Δεν προσέβαλε ο Άδωνις τους Κύπριους. Ο Γεωργιάδης το έκανε

Δεν προσέβαλε ο Άδωνις τους Κύπριους. Ο Γεωργιάδης το έκανε
Άδωνις Γεωργιάδης SOOC

Η σύγκριση Ελλάδας-Κύπρου, η χιλιοστή κυβίστηση του Άδωνι Γεωργιάδη και μια πολιτική για την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

“Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ”.

Άδωνις Γεωργιάδης

“Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου, που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές”.

Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μην μπορώντας να εξηγήσει επαρκώς γιατί οι Έλληνες πολίτες έχουν αφεθεί να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να κάνουν PCR τεστ, ώστε και οι ίδιοι να προστατευθούν και να προστατέψουν και η Πολιτεία να έχει εικόνα της πανδημίας, είπε απλώς ό,τι του ήρθε στο κεφάλι.

Όταν όμως η διαχείριση της πανδημίας είναι εδώ και μήνες μόνο επικοινωνιακή και διεξάγεται με μετρήσεις, θα την κάνεις και την (μεγάλη) πατάτα.

Το κακό είναι ότι αυτή τη φορά ο κ. Γεωργιάδης, δεν περιορίστηκε στα ψέματα εντός της χώρας, αλλά καθώς έπρεπε να απαντήσει στο γιατί τους Κύπριους δεν τους θεωρούν τόσο κορόιδα όσο τους Έλληνες, είπε να καταφύγει σε εντυπωσιακά ψεύδη. Γιατί όχι;

Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι τα φθηνά μοριακά τεστ στην Κύπρο, είναι μόνο κάτι κινέζικα και διατίμηση δεν υπάρχει. Δηλαδή στην Κύπρο κυκλοφορούν τεστ χαμηλής αξιοπιστίας, κάτι που γνωρίζει ο Έλληνας υπουργός.

Όπως ήταν φυσικό, επειδή στην Κύπρο δεν υπάρχει η ασυλία που απολαμβάνουν εδώ κάποιοι δήθεν doer, γνώστες, επιτελικοί και άριστοι, ξεσηκώθηκε το σύμπαν.

Για να μην προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο ο κ. Γεωργιάδης με μια στροφή α λα Μαρξ (Γκραούτσο και όχι Καρόλου προς Θεού), “τα μάτια σου θα πιστέψεις ή εμένα”, αρνήθηκε τον εαυτό του και όπως είπε “ουδέποτε έκανε αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου”.

Σε αντίθεση λοιπόν με τους Κύπριους, των οποίων το υπουργείο Υγείας φρόντισε να αναπτύξει “πολιτικές για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας” και να γίνουν “συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και εμπειρογνωμοσύνης, για τη διάθεση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου για τη νόσο COVID-19 στους πολίτες”, στην Ελλάδα έχουμε τον υπουργό του “μη σώσουν να εμβολιαστούν” και των “κινέζικων τεστ στην Κύπρο”.

Ας μη μείνουμε στην κυβίστηση και στο φαιδρό της υπόθεσης, ούτε στην ευκολία με την οποία ένας υπουργός μπορεί για να βγει απλώς από τη δύσκολη θέση, να προκαλέσει επεισόδιο διεθνούς εμβέλειας.

Ας επιμείνουμε στην ουσία. Εδώ και μήνες οι Έλληνες δίνουν 60ευρα για PCR και τώρα μπήκε πλαφόν στα 47 ευρώ. Τόσο μεγάλη χάρη έκαναν στον λαό.

Συνταγογράφηση μάλιστα δεν μπορεί να γίνει σε αυτή τη χώρα, διότι όπως μας πληροφόρησε άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, “στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κατάλληλη κουλτούρα”.

Δεν είμαστε αξιόπιστοι ως πολίτες δηλαδή, πράγμα περίεργο διότι πριν λίγες μέρες μάς είχε εμπιστοσύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι οι φτωχοί αποκλείονται από τα τεστ, γιατί καμία οικογένεια μέσης ή πιο χαμηλής οικονομικής κατάστασης δεν αντέχει αυτές τις τιμές. Πέρα από το κοινωνικά άδικο, αυτό είναι και υγειονομικά επικίνδυνο, γιατί πολλοί απλώς δεν θα κάνουν PCR τεστ. Θα προτιμήσουν να αγοράσουν τρόφιμα.

Η κυβέρνηση, είχε το χρόνο και έπρεπε να βρει τον τρόπο και τους πόρους, ώστε το βάρος να μην πέσει στους πολίτες και να διασφαλίσει ότι όλοι θα μπορέσουν να κάνουν αξιόπιστα τεστ εγκαίρως.

Θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν το έπραξε και να αναλάβει την ευθύνη του αποτελέσματος αυτής της πολιτικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα