο της οικονομίας, δεν θα έχουν καμία αξία αν δεν φτάσουν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το παράδειγμα, είναι πρόσφατο. Και επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου, οι αριθμοί ευημερούσαν και ο λαός υπέφερε. Αποτέλεσμα; Δεν έχει πια καμία σημασία τι λέει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Κανένας δεν θέλει να τους βλέπει ή να τους ακούει.

Επομένως, το χρήμα για την κυβέρνηση είναι χρόνος, αλλά αν δεν αξιοποιηθεί άμεσα και υπέρ των πολλών, η κλεψύδρα γρήγορα θα αδειάσει.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network