Υπόθεση Μουζάλα: Αυτογκόλ πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Υπόθεση Μουζάλα: Αυτογκόλ πριν τη Σύνοδο Κορυφής
Συνέντευξη τύπου του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η γκάφα Μουζάλα και η ευκαιρία που είδε ο εδώ και μέρες σιωπηλός υπουργός Άμυνας, για να απευθυνθεί στο κομματικό του ακροατήριο. Και όλα αυτά μια μέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Τα συμφέροντα της χώρας προφανώς μπορούν να περιμένουν

Είναι γεγονός ότι το επικοινωνιακό λάθος του κ. Μουζάλα, δημιουργεί από το πουθενά πρόβλημα στην κυβέρνηση, μια μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Αυτό ήταν εύκολο να το αντιληφθεί κανείς και από τη συγκυρία, με την αναθέρμανση της κόντρας Ελλάδας-ΠΓΔΜ, λόγω του προσφυγικού, αλλά και από τη σύνθεση της κυβέρνησης. Για όσους το ξεχνούν, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι αντλούν τη δύναμή τους από τη ρητορική τους γύρω από θέματα πατρίδας και θρησκείας.

Ο Γιάννης Μουζάλας, είναι ένας υπουργός, που πραγματικά παλεύει και γνωρίζει το αντικείμενό του, όσο και αν το πρόβλημα τον ξεπερνά, όπως ξεπερνά και τις δυνατότητες της χώρας.

Φαίνεται ότι δεν τον περίμεναν στη γωνία μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην Ποταμιού), αλλά και τον περίμεναν εντός της κυβέρνησης.

Ο σιωπηλός εδώ και αρκετές μέρες Πάνος Καμμένος, επέλεξε και αυτός, αδιαφορώντας για την κρισιμότητα των στιγμών να μετατρέψει τη δήλωση Μουζάλα σε κυβερνητική κρίση, παρά το ότι ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη για το λεκτικό του ατόπημα.

Ήταν αναμενόμενο. Έπρεπε να απευθυνθεί ξανά στο ακροατήριό του, που σίγουρα δεν είδε με καλό μάτι την έλευση του ΝΑΤΟ ή τις επιδόσεις στη φύλαξη των συνόρων. Έπρεπε επίσης να πάρει τη ρεβάνς για την υπόθεση του Δ. Καμμένου.

Και για να το κάνει, πιάστηκε από τη συγκεκριμένη δήλωση. Θα μπορούσε να είχε κάνει και ο πρωθυπουργός το ίδιο, όταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλούσε για “τζιχαντιστές που θα γεμίσουν την Ευρώπη” ή όταν έπαιζε καθυστέρηση στο προσφυγικό, μέχρι να αποφασιστεί τελικά η εμπλοκή του στρατού. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, που φτάνει μέχρι την επιλογή κυβερνητικού εταίρου. Είναι αργά πια για δάκρυα.

Έτσι φτάσαμε για άλλη μια φορά, να μοιάζουμε με σκορποχώρι, την ώρα που η Τουρκία κάνει παζάρια με την ΕΕ. Να συζητάμε για το αν θα παραιτηθεί ή όχι ο Μουζάλας και αν θα μείνει όρθια η κυβέρνηση, αντί να πάμε συντεταγμένα σε μια πολύ κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι δεν μπορούμε, παρά την κρισιμότητα των στιγμών να ξεχωρίσουμε το ουσιώδες από το επουσιώδες, την πολιτική εκμετάλλευση από την θεμιτή κριτική.

Τα εθνικά θέματα δεν λύνονται ούτε με καυγάδες στα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε με αναρτήσεις στο Twitter και δυστυχώς αυτό φαίνεται ότι δεν το γνωρίζουν, αυτοί που κατέχουν τις θέσεις ευθύνης.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα